A00001Bldg._152_Demo_Pre-Bid_Site_Visit_Questions_from_9-6-2019.doc
DOC document 161 KB Posted
- Attached to
- Demo Bldg 152 Change House
- Solicitation number
- 12619719B0006
About this file
Q&A
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| A000112619719B0006.pdf | ||
| A00001Bldg._152_Demo_Pre-Bid_sign-in_sheet_9-6-2019.pdf | ||
| Final_Specifications_B_152_Demolition.pdf | ||
| Building_152_Demolition_specification_appendices.pdf | ||
| 12619719B0006.docx | DOCX document | |
| General_Decision_NumberAsbestos_worker.docx | DOCX document | |
| USDA_Ames_Bldg_152_DemoDrawings.pdf | ||
| 12619719B00061442.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
United States Department of Agriculture
Research, Education, and Economics
Agricultural Research Service
Date: 9/6/2019
SUBJECT: Questions from Bldg. 152 Change House Demolition Pre-Bid Site Visit.
The following are questions with answers from the Pre-Bid Site Visit this morning:
1. Does demolition material need to leave the Site?
Answer: Per the drawings and specifications, all materials must leave the Site. With the exception of items listed on Drawing G200 in Table 1.
2. Has the asbestos in Bldg. 152 been abated?
Answer: No, asbestos abatement is included as part of the work in the Contract Documents.
3. Who is required to provide any documentation required by the landfill the Contractor chooses to use?
Answer: The Contractor or their chosen Subcontractor that is maintaining the required documents for the landfill material.
4. Where do the underground utilities that will no longer be need have to be terminated?
Answer: Refer to the Drawings and Specifications for each utility and pay close attention to the notes on the drawing G200. Drawing G200 has a table with Points of Connection.
5. Will water and electricity be available from the USDA during the project?
Answer: Refer to specification section 001 01 00 1.3, Page 2 TEMPORARY FACILITIES.
the closest available Utilities are from the Building 154 Utility Plant east of Building 152.
6. Is the refrigerant pumped out of the Building 152 HVAC System?
Answer: No refrigerants existed in the Building 154 HVAC Systems. They operated with Central Plant provided chilled water and steam coming from the Building 154 Utility Plant previously.
7. Who has completed underground utility locating on the USDA Site in the past?
Answer: Weber Communications, Inc.
3704 Terrazzo Drive NW
Cedar Rapids, IA 52405
Cell: (319) 329-4274
Fax: (319) 390-2550
Email: webcominc@mchsi.com
8. Does the USDA have sign-in sheets from the previous Site Visits for this project that can be shared with the Contractor to consider which potential Subcontractors may be interested in bidding on the project? Particularly Electrical Contractors?
Answer: No others than what are provided attended a site visit
9. Will fill material be provided by the USDA?
Answer: No, refer to Specification Section 02 41 00, 2.1 a. Page 5.
10. How does the existing lead paint need to be handled?
Answer: Refer to Specification Section 02 41 00, 3.1.11, Page 8 and 02 41 00, 3.5.1, Page 9.
File details come from the government source that posted it.