Atch_1_to_Amd_1_QandAs_0001.pdf

PDF 114 KB Posted

Attached to
Prep/Paint Bldg(s) Exterior-NW District-EVER Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5423R0025
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

About this file

This document contains answers to questions regarding solicitation number 140P5423R0025 to prepare and paint the exteriors of buildings at National Park Service sites in the Everglades area. The scope of work involves pressure washing, patching, and painting exterior surfaces of various structures at locations including Shark Valley, Tamiami Ranger Station, Loop Road Educational Center, and Gulf Coast Housing. Optional bid line items are provided for repairs such as replacing wood siding, trim boards, fascia boards, and soffit material. The solicitation is open to all US-based contractors and seeks to award fixed-price contracts for the exterior preparation and painting work at the National Park Service sites in South Florida by fall 2022.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Prep/Paint Bldg(s) Exterior-NW District-EVER, newest first.
File Type Posted
Atch_2_to_Amd_1_Pg_3_of_SF_1442_0001.pdf PDF
Sol_140P5423R0025_Amd_0001.pdf PDF
Atch_1_SOW.pdf PDF
Atch_2_EVER_Compliance_Requirements.pdf PDF
Atch_5_Layout___Maps.pdf PDF
Atch_3_DOL_DBA_WD-Dade.pdf PDF
Atch_4_DOL_DBA_WD-Collier.pdf PDF
Sol_140P5423R0025.pdf PDF
Atch_6_Perf_Questionnaire.pdf PDF
Atch_7_Site_Visit_Info.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

140P5423R0025 Amendment 1 Attachment 1

Page 1 of 3 Pages

Question #1: Will any of the buildings reach above 2-stories?

Answer: No. None of the structures are higher than two-stories.

Question #2: The Shark Valley, 36000 SW 8th St, Miami, Florida location?

Answer: Shark Valley is still in Miami-Dade County.

Question #3: What will all be involved in the masonry work?

Answer: Patch masonry cracks, holes, chipping, and/or spalling with hydraulic cement-based repair product.

Question #4: Tamiami Ranger Station house #346 has substantial damage on the wood siding. Will it need to be completely replaced? Or are we just painting over the damaged wood as per the SOW?

Answer: Provide an optional bid item price to remove and replace (4) 4’x8’ T1-11 wood siding sheets.

Wood shall be pressure treated. (see line item 0020)

Question #5: Does the roof of the Shark Valley building needs to be power washed?

Answer: As per the scope of work requirements, remove loose paint, dirt, dust, oil, grease, and debris from all exterior surfaces of the buildings (to include roof, walls, soffits, fascia, and window / door trim) using a pressure washer with minimum 2,500 psi capacity and 15° spray tip.

Question #6: The ranger at the Loop Road Educational Center asked if the restrooms could be painted.

They do not appear on the SOW and I wonder if it will be included on the items for that location.

Answer: The restrooms at the Loop Road Educational Center are not included in the scope of work.

Question #7: During the performance of this project, will we be able to leave equipment on-site at each location?

Answer: As per the scope of work: The contractor will be assigned (1) laydown area in Shark Valley, Tamiami, Loop Road, and Gulf Coast for temporary storage of equipment and materials. Each site will provide 1,000 SF of storage space that is convenient for loading, unloading, and transfer of materials.

Material and equipment stored on site shall be contained in a locked container or trailer. Materials and equipment left on site shall be secured at the end of each workday and laydown areas shall always be kept clean. Government is not responsible for theft or damage.

Question #8: Regarding Shark Valley VC, in case of permanent staining of Facia and soffit that does not come off with pressure washing, can we use industrial primer and paint to refresh the surface?

Answer: Contractors are to assume that pressure washing as per contract will properly prepare each structure for priming and painting. Any structure that is stained and requiring additional mitigation will be addressed if / when necessary.

Question #9: Regarding Shark Valley Visitor Center Shade Aluminum, are we to painting ceilings of visitor center overhangs (white awnings attached to visitor center)?

Answer: The white awnings attached to the Visitor Center soffit / overhangs are included in the scope of work.

