Approved N32205R4254 AMEND 004 Approved.docx

DOCX document 874 KB Posted

Attached to
SOLICITATION USNS SUPPLY ROH Federal contract opportunity
Solicitation number
N3220522R4254
Issued by
Department of the Navy Military Sealift Command

About this file

This document is an amendment to a federal solicitation for ship repair and maintenance work on the USNS Supply. The amendment provides clarification questions and answers from prospective contractors regarding various work items specified in the solicitation. Key details include work items for fire and smoke detection system upgrades, cargo refrigeration plenum repairs, potable water tank preservation, and chain locker painting. Pipe sizes, lengths, and quantities are clarified. Missing technical references and drawings are also provided to support contractor pricing. Water jetting is identified as an acceptable alternative to grit blasting for cleaning chains and anchors.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to SOLICITATION USNS SUPPLY ROH, newest first.
File Type Posted
N3220522R4254 AMEND 0014 USNS SUPPLY ROH AP.docx DOCX document
N3220522R4254 Amend 0013 .docx DOCX document
N3220522R4254 MOD 11 AP.docx DOCX document
N3220522R4254 AMEND 0011 APPROVEDdocx.docx DOCX document
N3220522R4254 AMEND 0012 APPROVEDdocx.docx DOCX document
N3220522R4254 AMEND 008 USNS SUPPLY COA.docx DOCX document
N3220522R4254 Amend 007 USNS SUPPLY COA.docx DOCX document
N3220522R4254 AMEND 0006 USNS SUPPLY ROH AP.docx DOCX document
N3220522R4254 AMEND 005.docx DOCX document
N3220522R4254 USNS SUPPLY AMEND 4 .docx DOCX document
Response 3 doc.doc DOC document
Solicitation Amend 003 LGA.docx DOCX document
J - 2 Category A Items SUPPLY(Rev 2).xls XLS spreadsheet
USNS SUPPLY RFC .docx DOCX document
USNS SUPPLY AMEND 002 LGA.docx DOCX document
SUPPLY 2022 JUL ROH DD GFP J4 VerS 2.1.xlsx XLSX spreadsheet
J-1 WI SPECIFICATION UPDATED USNS SUPPLY.doc DOC document
J-4 UPDATE SUPPLY 2022 JUL ROH DD GFP J4 VerS 2.1.xlsx XLSX spreadsheet
UPDATE 0090_A_LEVEL I DAILY COVID-19 PREVENTION AND CONTROL SERVICES 30DEC21.docx DOCX document
J - 10 Update Interport Differential USNS SUPPLY WORD.doc DOC document
AMEND 0001.docx DOCX document
J 3 Category B Items SUPPLY.xls XLS spreadsheet
RE-dacted JA N32205-22-R-4254 Combined USNS SUPPLY ROH DD 2.pdf PDF
J - 13 PAST PERFORMANCE QUESTIONNAIRE.docx DOCX document
J - 9 Disclosure of Lobbying Activities SF-LLL.doc DOC document
J - 10 Interport Differential WORD.doc DOC document
Solicitation N3220522R4254 USNS SUPPLY.docx DOCX document
J-4 (1) Requisition Items.docx DOCX document
J - 14 Technical Data Non-Disclosure.docx DOCX document
J - 12 Past Performance Data.doc DOC document
J - 2 Category A Items SUPPLY.xls XLS spreadsheet
J - 11 Dry Dock Evaluation Form.docx DOCX document
J - 8 Request for Spec Clarification.doc DOC document
J - 7 MSC Ship Repair Facility Survey.doc DOC document
Show all 34

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

N3220522R4254

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION B - SUPPLIES OR SERVICES AND PRICES

The following have been added by full text:

RFC CLARIFICATION QUESTIONS 3.

REQUEST FOR SPECIFICATION CLARIFICATION

1. SPECIFICATION ITEM NO.: 0569

PARAGRAPH / SECTION NO:

TITLE: FIRE AND SMOKE DETECTION AND ALARM SYSTEMS (1YR)(SCSI)

QUESTION: We have been notified by CONSILIUM SAFETY that the system installed on the USNS SUPPLY is no longer supported with parts. An upgrade is recommended. Is this the direction that the Government would like to have priced?

ANSWER: No this is not the direction. WI changes will be handled via change order if required.

2. SPECIFICATION ITEM NO.: 0514

PARAGRAPH / SECTION NO: 3.1, 3.2 & 7.1.6

TITLE: CHT Piping Repairs Rev 30AUG2021 QUESTION: Please provide pipe size, footage & the amount of fittings required per paragraph.

ANSWER: Requested information is in WI specified DWG. Please see image below.

