Asbestos_Remediation_Questions.pdf

PDF 584 KB Posted

Attached to
Asbestos Abatement Federal contract opportunity
Solicitation number
12854419Q0014
Issued by
Department of Agriculture Forest Service R2-Rocky Mountain Region

About this file

Amendment 0002 Answer to Contractor Questions

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Asbestos Abatement, newest first.
File Type Posted
12854419Q0014.pdf PDF
2015_Bulk_Material_Analysis.pdf PDF
Amendment_0001-12854419Q0014.pdf PDF
12854419Q0014-_amendment_0001.pdf PDF
Construction_RFQ_FAC_2005-94-95_(2017_JAN).pdf PDF
12854419Q0014-Asbestos_Abatement.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions from Contractors

Wapiti Ranger Station Asbestos Remediation

Solicitation # 12854419Q0014

Questions;

Question # 1: What is the materials that need to be removed? We see in the documents that 575 needs to be removed but it does not say what it is.

Answer:

Tile flooring

Question #2: Do you have a sample analysis what is ACM and what is not?

Answer:

A sample from 2015 indicated that the tile contained 15% Chrysotile and 85% nonfibrous binder.

Question #3: Work for this project consists of removal of existing tile flooring containing asbestos in two dwellings at Wapiti Ranger Station. The structures are constructed on concrete slab foundations”.

Do you know if the mastic adhesive also contains asbestos or if it needs to be removed?

Answer:

A sample from 2015 indicated that the mastic contained 100% nonfibrous binder and Asbestos was reported as “None Detected”.

Question #4: Do you have any drawings or pictures of the areas of work?

Answer:

A picture of the outside of the building is shown here:

Question #3: Will there be any way to look at the project?

Answer: If you want to request a site visit, please contact Kimberly McBride at 307-578-5202

Question #5: Will you please provide a copy of the asbestos survey and quantities of contaminated ACM that needs to be removed (such as linear and square footage) so we can submit a competent bid for this project?

Answer: Please refer to page 5 of the solicitation. The square feet for building 3517 is 576 sf, the square feet for building 3547 is 567 sf. Please see attached Bulk Material Analysis.

Question #6: Any pictures would be helpful as well.

Answer:

See above.

Question #7: It calls for Third Party Asbestos Testing. Do we include hiring someone for this, or will the

Forest Service providing someone for this work?

Answer:

The Forest Service will be hiring someone to perform Third Party Asbestos Testing.

Question #8: Spec’s state we need to remove all furnishings and store during the flooring abatement, and then replace after abatement. Do you want us to put the furnishings on the bare concrete, or wait until after the new flooring is installed?

Answer:

Place the furnishings on the bare concrete.

Question #9: Our scope of work does not include any new flooring installation, right?

Answer: Correct.

File details come from the government source that posted it.