GVIC_Questions_and_Answers_0001.pdf

PDF 770 KB Posted

Attached to
Grand Valley Irrigation Traveling Screens
Solicitation number
140R4024Q0007
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a solicitation for the design of traveling fish screens for the Grand Valley Irrigation Project. The Bureau of Reclamation is seeking proposals for the design and engineering specifications of traveling screen and conveyor systems at multiple diversion structures. Proposals are due by January 11, 2024, with an anticipated award date between 4-8 weeks later. The deliverables, including design drawings, equipment specifications, and installation details, will be provided within 6 weeks of contract award. The conveyor system should be a chain drag type approximately 214 feet in total length, though a continuous single system is also acceptable. The screens will share a common pressurized water supply but have individual control valves. The selected contractor will provide the design to enable construction of the fish screening and conveyance systems.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

GVIC Traveling Fish Screens Virtual Site Visit

Solicitation #: 140R4024Q0007

12/14/2023 1 pm

Question 1: Are the design deliverables dues with the bid package or after contract award? (4.0 Task 1

Third paragraph, Deliverables “The contractor shall provide attachment and support details for the traveling screen and powered conveyor system, electrical diagrams/schematics, plumbing diagrams/schematics, equipment specifications (including attachment and support requirements), installation specifications, etc., for inclusion in Reclamation’s future installation contract.)

Answer 1: These Deliverables will be provided within 6 weeks after contract award as described in the next paragraph (Schedule)

Question 2: When is the planned award date?

Answer 2: From the cover page, proposals are due January 11, 2024. It is the governments intention to evaluate proposals and award a contract as soon as possible. This process typically takes 4-8 weeks.

Question 3: Are there a minimum number of bids required for award?

Answer 3: There is no minimum but multiple bids are anticipated.

Question 4: Is the conveyor system belt driven or a chain drag system?

Answer 4: Statement of Work/Specifications paragraph 3.0 OBJECTIVES, third paragraph 6.b. “Chain drag type conveyors are preferable to belt conveyor systems.” Either type of system is acceptable, but the chain drag system will be favored in the proposal evaluations.

Question 5: Can you provide a list of vendors who would supply a chain drag conveyor system?

Answer 5: Reclamation does not have a list of vendors who would supply a drag chain conveyor system.

Below are some pictures of a debris conveyor at a nearby screening facility which has performed well over several decades. A similar type of conveyor which utilizes chains on either side with a drag bar is preferred. The chain type does not need to be exactly as shown in the pictures below.

Figure 1. Conveyor at the 18 Road moss and debris removal structure.

Figure 2. Conveyor at the 18 Road moss and debris removal structure.

Question 6: What is the length of conveyors to be provided?

Answer 6: The flat portion of the conveyor is approximately 190 feet and the inclined portion is approximately 24 feet in length.

Question 7: Is the conveyor system one section or two?

Answer 7: The conceptual design has the conveyor in two sections, one being the flat portion and the other being the inclined section. The conveyor could be one continuous system if the vendor believes that to be the best option.

Question 8: Does each screen have an individual water supply source?

Answer 8: There will be one water supply source that will provide pressurized water to all the screens.

Each screen will have an individual control valve that will turn on the water for that screen.

Question 9: Are the valves controlling the cleaning water for each screen part of the SCADA system to be provided?

Answer 9: No, the control valves will be part of the pressurized water system that will be provided through construction contract.

File details come from the government source that posted it. Updated .