Question #10: Regarding the Shark Valley Visitor Comfort Station, Are we painting the black vent tubes?

Answer: The black vent tubes are included in the scope of work.

Attachment 1

Page 2 of 3 Pages

Question #11: Regarding the Shark Valley Tower Pump House, are we painting the whole pump house or just the doors?

Answer: The entire pumphouse is included in the scope of work.

Question #12: Regarding the Shark Valley Tower Comfort Station roof, the current roof coating is coming off. Are we pressure washing it and re-coating it? Would you approve re-coating it with Sherwin-Williams elastomeric roofing product?

Answer: The roof coating is not included in this scope of work.

Question #13: Regarding the Shark Valley Tower Comfort Station, are we only painting doors and metal columns?

Answer: The columns and restroom doors are the only items to be painted at this location. The building is cast-in place concrete and shall be pressure washed.

Question #14: Regarding the Shark Valley Tower Comfort Station, are we painting interior of bathrooms (walls and Ceilings)?

Answer: The scope of work does not include the interior walls and ceilings.

Question #15: Regarding the Loop Road Education Center, are all murals to be protected or just some?

Answer: All murals are to be preserved / protected.

Question #16: Regarding the Loop Road Education Center pump house with 40sq ft shed, there are damaged trim boards. Will the 1x4 cement board trim pieces going to be replaced beforehand?

Answer: Provide an optional bid item price to repair the 1”x4” cement board trim. Price shall be based on removal and replacement of 72 linear feet (LF). (see line item 0030)

Question #17: Is the comfort station at the Loop Road Education Center included in this project?

Answer: The Loop Road Education Center Comfort Station is not included in this contract.

Question #18: Regarding House # 352 on Tamiami Trail, are we repairing rotten facia on back side of building?

Answer: Provide an optional bid item price to repair 20 square feet of deteriorated fascia on building #352. Fascia trim shall be 1”x6” boards. Replacement wood shall be pressure treated. (see line item 0040)

Question #19: Regarding the pump house (# 352) on Tamiami Trail, are we repairing the damaged concrete corner of the building and rotten soffit?

Answer: Concrete repair at the corner of the structure is not in the contract.

Question #20: Regarding the storage shed at (# 352) on Tamiami Trail, will the government cut back the vegetation from around the shed prior to painting to allow for easier access?

Answer: The government will trim vegetation back a minimum of 4’ from any structure prior to project start.

Attachment 1

Page 3 of 3 Pages

Question #21: Regarding the rotting exterior of Gulf Coast Housing unit #606, are we repairing before painting? If so, would you approve replacing the T1-11 with Hardie cement siding plants or 4x8 sheets?

Answer: Repair of deteriorated cement board at housing unit #606 will be repaired prior to contract award; this repair is not included in the scope of work.

Question #22: Are we required to repair all the damage to the walls and ceilings or do you have someone to repair the damage?

Answer: Contractor is expected to make minor patching repairs to stucco and concrete masonry unit walls prior to painting. Any wood or siding replacement shall be considered out of scope unless specified in the scope of work.

Question #23: Regarding House # 350 (Dormitory) on Tamiami Trail, are we repairing deteriorated soffit on back side of building?

Answer: Provide an optional bid item price to repair 20 square feet of deteriorated soffit on building #350. Soffit material shall be ¾” pressure treated plywood. (see line item 0050)

The following Clauses are added to the solicitation:

FAR 52.217-5 Evaluation of Options (Jul 1990) 1452.236-71 Additive or Deductive Items-Department of the Interior (JUL 1996)

So that the Government may obtain the most desirable features of work within the limit of its funds available at time of bid evaluation, award may be made to the bidder having the lowest total of the base bid and a combination of additive and deductive items. All bids shall be evaluated on the basis of the same additive and deductive bid items using the order of priority of the items listed in the schedule.(End of provision)

A revised SF1442 has been attached to this amendment to include the optional/bid additive line items that may or may not be awarded.

Note: Any answers or clarifications that add to or change any information currently in the statement of work (SOW) will be incorporated before award. Acknowledgement of these answers demonstrates offeror’s receipt of updated info.

File details come from the government source that posted it. Updated .