3. SPECIFICATION ITEM NO.: 0535

PARAGRAPH / SECTION NO: 3.1.1 through 3.1.5, 7.3.3 & 7.5

TITLE: PIPING REPAIR VARIOUS

QUESTION: Please provide pipe sizes, footages & the amount of fittings required per para. 3.1.1 through 3.1.5.

ANSWER: Requested information is located in the WI specified DWG.

4. SPECIFICATION ITEM NO.: 0535

PARAGRAPH / SECTION NO: Para. 2.1.1

TITLE: PIPING REPAIR VARIOUS

QUESTION:

1. PARAGRAPH 2.1.1 FIRE MAIN REDUCING ELBOW. Is the reducing elbow 8” to 6”? Is there a flanged connection? If so, are the flanges RFSO, 150 psi?

1. Note 34 references drawing 804 – 1385916 can this be provided?

1. Can pictures of all required work be taken and supplied?

ANSWER: Reducing elbow is 8” to 6”. Additionally, see attached pictures below clarifying flange connection, RFSO and psi requirement. Note (34), and question 3 are addressed as well.

5. SPECIFICATION ITEM NO.: 0548

PARAGRAPH / SECTION NO: 3.1

TITLE: UNREP RECEIVING STATION REPAIR-DFM Rev 1 QUESTION: Paragraph 3.1 states that the work is located on the 01 level but the pictures supplied seem to be of the 02 level. Can the 01 level be verified?

ANSWER: Pictures in the WI are on the 01 Level Main deck.

6. SPECIFICATION ITEM NO.: 0570

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.4.1 / 7.4.1a / 7.4.2

TITLE: PORTABLE FIRE EXTINGUISHER SYSTEM (1 YR)

QUESTION: Paragraph 7.4.1 lists 105 cylinders to be examined. Paragraph 7.4.1a identifies 35 cylinders and paragraph 7.4.2 states to replace 35 cylinders. Are these one and the same?

ANSWER: The 35 cylinders to be replaced are the General manufactured model. They cannot be serviced. Yes, they are one and the same.

7. SPECIFICATION ITEM NO.: 0607

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.3.3.a-b TITLE: INTERIOR CPC REPLACMENT 30AUG2021 Rev1 QUESTION: Paragraphs 7.3.3.a-b - please provide locations and interferences in way of the requirements of these paragraphs. If not, please provide an expected amount of interferences and expected locations for bidding purposes.

ANSWER: I will provide pictures via DodSafe, showing the location of the requirement. Note space in question is utilized for Medical Services and will need to be well protected and clean.

8. SPECIFICATION ITEM NO.: 0607

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.3.3.c TITLE: INTERIOR CPC REPLACMENT 30AUG2021 Rev1 QUESTION: Paragraph 7.3.3.c calls for three drains to be required. What are they required for? Where are they? What size?

ANSWER: Image and dimensions of a Standard Navy Drains see DWG 1385789 Type C 3” will be sent via Dodsafe.

9. SPECIFICATION ITEM NO.: 0607

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.3.6.b TITLE: INTERIOR CPC REPLACMENT 30AUG2021 Rev1 QUESTION: Paragraph 7.3.6.b calls for replacing door sills. Does this mean provide and install new door sills or reinstall removed existing door sills? If new sills are required please provide details and amounts.

ANSWER: Sills can be reused or provided by the ship

10. SPECIFICATION ITEM NO.: 0542

PARAGRAPH / SECTION NO: Various TITLE: SSDG HMSO Refurbishment QUESTION: Paragraph 1.1 states to work in conjunction with Work Item 251 (which is overhauling of (5) Woodward governors). Paragraph 7.6 states to refurbish (5) governors. Paragraph 7.6.4 states to package and crate turbochargers, then paragraph 7.6.5 states to transport governors to an OEM repair facility. Please clarify work item. Also, in paragraph 7.1 it talks about cutting accesses to remove governors and HMSO. Is this correct ? Please advise.

ANSWER: Please see correct WI 0542 sent via Dodsafe.

11. SPECIFICATION ITEM NO.: 0536

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.2 / 2.5

TITLE: Cargo Refrigeration Plenum Repairs QUESTION: Please provide the following references: 2.2 NAVSEA DWG No. 6361193F COMP ARR A2-015 16 FLAT FR 432-455 (CTR) and 2.5 NAVSEA TM S6260-BJ-GTP-010 Electric Motor Repair ANSWER: Please reference TM S6260-C3-085-8801 provided Dodsafe.

12. SPECIFICATION ITEM NO.: 0574

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.1.2 / 2.1.5

TITLE: FIRE DOORS AND SHUTTERS (1YR)

QUESTION: Please provide the following references: 2.1.2 Tech Manual L-T4718-COT-010, 26” W x 54” H Electro-Hydraulic Sliding Watertight Doors for T-AOE 6 Class Ships and 2.1.5 Damage Control Book 800-7096879, AOE 8 Fast Combat Support Ship ANSWER: References for 2.1.2 and 2.1.5 provide via DodSafe.

