Sol_140P6221Q0019_Amd_0004.pdf

PDF 98 KB Posted

Attached to
Paint Inside and Outside of Water Tanks
Solicitation number
140P6221Q0019
Issued by

About this file

This document provides questions and answers related to a solicitation for painting the interior and exterior of two water storage tanks located at National Park Service sites. The solicitation seeks a lump sum bid to abrasive blast, clean, and paint all tank surfaces of a 100,000 gallon and a 23,000 gallon potable water tank. Questions covered bidding and performance topics such as using temporary water storage, water testing requirements, waste water disposal, power needs, and site logistics. The response date for bids remains August 19, 2021 at 10:00 AM Central Time. The soliciting agency is the National Park Service Midwest Region within the Department of the Interior.

View the file

Other files

File Type Posted
Sol_140P6221Q0019_Amd_0003.pdf PDF
Sol_140P6221Q0019_Amd_0002.pdf PDF
Sol_140P6221Q0019_Amd_0001.pdf PDF
B08_-_SolicitationAttachment2WD.pdf PDF
Sol_140P6221Q0019.pdf PDF
B08_-_SolicitationAttachment1SOW.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140P6221Q0019 x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

PMM

St Louis MO 63102 11 North 4th Street NPS, MWR - Missouri MABO

07/15/20210004

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

07/15/2021

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

Legacy Doc #: NPS

This Amendment is issued to provided the list of Questions and Answers that were received.

The Quote Due Date and Time have not been changed, 19 August 2021 at 10:00 AM, CT.

Question 1: Will the NPS allow a single individual to act as the Quality Control Manager

(QCM), Site Safety & Health Officer (SSHO), and on-site Superintendent (Super) for the prime contractor on this project?

Answer 1: Yes

Question 2: Is a certification required for the portable water tank?

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Neal Hause

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 4

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P6221Q0019/0004

Answer 2: The products used will need to be

NSF/ANSI potable water certified.

Question 3: Can both tanks be out of service at the same time?

Answer 3: Yes

Question 4: What will the turnaround time be for the Owner to decide what repairs, if any, found during the inspection will need to be performed?

Answer 4: It is estimated, and a good faith effort will be made to provide a response within

48 hours of notification to the COR and CO.

Question 5: Will the contract time continue to run while the Owner makes their decision?

Answer 5: Yes.

Question 6: If there are repairs to be made, will an extension in the contract time be made to account for materials acquisition, fabrication, delivery, and installation since the repair work will need to be performed prior to the application on of the new tank liner so the new liner is not damaged during the repair process?

Answer 6: If repairs are necessary, the changes will be handled under the Changes Clause FAR

52.243-5, Changes and Changed Conditions and per the solicitation, Page 7, Paragraph G, Contract

Administration Data, (d).

Question 7: It is our understanding that temporary a 5,000 gal tank and a 2,500 gal tank should be used and can be filled by the local sources. Is it possible to use the piping that fills the NPS tanks and divert it via our piping or hoses to our temp tanks? ..in leu of running piping or hose ¼ - ½ miles. We would of course be responsible to hooking the piping back up to the

NPS tanks when finished.

Answer 7: Yes.

Question 8: Is the requirement to supply water at a constant pressure and flow rate ..and for during a 24 hour period or are there "off times"?

Answer: No "off times".

Question 9: Would we need to provide a generator for powering a constant pressure pump or is there power locally that can be used?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

3 4

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P6221Q0019/0004

Answer: Yes. A temporary power supply would be needed.

Question 10: Will the NPS require water quality testing during the temporary usage period?

Answer 10: The water filling the temporary tanks, from the supply line will not need to be tested.

Any products used will need to be NSF/ANSI

Potable Water Certified.

Question 11: Is there a need for any filtering or constant disinfection?

Answer 11: If the water that is filling the temporary tanks is from the governments supply, then no. Be sure that all other supplies and equipment are NSF/ANSI certified and clean before installing. If there are any questions while performing onsite, the contractor will be able to contact the CO representative.

Question 12: We understand that we need to perform bacteriological testing when finished.

Can we have a copy of what the NPS permit is so we know if we are meeting the requirements?

Answer 12: No permit is required. Two consecutive samples will be sent to the State Health

Department and must be free of bacteria.

Question 13: Can the water just be drained to the ground locally to the tanks, does piping or hoses need to be employed to direct it to a different location, or does the water need to be trucked off?

Answer 13: The tank located at Tyler Bend can be drained to the ground. The tank located at

Buffalo Point cannot be drained directly to the ground and the contractor will need to decide if piping or hoses will need to be used or if the trucking method is used. Piping and hoses is recommended, but the choice of trucking or piping and hoses is the bidders choice.

Question 14: If the proposal is accepted digitally (e.g., email), will the Government also accept any required bid bond in a digital form?

Answer 14: Bid bond or bid guarantee is not required for this solicitation.

Question 15: Is this project sales tax exempt?

Answer 15: What is known at this time, the State

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

4 4

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P6221Q0019/0004 of Arkansas currently only allows direct purchases made by the Federal Government to be tax exempt. However, the contractor can check with the State of Arkansas to ensure this has not changed.

Question 16: Will the Government accept the use of Procore Project Management software as the primary submittal and data tracking tool for this project?

Answer 16: No.

Question 17: Under part 3 of section 01 27 00, Contract Line-Item No. 3 is not listed. Can the

NPS clarify what Contract Line-Item No. 3 is?

Answer 17: There is no Line Item 3. The line items listed in Section 01 27 00 are for reference only. The solicitation, Page 7, Section

B, Bid Schedule, Line Item 10 is the only line item that the lump sum pricing will be, covering all work required.

Question 18: The pump that can produce up to 750 gallons a minute, be it well pump or booster station, is it variable speed drive or direct start/stop, and what is the minimum gallons it can pump down to until it stops?

Answer 18: Booster Station, Direct Start Stop, 10,000 Gallons

Question 19: Is there room around hydrant to set a portable tank, approximately 8 foot wide/diameter x 40 foot?

Answer 19: Yes, plenty of room.

Question 20: Do both sites have the same basic out-put capabilities?

Answer 20: Tyler Bend has less output capability then Buffalo Point.

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

File details come from the government source that posted it. Updated .