Amend 3 AK FWOC Questions and Answers_0003.pdf

PDF 152 KB Posted

Attached to
Alaska Fixed Wing On Call
Solicitation number
140D8120R0004
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
B09_SA_Amend_9_140D8120R0004_(Sec_A-E)_0009.pdf PDF
B09_SA_Amend_9_140D8120R0004_Cover_Letter_0009.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0009.pdf PDF
WD__1995-0221_Rev_64_12_26_2023_0009.pdf PDF
WD__1995-0222_Rev_64_12_26_2023_0009.pdf PDF
B09_SA_Amend_8_140D8120R0004_(Sec_A-E)_0008.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0008.pdf PDF
B09_SA_Amend_8_140D8120R0004_Cover_Letter_0008.pdf PDF
WD__1995-0221_Rev_64_12_26_2023_0008.pdf PDF
WD__1995-0222_Rev_64_12_26_2023_0008.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0007.pdf PDF
Amend 6 - Conformed Solicitation - 140D8120R0004 AK FWOC_0006.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0006.pdf PDF
Pgs 65 - 66 Amend 5 140D8120R0004 Solicitation- AK FWOC_0005.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0005.pdf PDF
Pg 85 Checklist 140D8120R0004 Solicitation - AK FWOC_0005.pdf PDF
Amend 4 140D8120R0004 Solicitation - AK FWOC pg 21 updated_0004.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0004.pdf PDF
Amend 3 Updtd Pg 63 140D8120R0004 AK FWOC_0003.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0003.pdf PDF
Amend 3 140D8120R0004 AK FWOC Updated COVER LETTER_0003.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0002.pdf PDF
Updtd Pricing Pages_0002.docx DOCX document
AK FWOC Solicitation Questions and Answers_0002.pdf PDF
AK FWOC- Updtd Pg7 A1_0002.pdf PDF
Sol_140D8120R0004_Amd_0001.pdf PDF
EXHIBIT E-2 SMS Questionnaire.docx DOCX document
EXHIBIT E-4 Past Performance Questionnaire.docx DOCX document
EXHIBIT E-1 Misc Info Form.docx DOCX document
Sol_140D8120R0004.pdf PDF
Pricing Pages.docx DOCX document
EXHIBIT E-3 Aircraft Questionnaire.docx DOCX document
Show all 32

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FWOC Solicitation (140D8120R0004) Questions and Answers #2

1. Would we bid a single engine, turbine powered aircraft with no passenger seats for hauling cargo under Item #4 and specify cargo only and no passenger seats?

Answer: Yes

2. Would we bid a multi-engine jet aircraft with less than 10 passenger seats under Item #9 and specify the installed number of seats?

Answer: Yes

3. Would we bid 5 passenger seat, multi-engine piston powered aircraft under Item #5 and specify the installed number of seats?

Answer: Yes

4. We have an aircraft we are in the process of placing on our operating certificate, but it won’t be completed and listed on our Op Spec’s by the submission deadline. Can we offer this aircraft with the understanding it cannot be used until the certification is completed and OAS inspection done?

Answer: Yes, this aircraft may be offered. If awarded, the aircraft will not be carded until it meets the solicitation requirements to include B2.2 Aircraft operated under 14 CFR Part 135 must be carried on the list required by 14 CFR 135.63 unless otherwise authorized by the Contracting Officer (CO). Section D4.6.2 has been updated to show additional documents required if aircraft is not listed on the D085 when proposed.

5. Para B2.3 includes restricted airworthiness certificate issued under 14 CFR 21.25 and 21.185 to include the special purpose of forest and wildlife conservation work. Will this also include the other special uses listed in 21.25(b), including Alaska Fuel Hauling that was announced in the Federal Register / Vol. 77, No. 149 / Thursday, August 2, 2012 / Rules and Regulations as an approved special use under 21.25(b)(7)?

Answer: Yes, this encompasses the Special purpose operations listed in 21.25b 1-7.

6. 'Avionics (B7)': Automatic Dependent Surveillance – Broadcast (ADS-B). All aircraft furnished must be equipped with ADS-B meeting the requirements of TSO-C166b or TSO-C154C and 14 CFR 91.227. (B7.4.3)

From B.7.4.3: B7.4.3 Automatic Dependent Surveillance – Broadcast (ADS-B). When required per 14 CFR 91.227, all aircraft furnished must be equipped with ADS-B meeting the requirements of TSO-C166b or TSO-C154C and 14 CFR 91.227. (emphasis added)

Two paragraphs seem to contradict each other; the first suggests all aircraft must have ADS-B, but the second paragraph suggests only when required (for Alaska, only when operating in Class

B or C airspace, which would likely only affect the Anchorage vendors since that's the only Class C airspace in the state). Incidentally, the FAR citation in the second paragraph should be 14 CFR 91.225 (not 227).

Answer: The requirement stated at Section B7.4.3 on page 21 is correct as written.

A clerical error was made to the “list of items worthy of attention” found at the beginning of the document. This section, Avionics (B7) will be corrected to match B7.4.3.

Amend the second unnumbered page of the posted solicitation document, Avionics (B7) to read:

• Transmitters must not open squelch on, or interfere with, other AM or FM transceivers in the aircraft which are monitoring different frequencies. So-called “Transmit Interlock” functions must not be used with communication transceivers. (B7.2.4)

• One satellite-based aircraft tracking hardware for each aircraft offered, with the exception of aircraft flying 14 CFR Part 121 scheduled service. (B7.3.3)

• Earphone/microphone jacks: JJ-033 and JJ-034 jacks must be furnished at each required station. (B7.4.1.2)

• When required per 14 CFR 91.227, Automatic Dependent Surveillance – Broadcast (ADS- B). All aircraft furnished must be equipped with ADS-B meeting the requirements of TSO- C166b or TSO-C154C and 14 CFR 91.227. (B7.4.3)

7. Section: B, Page 19, paragraph: 6.8. Could you provide an explanation why the USB power charging receptacle is a requirement? If our operation does not use Electronic Flight Bags (EFB) and do not need that auxiliary electricity to keep the EFBs charged is this still a requirement? Is there a possibility for this paragraph to be waived?

Answer: This is an Agency requirement that will not be waived.

8. Section: B, page 22, paragraph: 9.3. Regarding the total pilot time requirements set at 1,500 hours. I understand there are extra constraints for this solicitation. However, is it possible to allow pilots who meet 14 CFR 135.243 (c)(2) of 1,200 hours total time to be a carded PIC? If not, is it possible for such constraints to be waived as mentioned in the note below the table for

9.3.5.1 & 9.3.6.1?

Answer: No, the PIC must meet the requirements as stated in Section B9.

9. Section B, page 24, paragraph: 15. If the contractor is responsible for the security of their aircraft at all times, could you explain why there is a constraint in the solicitation requiring a dual-lock method of two different anti-theft devices? I’m also confused if locking aircraft doors can or cannot be considered as one of the dual-lock methods?

Answer: Dual locks are a Government requirement. As per Section B15, locking aircraft doors is NOT a security method that satisfies the physical security requirement.

10. Section B, page 24, paragraph: 17.3. If all of our pilots go through HAZMAT training every year specified in 49 CFR 175.20. Is paragraph 17.3 still a requirement?

Answer: Yes, paragraph B17.3 is still a requirement.

11. Will you accept different rates for the same aircraft in different configurations?

Answer: No, there will only be one flight rate awarded for each aircraft (each tail number) put on contract.

12. Will you accept different rates when the jobs/missions are performed away from base for extended periods?

Answer: No, see answer to question 11.

File details come from the government source that posted it. Updated .