13. SPECIFICATION ITEM NO.: 0602

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.1.1 / 2.2.1

TITLE: LAUNDRY EQUIPMENT SERVICE

QUESTION: Please provide the following references: 2.1.1 NAVSEA Technical Manual S9086-V4-STM-010, NSTM Chapter 655 Shipboard Laundry and 2.2.1 Laundry Equipment List ANSWER: Please see reference provided Dodsafe.

14. SPECIFICATION ITEM NO.: 0105

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.3 / 2.5 / 2.6 / 2.7

TITLE: HANGER HEAD DECK REPLACEMENT

QUESTION:

Please provide the following references:

2.3. NAVSEA Drawing No. 8617070_H Assembly Drawing

2.5. NAVSEA Drawing No. 6361895_E OUTFITTING OF SANITARY SPACES MN DK & ABOVE

2.6. NAVSEA Drawing No. 6360462_F Arrangement of Electrical Equipment 02 LVL FR 585 AFT

2.7. MSC Drawing No. 8385011_A Selected Record Drawing Plumbing Soil & Waste Drains System ANSWER: Requested references sent via Dod Safe.

15. SPECIFICATION ITEM NO.: 0106

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.3 / 2.5 / 2.6 / 2.7

TITLE: SELF SERVE LAUNDRY DECK REPLACEMENT

QUESTION:

Please provide the following references:

2.3. NAVSEA Drawing No. 8617070_H Assembly Drawing

2.5. NAVSEA Drawing No. 6361895_E OUTFITTING OF SANITARY SPACES MN DK & ABOVE

2.6. NAVSEA Drawing No. 6360462_F Arrangement of Electrical Equipment 02 LVL FR 585 AFT

2.7. MSC Drawing No. 8385011_A Selected Record Drawing Plumbing Soil & Waste Drains System ANSWER: Requested references provided DodSafe.

16. SPECIFICATION ITEM NO.: 0569

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.1.4

TITLE: SELF SERVE LAUNDRY DECK REPLACEMENT

QUESTION: Please provide the following reference: 2.1.4 MSC Drawing No. 436-8394042, Fire and Smoke Detection System Installation is missing ANSWER: Requested reference for Fire and Smoke Detection System provided via DodSafe.

17. SPECIFICATION ITEM NO.: 0603

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.5 & 7.6

TITLE: ACCOM LADDERS REFURBISH AND WEIGHT TEST

QUESTION: Please clarify the requirement to refurbish as listed in paragraph 7.5 & 7.6

1.1 ANSWER: Completely disassemble ladder, ladder platforms and treads.

1.1.1 For bidding purposes:

a. Assume four (4) electric hoists will require removal, inspection, and weight tests at 125% of reted load.

b. Assume 300 linear inches of aluminum welding is required.

c. Assume 200 Teflon bushings for feathering treads and feathering bar require replacement.

d. Assume replacement of fifty (50) 1/4-inch toggle bolts and lanyards, fifty (50) 3/8-inch toggle bolts and lanyards, (10) 1/2-inch toggle bolts and lanyards and ten (10) 1-inch toggle bolts and lanyards will require replacements.

e. Assume eight (8) each hull mounted vangs for securing lower platform will require replacement. Coordinate work with gas free work under Work Items 020 and 021.

1.2 Refurbish J-davits, outriggers, bail brackets, platforms, ladders, treads, and handrails; re-install on vessel and grease moving parts.

1.3 Refurbish securing pad eyes and bail bracket attachment points, bail bracket latches, and stanchion bolting-in areas on the side shell.

18. SPECIFICATION ITEM NO.: 0510

PARAGRAPH / SECTION NO: 7.1.2

TITLE: Provide Pallet Conveyor Restoration QUESTION: Para. 7.1.2, please provide additional information. Review of 2.2 did not yield any information on bracket fabrication.

ANSWER: Bracket fabrication is located in the Pallet drawing

19. SPECIFICATION ITEM NO.: 0512

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.4

TITLE: Renew NR1 SSDG Saltwater Strainer Foundation QUESTION: Please provide the following missing references:

Reference 2.4 DWG 085-8385180 General Arrangement ANSWER: Requested references provided via DodSafe.

