Questions_and_Answers_FINAL_0001.pdf

PDF 55 KB Posted

Attached to
Transcription Services - Office of Justice Service
Solicitation number
140A1625Q0004
Issued by

About this file

This document contains a set of Questions and Answers related to RFQ# 140A1625Q0004 for Transcription Services for the Department of the Interior Bureau of Indian Affairs Central Office.

The key details are:

  • The services can be delivered remotely using a shared folder, with a price per minute pricing model.
  • This is a 100% ISBEE (Indian Small Business Economic Enterprises) set-aside requirement, with no offshoring permitted.
  • The audio recordings are primarily one-on-one interviews, with some involving up to 3 speakers, and need to be transcribed within 48 hours of receipt.
  • The transcripts should be formatted in Times New Roman, 12-point font, with speaker names, and delivered electronically. No additional confidentiality or data handling protocols are required beyond standard requirements.
  • The agency estimates 40-50 transcriptions will be required per month under this contract.

View the file

Other files

File Type Posted
Sol_140A1625Q0004_Amd_0003.pdf PDF
Sol_140A1625Q0004_Amd_0002.pdf PDF
Sol_140A1625Q0004_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140A1625Q0004.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

RFQ# 140A1625Q0004

1) Can these services be delivered remotely? If so, will the content be securely delivered or will be be required to perform this work at a specific location?

Answer: Yes, we currently use a sharepoint folder provided by the vendor to upload audio and download the transcription.

2) Is a price per minute / FFP deliverable sufficient information or do you need a weekly rate as well based on 2000 minutes of transcription delivered?

Answer: price per minute is sufficient.

3) if this is a brand new contract OR if there is (was) an incumbent performing these services.

Answer: There is a current contract in place with a vendor providing these services. Atmos Transcription Services

4) Can you please verify that this is set aside for ISBEEs per 1.3? Unrestricted is checked on the SF1449.

Answer: This requirement is 100% ISBEE setaside.

5) We believe the agency has inadvertently not checked the box for 52.222-41. Given the price range of the award, this block should be checked. You can coordinate with your agency’s DOL liaison for verification.

Answer: CO will answer this question.

6) Can you verify that no offshoring is permitted?

Answer: That is correct, no offshoring will be acceptable.

7) Making a document 508 compliant is a time consuming and expensive endeavor. We request the agency fully evaluate a prospective bidder’s experience in this area.

Answer: Vendor will be using Government recorders which takes care of the 508 compliance. The audio is recorded by the highest settings we have available from our recorders.

8) Do you anticipate a steady flow of audio each month or will the contractor be given a large quantity of audios sporadically?

Answer: Yes there is not a set number per month as it depends on the amount of interviews conducted, but it will be a steady service on a monthly basis.

9) Are these one-on-one interviews or will there be multiple speakers?

Answer: Most approx. 85% are one-on-one interviews. However, there are some where multiple employees are in the interview. Usually no more than 3 total.

10) Can you comment as to the quality of the audio?

Answer: The audio is recorded by the highest settings we have available from our recorders.

11) Is a background check required?

Answer: No

12) Can audios be delivered outside of the New Mexico area?

Answer: Yes electronically

13) We are very interested in the providing transcription services for your solicitation. I see it noted as 100% set aside – Indian Small Business Economic Enterprises – would the Bureau of India Affairs, Office of Justice Services, Internal Affairs Division be willing to consider a firm who does not hold this distinction?

Answer: This requirement is 100% set aside.

14) Primary Language of Recorded Interviews Could you please confirm the primary language(s) used in the recorded interviews that need transcription? This will help us allocate the right language resources for accurate transcriptions.

Answer: English

15) Clarification on the 48-Hour Timeline Does the 48-hour timeline for transcription completion begin upon our receipt of the recorded media? Clarifying this will help us ensure accurate scheduling and timely delivery.

Answer: Yes 48 hours is from the time of our submission or their receipt of the file.

16) Format and Delivery Requirements Are there any specific formatting guidelines or delivery methods we should follow for the transcribed documents (e.g., file type, font, layout)?

Answer: Times New Roman, 12 pt font, justified layout. With Speaker name then transcript for each person.

17) Confidentiality and Data Handling Are there any additional confidentiality or data handling protocols we need to observe for the recorded media and transcriptions, beyond standard requirements?

Answer: No

18) Additionally, could you please confirm the specific language(s) required for transcription? This information will be essential to ensure our team is fully prepared to meet the linguistic demands of this project.

Answer: English

19) I have a question about the solicitation regarding the certificate of authenticity for each transcription. Could you provide an estimate of how many transcriptions will be required per month?

Answer: 40-50 per month

File details come from the government source that posted it. Updated .