Sol_140P5123Q0042_Amd_0001.pdf
PDF 225 KB Posted
- Attached to
- Provide Educational Support Services Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 140P5123Q0042
About this file
This document provides questions and answers regarding solicitation number 140P5123Q0042 from the Department of the Interior National Park Service Southeast Region to provide educational support services. The solicitation requires design and development of printed activity materials, an activity book covering nine civil rights sites, web-based activities and components including read-along videos and audio files, and an in-park deliverable such as a banner or sign. The response date is July 20, 2023. Pricing should be submitted on attachment 0005 and may include itemized costs, though not required. Past performance from non-government contracts will also be considered in the evaluation.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
(x)
140P5123Q0042 x x
1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE
RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR
OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
x
PSE
Atlanta GA 30303-8701 1924 Building 100 Alabama St., SW
NPS SER EAST MABO
PSE
Atlanta GA 30303-8701 1924 Building 100 Alabama St., SW
NPS SER EAST MABO
07/03/20230001
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
FACILITY CODE CODE
10B. DATED (SEE ITEM 13)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY
PAGE OF PAGES
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
1. CONTRACT ID CODE
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
06/22/2023
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.
ORDER NO. IN ITEM 10A.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
The purpose of this amendment is to provided responses to questions received in response to the solicitation and extend the due date for receipt of quotes.
Questions and answers are provided as attachment 0008.
The due date for receipt of quotes is hereby extended through 20 July 2023 1:00pm EDT.
Period of Performance: 07/17/2023 to 05/17/2024
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
Edward Dingle
STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
Previous edition unusable
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .
Amendment 0001; RFQ #140P5123Q0042 Attachment 0008
Provide Educational Support Services
Design Civil Rights Junior Ranger
Southeast Regional Office Atlanta, Georgia
Solicitation # 140P5123Q0042
Questions and Answers
Question 1. The Government states that the current response date is July 29, 2023. However, the SAM.gov posting states that the response date is July 10, 2023. Could the Government confirm that the response date is July 29, 2023.
Answer: The due date for receipt of quotes is 20 July 2023 1:00pm EDT.
Question 2. The government states that the current response date is July 29, 2023. However, the SAM.gov posting states that the response date is July 10, 2023. If the date is July 10, 2023, would the Government consider extending the deadline to July 14, 2023 to give vendors a change to review the Q&A?
Answer: The due date for receipt of quotes is 20 July 2023 1:00pm EDT.
Question 3. The Government state that it “contemplates the award of a single Firm-Fixed Price Contract using the best value – Lowest Priced Technically Acceptable (LPTA) source selection procedures.” Could the Government change the source selection procedures from LPTA to Best Value?
Answer: Lowest Priced Technically Acceptable source selection has been determined to be appropriate for this requirement.
Question 4. In-Park Deliverable The Government states the vendor will plan and design a product… Examples include a pop-up banner, hanging sign, cutout, or standee, but the Vendor may suggest another medium. Could the Government provide details on which product they would prefer, the dimensions and how many of the product they are expecting to be placed on site?
Answer: One per park but not necessarily a different design for each park. Could be same design at all of them. Open to creativity on the medium and size.
Question 5. Web Components The Government states that the “NPS.gov web author will be responsible for inputting and publishing the content online.” What is the NPS’ content management system?
Answer: Commonspot. The Project Manager will provide examples and details on CMS elements as part of the resource package.
Question 6. Web Components The Government states “the Vendor will plan and design at least 5 activities…Activity examples include a web-based scavenger hunt, Q&A using collapsible panels or image comparison slider, or short listening exercises. Could the Government provide examples of each of the above-mentioned activities, including information regarding the length and complexity?
Answer: Find many examples online here: Online Activity Guides (U.S. National Park Service) (nps.gov). This project is open to creative solutions, but they do not have to be very complex solutions. Examples of specific suggestions: Image comparison slider: Online Junior Ranger: Lewis and Clark National Historic Trail (U.S. National Park Service) (nps.gov); Homestead Virtual Ranger Online Activity (U.S. National Park Service) (nps.gov) Scavenger Hunt: "Safer at Home" Scavenger Hunt Bingo (U.S. National Park Service) (nps.gov); 50th Anniversary Scavenger Hunt (U.S. National Park Service) (nps.gov) Listening activity: Native Names of Plants and Animals along the Lewis and Clark Trail (U.S. National Park Service) (nps.gov) Collapsible panels:
Shenandoah Virtual Junior Ranger (U.S. National Park Service) (nps.gov); Signal Flags Activity (U.S. National Park Service) (nps.gov); Poetry Challenge (U.S. National Park Service) (nps.gov) A mix of these: Chamizal Virtual Ranger (U.S. National Park Service) (nps.gov)
Question 7. Web Components The Government states “the Vendor will record Read Along videos to both narrate and audio describe activity book. Could the Government provide examples of read along videos, including information regarding what the expected length in minutes and the number of videos required?