20. SPECIFICATION ITEM NO.: 0520

PARAGRAPH / SECTION NO: 2.1 – 2.4

TITLE: Provide Pallet Conveyor Restoration

QUESTION:

Please provide the following references:

2.1 NAVSEA Drawing No. 6359950, Arrangement of Auxiliary Pump Room.

2.2 NAVSEA Drawing No. 6361372, Piping Unit 722 Auxiliary Pump Room.

2.3 NAVSEA Drawing No. 6361373, Structural Unit 722 Auxiliary Pump Room Gratings & Misc Foundations Frame 130-152 (Port)

2.4 MSC Drawing No. 085-8385180, General Arrangement

ANSWER: References provided via DodSafe.

21. SPECIFICATION ITEM NO.: 0535

PARAGRAPH / SECTION NO: Various

TITLE: PIPING REPAIR VARIOUS

QUESTION: Items 3.1.1, 3.1.2, 3.1.3, 3.1.4, & 3.1.5 do not provide any dimensional data for the items described; please provide details such as pipe size, schedule, length, quantities, etc. as applicable per item.

ANSWER:

CHT RM No. 1/FWD MSD RM 3-161-1-Q/3-183-1-Q CHT PMP No. 1 SUCT PRESSUE GA ROOT Contractor Supply

Two 3inch diameter 90⁰ Sweeping Braze Elbows 400W
1ft length of 3inch diameter CuNi Pipe
One 1/2inch CuNi Socket Weld Half Coupling
1ft length of 1/2inch diameter CuNi Pipe
One 1/2inch Braze Ball Valve

CHT/MSD/OVBD Piping Contractor Supply

2ft length of 4inch diameter CuNi Pipe
Two 4inch diameter CuNi Butt Weld 45⁰ Elbows
One 4inch diameter CuNi Butt Weld Tee

AFT MSD RM 2-667-1-A

AFT CHT/MSD/OVBD Piping Contractor Supply

3ft length of 4inch diameter CuNi Pipe
One 4inch diameter CuNi Butt Weld Tee
One 4inch diameter CuNi Butt Weld 90⁰ Elbow
One 1½inch CuNi Clean Out
One 1½inch NPT threaded brass cap

No. 3 MSD Overboard Piping Contractor Supply

2ft length of 3/4inch CuNi Pipe
One 3/4inch diameter CuNi Braze Union
One 3/4inch diameter CuNi 90⁰ Braze Elbow
One 3/4inch diameter CuNi Socket Weld Half Coupling

No. 2 CHT RM 3-605-0-Q CHT/MSD/OVBD Pipping Contractor Supply

One 4inch diameter CuNi 90⁰ Butt Weld Sweeping Elbow
3ft length of 4inch diameter CuNi Pipe

No. 3 and No. 4 CHT Pump Discharge Contractor Supply

5ft length of 3inch diameter CuNi Pipe
Two 3inch diameter 8 bolt Braze Flanges
One 3inch diameter CuNi 90⁰ Sweeping Butt Weld Elbow
One 3inch diameter CuNi Tee
One 3inch to 4inch Butt Weld Concentric Reducer
One 4inch 8 bolt Braze Flange

Vestibule to Berthing No. 9 2-612-1 CHT/MSD/OVBD Pipping Contractor Supply

2 4inch diameter CuNi 90⁰ Sweeping Butt Weld Elbows
1ft length of 4inch diameter Pipe

Crew WC 2-616-0-L MSD to CHT Overflow Pipping Contractor Supply 5ft length of 5inch diameter CuNi Pipe

CHT/MSD/OVBD Pipping Contactor Supply 2ft length of 4inch diameter CuNi Pipe

Locations to be determined for pricing:

30 Feet of 4 inch CUNI pipe 30 Feet of 5 inch CUNI pipe Assume all locations will not require staging.

22. SPECIFICATION ITEM NO.: 0157

TITLE: Potable Water Tank Preservation QUESTION: The item provides capacity and cubic feet (3.1.1) for each tank, but no surface area. Please provide the square footage of each tank listed.

ANSWER: See below Potable Water Tanks

Description
Location
100% Capacity

(gals) Area (sqft)

Potable Water Tank
7-477-2-W
22655
3443
Potable Water Tank
7-488-1-W
19545
2921
Potable Water Tank
7-488-2-W
19545
2921
Potable Water Tank
7-499-1-W
16426
2162

23. SPECIFICATION ITEM NO.: 0910

TITLE: CHAIN AND LOCKER PAINTING

QUESTION: Para. 7.2.4 directs to grit blast the chains, anchors, etc. to an SP-10. Due to the cost of dust containment, grit cleanup and interferences with other interfacing hull work could UHP water blasting to a WJ-2M be utilized?

ANSWER: Water jetting is acceptable and preferred

(End of Summary of Changes) image4.jpeg image5.jpeg image6.jpeg image7.jpeg image8.jpeg image9.jpeg image10.jpeg image11.jpeg image1.wmf image2.jpeg image3.jpeg

File details come from the government source that posted it. Updated .