Sol_1332KP24Q0118_Amd_0001 Attachment 1.pdf

PDF 73 KB Posted

Attached to
30 16-volt Enersys 16HX925FFR batteries
Solicitation number
1332KP24Q0118
Issued by

About this file

This document is an Attachment 1 to Amendment 0001 of Request for Quote (RFQ) 1332KP24A0118, which contains the Government's answers to questions received in response to the RFQ.

The RFQ is for the purchase of 30 16-volt EnerSys 16HX925F-FR batteries, on-site installation, and removal/disposal of the existing batteries at the Federal Coordinating and Data Acquisition Station (FCDAS) located in Fairbanks, Alaska. The work is to be performed during normal business hours (Monday-Friday, 0730-1500 AK) and will require security access clearance. The Government will provide a forklift for unloading the batteries. The quote due date has been extended from September 13, 2024 at 1700 ET to September 16, 2024 at 0900 ET. Disposal of the replaced batteries is the responsibility of the contractor.

View the file

Other files

File Type Posted
Sol_1332KP24Q0118_Amd_0001.pdf PDF
Single Source Determination 08-21-2024 Final_Redacted.pdf PDF
Sol_1332KP24Q0118.pdf PDF
Quote Cost Spreadsheet.xlsx XLSX spreadsheet

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFQ 1332KP24A0118 Amendment 0001 Attachment 1

Answers to Questions Received in Response to RFQ No. 1332KP24A0118

Question #1: What is the application?

Answer #1: Battery back-up is for the tech electrical.

Question #2: Are batteries located on first floor?

Answer #2: The batteries are located on the ground level of the building

Question #3: If not, is there a freight elevator?

Answer #3: N/A

Question #4: Can the facility receive batteries prior to installation?

Answer #4: Yes.

Question #5: If not, how close can we park to the batteries/elevator?

Answer #5: N/A

Question #6: Is the work to have regular hours or night/weekend?

Answer #6: Monday through Friday 0730 AK to 1500 AK. No work is to take place on weekends, at night, or on federal holidays.

Question #7: Are there any special requirements to be on site?

Answer #7: Yes, please see Statement of Need (SON), Security Requirements.

Question #8: Are there any stairs or ladders to climb up or down to perform work and or transport batteries?

Answer #8: No.

Question #9: Is there a loading dock available?

Answer #9: No there is no loading dock available.

Question #10: What is the approximate distance from the loading dock/facility entrance to the battery change out area?

Answer #10: 40 feet.

Question #11: Is there an elevator that requires a breakdown of each battery pallet before reaching the change out area?

Answer #11: No.

Question #12: Are there any narrow doorways or hallways (or heavy carpeting) or raised/access floor to transit that would require breakdown of each battery pallet before reaching the change out area?

Answer #12: No.

Question #13: Is there a battery monitoring system to dis-engage and re-engage and test before job completion?

Answer #13: Yes. The contractor will identify all 30 batteries that need to be removed and replaced.

Question #14: Is there a forklift, pallet jack or carts available to use?

Answer #14: Yes. Government will provide a forklift for use. NOAA on-site operators will unload with forklift.

Question #15: What is the model # and the serial # of the UPS?

Answer #15: Please refer to the RFQ for the model # of the UPS batteries. Each UPS battery has an individual serial #. Eaton Power Xpert 9395-900/500 500 kW UPS System.

Question #16: What is the ups or equipment where these batteries are currently installed? Could you give me the model and serial number please.

Answer #16: Eaton Power Xpert 9395-900/500 500 kW UPS System.

Question #17: Also what is the time frame you would like the work performed and completed?

Answer #17: Please refer to the Period of Performance stated in the SON.

Question #18: What are the working hours for the facility?

Answer #18: Monday through Friday 0730 AK to 1500 AK.

Question #19: Will access require any special training or access background checks?

Answer #19: Please see Answer to Question #7.

Question #20: Does the site have any specific Arc flash requirements?

Answer #20: No.

Question #21: Is battery recycling outside of AK permitted?

Answer #21: Contractor is required to handle all disposal. Please refer to the SON Section 3 paragraph c.

Question #22: Would you be able to provide us with the model and serial number of the UPS/battery cabinet that needs the Enersys 16HX925F-FR batteries?

Answer #22: Eaton Power Xpert 9395-900/500 500 kW UPS System.

Question #23: Regarding solicitation 1332KP24Q0118 for the battery replacement in Fairbanks, Alaska, are you able to extend the due date?

Answer #23: Yes. The quote due date will be extended from Friday, September 13, 2024 at 1700 ET to Monday, September 16, 2024 at 0900 ET.

File details come from the government source that posted it. Updated .