Answer: Read Along Videos: Lewis and Clark Trail Junior Ranger - Lewis & Clark National Historic Trail (U.S. National Park Service) (nps.gov) There will be a video for the cover, one for each interior spread, and one for pledge and certificate.
Question 8. Web Components The Government states “the Vendor will create short audio files for upload on NPS.gov.” Could the Government provide examples of sound bites along with information regarding the estimated length of each sound bite and the expected number of sound bites to be produced?
Answer: Native Names of Plants and Animals along the Lewis and Clark Trail (U.S. National Park Service) (nps.gov) Less than 1 minute per soundbite. For example, one motivational sentence from a provided oral history. Three to 10 soundbites.
Question 9. Web Components The Government states “the Vendor will design a card that can be downloaded and printed at home.” Could the Government provide examples of printable cards along with information regarding the desired dimensions or specifications?
Answer: Coloring pages are popular on NPS.gov (EX: National Trails Coloring Pages). This project asks the printable page to be a card for mailing rather than just a coloring sheet. Product will meet First Class Mail postage requirements of either standard letter or standard postcard as outlined by USPS.com.
Question 10. The Government states that vendors should address the design and development services for “printed activity materials for preschool-aged Junior Rangers.” Could the
Government provide the scope for the activity materials? For example, does the Government want us to include development services for the various web components like read along videos, sound bites, virtual activities, printable card, etc.?
Answer: Only printed activity materials, so perhaps a coloring sheet or an activity sheet. Likely one page handout. honuhelper 2012.pub (npshistory.com)
Question 11. The Government has provided an attachment for wage determination. Could the Government explain the purpose of the wage determination attachment? Does the Government want us to use these hourly rates to determine pricing for this contract?
Answer: A wage determination (WD) is a set of wages, fringe benefits, and work rules that the U.S. Department of Labor has ruled to be prevailing for a given labor category in a given locality.
Employers must follow the minimum wages, fringe benefits, and work rules set forth in the associated wage determination per the given labor category in a given locality where the worked is to be performed.
Question 12. Activity Book:
a. How many versions of the activity book are requested for this project?
b. Will each of the (9) participating parks have an activity book of their own? Or will there be one activity book with events from the (9) nine different parks?
c. How many pieces of artwork (e.g., per page) will be needed for the activity book?
d. Could you confirm the size and format of the activity book?
- Dimensions. 7.91 x 0.31 x 10.86 inches.
- Softcover (front/back) glossy or matte?
Answer:
a. The contractor is not responsible for printing. The request is creation of one version of an activity book, plus the other listed components. With the option of creating a handout for pre-K (ages 3-6).
b. One book that unites 9 civil rights sites showing the civil rights story over time and across the geographic region.
c. As many as it takes for a cohesive design. Junior Ranger book designs are creative, not prescriptive. Pages usually require at least one spot illustration; some spreads may be more complex. Some pages may use historic photos.
d. Prefer standard publishing sizes that minimize printing costs. Yes softcover. No existing preference for glossy or matte. Again, contractor is not responsible for printing.
Question 13. Price Schedule 0005
a. Should an itemized line sheet be attached? or
b. An overall total cost of services provided on the Price Schedule?
Answer: Per the solicitation, pricing should be submitted on attachment 0005. Offerors can submit an itemized cost breakdown, if they choose to do so, but not required.
Question 14. Deadline Submission Date
a. July 10, 2023?
b. July 29, 2023?
Answer: See response to question #1.
Question 15. Contract Award
a. Past Award Amount?
b. Present Award Amount?
Answer: This a new requirement. Unknown.
Question 16. Response to Proposals
a. Past proposal amount (price quote for services)?
Answer: See response to question #15.
Question 17. Past Performance Questionnaire 0006
a. With no prior government contracts as a reference, will that affect the company's/contractor's chances of getting the award?
b. If so, will the company/contractors' portfolio and experience be considered as a deciding factor?
Answer: Offerors past performance is not required to be only from Federal or Government contracts, all past performance sources that are similar in scope to this requirement and recent (Past three years) will be considered. As per the solicitation, technical, past performance when combined, are equal to price.
Question 18. Activity Book:
a. Is the contractor/company expected to print the activity books?
b. If so, how many books will be required for print?
Answer: See response to question #12.
File details come from the government source that posted it. Updated .