S01 SF 30 Amendment 0002 12FPC425Q0011.pdf

PDF 94 KB Posted

Attached to
Title Abstract Search and Settlement/Closing Services in Wisconsin
Solicitation number
12FPC425Q0011
Issued by

About this file

This is Amendment 0002 to solicitation 12FPC425Q0011, providing questions and answers related to title abstract search and settlement/closing services in Wisconsin for USDA NRCS conservation easements. The amendment extends the response date to January 10, 2025, with a period of performance from February 1, 2025 to January 31, 2030.

Key details from the Q&A include: there is no incumbent contractor; the estimated volume is 20-25 title orders per fiscal year; last year there were 5 NRCS easement closings and 30 preliminary title commitments in Wisconsin. The government intends to make a single BPA award based on best value, with technical capability and past performance weighted more heavily than price. Unit pricing will be based on searching the entire proposed easement boundary area, which could involve 1-5+ parcels. The Service Contract Labor Standards statute does not apply to this contract. Recording costs and warranty easement deed details will be negotiated at the call order level.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

12FPC425Q0011

x x copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

FPAC-HQ-12FPC4

crystal.baird@usda.gov Eastern Section USDA FPAC Business Center

01/10/20250002

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

12/16/2024

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment is to provide questions received from industry with responses for solicitation 12FPC425Q0011.

Question 1: Does the Agency have an incumbent for this requirement? If so, who is the incumbent and what is the contract number?

Answer 1: There is not an incumbent for this requirement.

Question 2: Does the Agency have a forecast or estimate of the number of title orders per fiscal year?

Answer 2: The Government estimates 20 - 25.

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

LIZABETH A. KUHANECK

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 3

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

12FPC425Q0011/0002

Question 3: How many NRCS easement closings did the Agency perform last year in Wisconsin?

Answer 3: 5

Question 4: How many preliminary title commitment orders did the Agency perform last year in

Wisconsin?

Answer 4: 30

Question 5: According to Page 4 of the solicitation, Evaluation Criteria, Technical

Capability and Past Performance are more important than price, will the Agency make a single BPA award based on the best value determination? Furthermore, how much, i.e.

percentage, will the Agency evaluate technical capability vice past performance vice price?

Answer 5: Yes, the Government intends to award a single award BPA based on the best value determination. Each evaluation factor has not been assigned a specific relative importance in relation to one another, only as a whole technical and past performance are more important that price.

Question 6: According to the proposed Pricing

Schedule as reflected on page 1 of the solicitation, how many parcels are determined to be the unit of measure for the preliminary commitment CLIN?

Answer 6: A map will be provided with the proposed boundary of the area to be searched.

That is 1 unit of measure. As many parcels as necessary to cover the chain-of- title for the offered easement area. The exact # of parcels

(deed parcels) will vary. It potentially could be

1-5+ parcels.

Question 7: Similarly, according to the proposed

Pricing Schedule as reflected on page 1 of the solicitation, how many parcels are determined to be the unit of measure for Additional Parcels searched? Specifically, are we referring to 100 parcels or 10 parcels?

Answer 7: This can be offered by the vendor if additional parcel charges are necessary. The exact # of parcels (deed parcels) will vary. It potentially could be 1-5+ adjacent parcels for access or other needs.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

3 3

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

12FPC425Q0011/0002

Question 8: According to Pricing Schedule as reflected on page 1 of the solicitation, there are 2 CLINs that are to be negotiated at the Call

Order Level, will the Agency provide the proposed number of pages of the Warranty Easement Deed

(and any other instruments to be recorded) at the time of negotiating recording costs as the Call

Order level?

Answer 8: Yes, the Government will provided the required information at the BPA call order level.

Question 9: Is the Agency considering requiring a

SCA Wage Determination for various labor categories to determine reasonableness of price?

If so, which SCA Wage Determination?

Answer 9: The Service Contract Labor Standards statute does not apply to the contract

Question 10: Will the Agency consider a

Contractor's GSA Scheduled labor rates for applicable labor categories to determine reasonable of price?

Answer 10: The Contracting Officer will utilize

FAR 13.106-3 (a) procedures to determine price reasonableness.

There are no other changes by reason of this amendment. All other solicitation terms and conditions remain unchanged.

Period of Performance: 02/01/2025 to 01/31/2030

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

File details come from the government source that posted it. Updated .