Atch 1 to Am 1 QAs_0001.pdf
PDF 114 KB Posted
- Attached to
- Prep/Paint Exterior of Bldg-CUIS
- Solicitation number
- 140P5421R0008
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Atch 2 to Am 1 Map_0001.pdf | ||
| Sol_140P5421R0008_Amd_0001.pdf | ||
| Sol_140P5421R0008.pdf | ||
| Entire RFP w Atchs 140P5421R0008.pdf | ||
| Atch 2 Pictures.pdf | ||
| Atch 4 Site Visit Info.pdf | ||
| Atch 1 PWS.pdf | ||
| Atch 5-Perf Questionnaire.pdf | ||
| Atch 3 DBA WD Camden County.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
140P5421R0008 Amendment 1 Attachment 1
Page 1 of 3 Pages
Question #1: Will there be a containment requirement as this calls for near a “waterway”?
Answer: No
Question #2: Can a sprayer be used to paint if everything back brushed or back rolled?
Answer: No sprayers can be used.
Question #3: Can you please tell me if there are drawings that depict the footprint of the Carriage House or perhaps a Google Earth view of the carriage house?
Answer: No. Drawings that show the exterior elevations. Pictures were included of all sides. The canopy is too thick to see the structure from Google Earth.
Question #4: Do you have a site map that can be provided that shows the specific jobsite location?
Answer: See Attachment #2 from Google Earth. Lat and Long coordinates are 30,44’47”N 81,28’05” W
Question # 5: What month/year was the building last painted?
Answer: 12/2009
Question #6: Can you please provide the solicitation number of the last painting service contract that was awarded for servicing the carriage house?
Answer: That is no longer available.
Question #7: Can you please confirm if any of the stained shingle or stained wood is included in this work?
Answer: Not included
Question #8: Under A. Painting section: item5 describing glazing removal/installation for 40% of the windows. Is this per window, per pane or 40% of all windows and panes?
Answer: All Windows. If unforeseen conditions appear that will be addressed at that time.
Question #9: Under statement of work, A. Project Descriptions: There are several contractor grades of exterior paint that falls into this description. What grade of exterior, high gloss, latex paint is required?
Answer: Middle Grade (Duration)
Question #10: Does the contracting team have to wear safety equipment such as vests and hard hats during work performance?
Answer: When working on raised platforms, equipment or within proximity of large mechanical equipment. Follow all OSHA guidelines.
Question #11: Should all of the rusted nails on the soffit be treated with a rust inhibitive primer prior to architectural primer and paint finish coat?
Answer: No
Question #12: Are the laborers for the preparation for the painting categorized under general laborer as opposed to having to categorize them as painters?
Answer: If you are using laborers to prep, you should categorize them as general laborers.
Attachment 1
Page 2 of 3 Pages
Question #13: Will there be bathroom access or does the contractor have to provide a porta let?
Answer: Contractor may use restrooms at site but must be kept clean.
Question #14: Is there any approximate amount of wood replacement for (Linear foot) this exterior house?
Answer: None in SOW. If an unforeseen condition is found, will be addressed then.
Question #15: Is there any stucco repairs to walls or trim?
Answer: No
Question #16: Is there any windows , door repairs Answer: No
Question #17: Does all loose caulking need to be replaced?
Answer: Only if it is loose enough to allow water penetration.
Question #18: is there any concrete repairs to any walls ? This would mean cutting and refilling areas where the concrete is loose, falling out. Our there is a crack through concrete to interior walls?
Answer: None in SOW. If an unforeseen condition is found, will be addressed then
Question #19: What if contractor finds crack, rotten our bad damage wood after contract begins Is there any change orders?
Answer: A modification may be considered if necessary.
Question #20: We observed flaking paint on window panes that appeared to be just one coat to bare wood, and were told that the building has been painted within the last ten years. May we assume that lead paint abatement has been previously performed?
Answer: Yes, this building has been painted every 8-10 years for at least the past 30 years and testing by previous contractors was completed.
Question #21: With regard to section 1.6, Field Engineering, could you direct us to the areas that still have the historic paint attached for the color analysis?
Answer: There may or may not be historic paint on the structure since it has been repaired and painted many times over the past 3 decades. The analysis is usually performed by a qualified technician that has knowledge of working on historic structures and testing for paint comparison.
Question #22: We observed quite a bit of stucco in need of repair. Is that part of the scope of work? If not, will repairs be made prior to mobilization? If so, may we assume modern stucco techniques in the repairs, as we did not observe coquina/tabby shells in the broken areas?
Answer: Stucco repairs are not part of the scope of work. These repairs will not be made prior to award and if necessary, will be addressed after award as necessary.
Question #23: We observed wood rot in areas, including barn doors. Is wood repair part of the scope of work? If not, will repairs be made prior to mobilization?
Answer: Wood repairs is not part of the scope of work. These repairs will not be made prior to award and if necessary, will be addressed after award as necessary.
Attachment 1
Page 3 of 3 Pages
Question #24: We observed tanks of combustible liquids stored in proximity to the work site. Will this impede our ability to use a gas powered pressure washer?
Answer: No
Question #25: With regard to section 1.6, Field Engineering, "replace approximately 40% of loose or defective glazing." We observed that there may be more glazing in need of repair. Will we be directed to the specific windows in need of this work? Will there be any other work performed on the windows, other than painting, glazing, and caulking?
Answer: 40% pertains to the overall number of windows. If that number is more, a change order may be necessary.
Question #26: There are missing windows in the back of the structure where the openings are covered with plywood. Will these be replaced prior to mobilization? If not, will we be painting the plywood?
Answer: The windows are not missing. The plywood will be removed and windows cleaned and painted. Plywood was installed for hurricane and never taken down.
Question #27: We observed shake siding on the dormer windows. Will that be cleaned? Will there be a seal coat applied, or will it remain bare?
Answer: No
Question #28: Will we be able to have a trailer for storage brought to the site?
Answer: Yes, but bringing a trailer to the site is the contractor’s responsibility.
Question #29: I have signed official government reference letters with on p/p. Will you accept those instead of the Past Performance questionnaire?
Answer: If they are emailed directly from the rater, yes, however, the Government may assign a higher confidence to those past performance questionnaires that address specific the information on the posted form.
Question #30: Is there an approve paint product for this project?
Answer: Sherwin Williams Duration has been used in the past, but any proposed materials must be approved by the government before ordering.
Question #31: Is there an approve sealant for this project?
Answer: No mention of sealant in the statement of work.
Question #32: Will you be posting an updated Performance Work Statement (PWS)?
Answer: Not with this amendment. Any answers or clarifications that add to or change any information currently in the performance work statement will be incorporated before award. Acknowledgement of these answers demonstrates offeror’s receipt of updated info.
Question #33: The RFP says the offers are due at 10am on April 12th, but the header in the posting online says “11:00am”. Which is it?
Answer: A glitch when posting changed the time to allow for the time change. Offers are due by 10am.
File details come from the government source that posted it. Updated .