RFI Official Responses.pdf

PDF 139 KB Posted

Attached to
Hwy 50 VIS Improvements Project (GAOA) - Eldorado National Forest
Solicitation number
127EAW24R0030
Issued by

About this file

This document is a set of official responses to a Request for Information (RFI) for the Hwy 50 VIS Improvements Project (GAOA) in the Eldorado National Forest, CA. The RFI responses address various technical questions related to the project, including compliance with ADA requirements, construction details for the deck and railings, material specifications, liquidated damages, and scope of work for painting, HVAC, and signage. The project is a small business set-aside with a total estimated value between $100,000 and $250,000, and is being solicited by the U.S. Forest Service. The responses provide clarification and guidance to potential offerors on the expected approach and requirements for this construction project.

View the file

Other files

Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

127EAW24R0030 - Hwy 50 VIS Improvements Project (GAOA) - Amendment A00001

RFI Official Responses

1. On Page S1 there are (2) ADA stalls on the right are not drawn to compliance. There needs to be a path of travel at the head of the stalls. They are unable to pass behind the stalls as shown in these plans.

Answer: USFS acknowledges and contractor to install per drawings

2. Page D2 & D3 are showing the floor beams being installed in two different ways. Which way are we to proceed?

Answer: Detail 1 is for just the exit route deck, and detail 2 is typical for the remainder of the deck as shown on sheet S2

3. Page D3 on the side view it shows a 2x on its side running parallel with the railing. What is that to be?

Answer: Question is unclear and without further details, we are unable to answer

4. Page D3 It calls out for a 1x6 vertical rough sawn cedar skirt. What is it connecting to? There is no note of what those 2x are to be.

Answer: Cedar skirt needs to be connected to two horizontal 2x members, one secured beneath the rim board, and a second adjacent to the bottom of the skirt, these horizontal members needs to be 2x4 minimum

5. Is there a spec for the Redwood or the cedar?

Answer: Redwood should be all S4S FOHC (free of heart center) heart redwood stained and sealed on all 6 sides. Cedar to be Western Red Cedar

6. Are there any liquidated damages on this project?

Answer: No

7. Is there a specific decking material for the project?

Answer: Refer to specifications

8. Will the windows on the wall to have the siding replaced, remain, or install new?

Answer: Staying

9. Is the bathroom to be painted on the interior, exterior or both?

Answer: Both

10. Is the HVAC equipment (line sets, condensation lines and related) to be moved and reinstalled or work around?

Answer: Line sets to remain in place, coordinate with COR to find location ~12 ins to the right

11. Is any repair work behind the siding to be included in this contract?

Answer: Contractor to plan on incidental repairs to replace the siding

12. Paint or stain the wood?

Answer: Stain and seal. Stain shade to be approved by the COR

13. Are the existing handrails to be retained, repainted and reused or replace in kind?

Answer: Rails to be retained. Contractor to remove paint and powder coat black

14. There is nothing in the plans showing the information for the sign boards needing to be removed and replaced. What is the plan and design for those?

Answer: Contractor to remove and retain information boards and remount (see pg 7 in drawings)

File details come from the government source that posted it. Updated .