Atch_1_to_Amd_1_QandAs_0001.pdf

PDF 236 KB Posted

Attached to
Replace 11 Mini-Splits-Cumberland Island NS Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5424Q0038
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

About this file

This document contains the questions and answers from Amendment 1 to Solicitation 140P5424Q0038 for the replacement of 11 mini-split HVAC units at Cumberland Island National Seashore. The key details are:

The solicitation is seeking a contractor to provide all labor, tools, equipment, materials, transportation, and supervision required to replace the mini-split units. The government will allow the reuse of existing line sets if they are compatible, but the contractor must include the cost for replacement if needed. The contractor will be responsible for all repairs and painting due to the installation. The performance period is anticipated to be 45 days from award. Award will be made to the responsible offeror whose quote provides the best value considering price, proposed equipment, experience/past performance, and estimated completion time. This is a total small business set-aside under NAICS code 238220.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Replace 11 Mini-Splits-Cumberland Island NS, newest first.
File Type Posted
Sol_140P5424Q0038_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P5424Q0038.pdf PDF
Atch_2_Required_Form.pdf PDF
Atch_1_SOW.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

140P5424Q0038 Amendment 1 Attachment 1

Page 1 of 2 Pages

Question #1: Is this project a triple hat situation or does their have to be a designated superintendent and quality control manager?

Answer: The vendor/contractor will need to provide a quality control manager and a work supervisor/project superintendent.

Question #2: Is there going to a third-party management company for this project of will the project be managed by the local NPS personnel? Please clarify.

Answer: NPS personnel will oversee the project but will hold all work to applicable standards and regulations. NPS may secure ASHRAE experts to ensure quality control.

Question #3: Are there any permits that must be obtained by the contractor for this project?

Answer: We are unaware, however, installation must be in accordance with the industry standards for HVAC system installations in commercial facilities

Question #4: Regarding the SOW (Page 1 – part 1 General 1.01, Item B) – Are all contractors going to bid this project utilizing the existing copper lines or do the contractors have to include labor and materials to replace all existing copper lines. Replacement of existing copper lines would be deemed additional cost. Please clarify so all contractors are bidding the same scope of work.

Answer: All contractors are to bid this project with the removal and installation of new heat pump and wall mounted units. Contractor will determine the proposed HVAC equipment. Contractors’ proposal can include, if appropriately sized, the reuse of existing line sets. If incompatible the contractor shall include the cost for replacement in their proposal.

Question #5: Regarding the SOW (Page 1 – part 1 General 1.01, Item D) Is the Daikin “Blue Fin corrosion resistant condenser coil coating” sufficient to meet the “Coastal Seal” requirement? Please clarify.

Answer: Yes.

Question #6: Regarding the SOW (Page 1 – part 1 General 1.01, Item F) All existing drainage piping and low voltage wiring will be used and if the existing drainage piping or low voltage wiring are not usable, this would result in additional cost. Please advise.

Answer: Item F is to be removed from the SOW.

Question #7: At the Captains quarters where there is an issue with the line sets condensing and dripping from the ceiling, are we able to remove more of the ceiling and potentially a small section of the wall on the second floor? This may be needed in order to locate where the condensate is originating from and make the appropriate repairs. All drywall, framing and painting will be excluded from the contractor’s scope of work.

Answer: Contractor will be responsible for all repairs and damage, not already present, that are created to complete installation and or repair of line sets.

Question #8: Will the new wall hung units be sized larger than the existing wall hung units? If so, painting or repairs to the existing walls will not be necessary. Please clarify if the contractor needs to include all painting and repairs as needed or all work to be excluded.

Answer: Contractor will need to include all cost for repairs and painting of damage created by them due to installation.

140P5424Q0038 Amendment 1 Attachment 1

Page 2 of 2 Pages

Question #9: Will this project require Division 1’s (Environmental Plan, Safety Plan, APP Plan, Historical Preservation Plan, etc.)? If so, please provide Division 1’s requirements.

Answer: Refer to submission requirements section in the statement of work.

Question #10: Will the as-builts for this project be “red line” manually marked up plans or will this project require AutoCAD type as-builts? Please clarify.

Answer: Field drawings are acceptable.

Question #11: Will this project utilize Microsoft outlook email communication or another communication system? Please clarify.

Answer: Email, Teams, Zoom, in person meetings are acceptable forms of communication. Transfer of all submittals should be electronic or email.

Question #12: Will this project require Microsoft Project for construction project scheduling or Primavera 6 construction scheduling software? Please clarify.

Answer: All submittals are to be in PDF format.

Question #13: What is the total construction calendar days to start and complete this project?

Procurement of the mini splits will not be determined until approved submittals are given by NPS;

therefore will the construction start date begin upon receipt of Notice to Proceed by NPS? Please clarify.

Answer: 45 days from award, unless unforeseen circumstances arise and are reported to the Contracting Officer Representative (COR) for approval of period of performance (POP) extension, if needed.

Question #14: How far the buildings are from one another?

Answer: The buildings range in distance from a mile to 5 miles in distance from each other.

Question #15: Regarding making arrangements for getting equipment to and from the island, we need to verify transportation needs once we hit dock. Is there any transportation on the island that we could use to get equipment from the Docks to installation location?

Answer: The contractor will have to provide their own transportation to and from the dock. The Park will provide one round trip to and from the island for contractor vehicle and equipment per the SOW.

Note: Any answers or clarifications that add to or change any information currently in the statement of work (SOW) will be incorporated before award. Acknowledgement of these answers demonstrates offeror’s receipt of updated info.

File details come from the government source that posted it. Updated .