Sol_140P4324Q0039_Amd_0003.pdf

PDF 94 KB Posted

Attached to
LOWE - PURCHASE OF TWELVE HEAT PUMPS
Solicitation number
140P4324Q0039
Issued by

About this file

This document is an amendment (Amendment No. 003) to Solicitation No. 140P4324Q0039 for the purchase of twelve heat pumps for the Department of the Interior's National Park Service Northeast Region.

The amendment responds to requests for information (RFIs) regarding the heat pump specifications, including whether the units are master/slave, if this is a complete renovation or reuse of existing cabinets, details on the glycol system, thermostat wiring, integration with a future building control system, and power disconnects. The answers to these RFIs clarify that the heat pumps should be ordered with transformers as master units, the specification will indicate if stand-alone units with covers are required, the glycol system uses a 50/50 propylene glycol mix, no additional thermostat wiring is needed, the units are controlled by their own thermostats, and the park staff will provide the power disconnects. The RFI period is now closed, and there are no other changes to the solicitation at this time. The period of performance is July 1, 2024 to September 15, 2024.

View the file

Other files

File Type Posted
Sol_140P4324Q0039_Amd_0002.pdf PDF
Sol_140P4324Q0039_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P4324Q0039.pdf PDF
Attachment_001_LOWE_Statement_of_Work.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140P4324Q0039 x x copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

Boston MA 02129-4543

PNN

Building I-1 Charlestown Navy Yard Boston National Historical Park

NPS, NER - NE MABO

06/10/20240003

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

05/17/2024

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

LOWE - PURCHASE OF TWELVE HEAT PUMPS

A. This Amendment Number 003 is issued to respond to Requests for Information. The

Questions and Answers are as follows:

QUESTION 1: Are any of the units master/slave units?

ANSWER 1: They should be ordered with transformers, so they would all be Master units.

QUESTION 2: Is this a complete renovation or will you be reusing the existing custom

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Chad Williams

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 3

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4324Q0039/0003 cabinets?

ANSWER 2: The specification number should identify whether or not they are stand-alone units ¿ with a boxed cover. Those specified with covers should come with them.

QUESTION 3: The narrative reads 70F glycol. What is the actual EWT for cooling & heating?

ANSWER 3: This question is not understood.

QUESTION 4: What % of glycol is being used?

ANSWER 4: The staff installs units with a

50/50 mix diluted with water, and field confirms the mix ¿ uses propylene glycol.

QUESTION 5: Is this a boiler/tower system or is this geothermal?

ANSWER 5: Boiler /Tower System.

QUESTION 6: Include thermostat wiring? What type a thermostat wiring and how many feet. How many wires in the thermostat wire. Shielded or non-shielded?

ANSWER 6: The units shall come with a terminal block. No additional thermostat wiring is needed.

QUESTION 7: Include capability to be integrated with future Trane Integrated Building Temperature

Control System. Which Trane system do the units need to be integrated with?

ANSWER 7: Units are controlled by unit thermostats only.

QUESTION 8: Include power disconnect. What type of disconnect, fused, not fused, single throw or pull disconnect. Do you require a disconnect for each unit?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

3 3

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4324Q0039/0003

ANSWER 8: Disregard this requirement. The park staff will add the disconnects.

QUESTION 9: Include condensate pan. Are you requiring a secondary condensate pan?

ANSWER 9: Unit comes with a condensate pan; a second pan not required.

B. The RFI period is now closed.

C. There are no other changes to the

Solicitation at this time.

Period of Performance: 07/01/2024 to 09/15/2024

COR: George Little

EMAIL: George_Little@nps.gov

PHONE: 978-735-9268

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

File details come from the government source that posted it. Updated .