Q A Round 1.doc
DOC document 79 KB Posted
- Attached to
- Answer Questions
- Solicitation number
- HQ0034-12-R-0006
- Issued by
-
DOD Washington Headquarters Service
About this file
Attached are the Questions and Answers from the Industry Day. Note that the contracting officer is reviewing this docuemnt at this time.
View the file
Other files
Show all 25
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
ALL QUESTION and ANSWERS ARE BEING REVIEWED BY THE CONTRACTING OFFICER
SOLICITATION NO: HQ0034-12-R-0006
Questions and Answers – Round 1 Question 1 - RFP Page 59, 60, 66: Proposal Volume requirements stated under Section L-3.2, Sub factor 2 – Technical Approach require the Offeror to provide the following information under Volume I, Section 2:
a) Discuss the knowledge, skills and capabilities required by the PWS and how the firm will ensure that personnel performing on the contract will meet or exceed requirements.
b) Discuss what processes and procedures the firm will use to ensure sufficient manning in case of acceleration of individual project deadlines or renovation schedules.
c) Discuss the technical approach for applying the firms’ quality control procedures and initiatives on a day-to-day operation basis ensuring the delivery of the highest quality professional security services to the specific location.
d) Discuss what processes and procedures the firm will use to ensure maximum use of existing (legacy) security systems as it relates to Interoperability and Scalability defined in the PWS However, Section M-2.1.1 Sub factor 1, Management Approach lists the exact same topics as evaluation criteria for Volume I, Section 1.
Please clarify whether topics (a) through (d) listed above need be discussed under Section 1 or under Section 2.
Answer 1: Topics a-d will remain under Technical Approach, Volume 1, Section 2.
Question 2. RFP Page 66, Section M-2.1.1.2 Sub-factor 2 – Technical Approach: The evaluation criteria for Sub factor 2, Technical Approach states: “The evaluators will also assess the proposed lines of responsibility, authority, and communication through which the integrated security services will be managed.” This appears to have been misplaced, since Section L-3.2 requires the topics to be covered under the Offeror’s Sub factor 1, Management Approach. Please confirm that this evaluation criteria is intended for Section M-2.1.1, Sub factor 1, Management Approach.
Answer 2: The subject statement will be moved under Sub factor 1 Management Approach.
Question 3. PWS Page 39, Section 3.1.2.3.1.1 Program Manager: The PWS requires the Program Manager to have 10 years (or 5 years with PMP) experience in project management and an advanced degree in operations management or business administration. Please confirm that a Program Manager who meets the experience requirement and has an advanced technical degree (Master of Science in Engineering) qualifies for this position.
Answer 3: YES Question 4. Does the WHS Mark Center fall under leased facilities for pricing purposes in each of the pricing CLINs?
Answer 4: YES Question 5. RFP page 63, Section L.3.2, Factor 5 – Price Volume, a.4: Pricing CLIN 0004 states that it is based on PWS 3.5.2.5 and Attachments 4, 9, 10, and 14. There was no Attachment 14 in the RFP package, however it was stated in the Industry Day meeting that Attachment 14 was the Industry Day document version 2. Is there another Attachment 14 that provides additional information for CLIN 0004?
Answer 5: Reference to Attachment 14 will be deleted.
Question 6. RFP Section L.3.2: Can the Offeror provide resumes for non-key personnel as part of the proposal response?
Answer 6: Resumes for non-key personnel are not a requirement and should not be submitted?
Question 7. RFP Attachment 4: Can the government split the quantities on monthly repair calls between the Pentagon and Leased facilities for assistance in developing an accurate pricing response?
Answer 7: Approximately 73% of all services repair calls are located in the Pentagon.
Question 8. Is the Government currently using Microstation, AutoCAD, or another CAD tool for system design drawings?
Answer 8: Yes, AutoCAD, AutoCAD Lite and Visio are currently used.
Question 9. PWS Section 3.1.1.2, Program Management Plan: The referenced Section requires the submission of a Program Management Plan to be submitted with the proposal. Is this complete Plan to be provided within the 50 page count established for Volume I?
Answer 9: Yes Question 10. What is the percentage of installed equipment located at the Pentagon versus the leased facilities under this contract?
Answer10: Approximately 73% of all service repair calls are located in the Pentagon. There are 2300 AMAG Nodes in the Pentagon and 100 in the NCR. 150 DAQ Zones in the NCR, which are in the process of decommissioning as they fail. There are 650 Software House zones in the Mark Center, which is in the NCR.
Question 11. Can the Government provide counts of all equipment such as card readers, panels, sensors, cameras, and other supporting equipment broken down by facility?
Answer 11: No, but approximately 73% of all service repair calls are located in the Pentagon. Only 1% of turnstile repairs occurred in external buildings.
Question 12. Can the Government provide a list (with city/state) of all of the leased facilities, including those that will be decommissioned in the next 5 years?
Answer 12: No, this number is constantly changing due to the federal budget, decisions on lease renewals as well as cost to design and construct new buildings. We estimate that the number of Delegated Buildings will decrease from 27 in FY-12 to 11 by FY-17.
Question 13. PWS Section 3.5.2.2: Are the spare parts under 3.5.2.2 required to be budgeted as part of the FFP for system support or will these be procured through a separate contract? If they are required to be budgeted under the FFP, will the Government provide a list of all installed equipment per site?
Answer 13: Spare parts will be provided in the inventory transfer once the new contract is awarded. These are current commonly used items. As those parts are used, contractor is responsible for new/operable items to replace and should be budgeted under CLIN x0004, Repair.
Question 14. Industry Day: At the Industry Day, the government indicated that servers are not a part of maintenance requirements under ISSC, and that this is the responsibility of FPTD. However, PWS section 3.5.2.3 includes software maintenance requirements for facility servers. Please clarify the specific server hardware and software maintenance responsibilities of the ISSC contractor.
Answer 14: These software maintenance requirements refer only to application specific updates. For example, code updates/AMAG application bug fixes/patches.
Question 15. Industry Day: At the Industry Day, the government indicated that servers are not a part of maintenance requirements under ISSC, and that this is the responsibility of FPTD. Can the government provide SLAs for servers currently under FPTD jurisdiction?
Answer 15: No. FPTD does not have a formal SLA with SSD to maintain all of the servers, however, the Director of the Agency has mandated that all PFPA servers be owned by FPTD. So, while we don't have a formal SLA, we don't really need one.
Question 16. PWS Section 3.5.2.3: Is the Software Maintenance under 3.5.2.3 part of the FFP for system support? If so, will the Government provide a list of all current software installed per site?
Answer 16: Software maintenance refers to only application specific software. For example, AMAG, CCTV, etc… FPTD will conduct software maintenance of all standard Windows Server/Desktop Applications. The awardee may be provided all available software information after contract award, as required.
Question 17. Should Preventative Maintenance be performed as recommend by the OEM as discussed under PWS Section 3.5.2.4 or in accordance with applicable UFGS standards for ESS maintenance?
Answer 17: Both, if item requiring maintenance falls under UFGS-13720A, then it should meet that requirement as well as the OEM suggested maintenance.
Question 18. Will parking be provided to the contractor at all sites for maintenance and installation personnel?
Answer 18: Pre-approved limited parking will be available during the time of repairs at the Pentagon and Mark Center, but not at other leased facilities.
Question 19. Are there any costs associated with Pentagon badging, access paperwork, orientation, etc.?
Answer 19: No, the only costs will be for the contractor’s time to prepare the paperwork and meet the standard clearance qualifications associated with the proper clearance.
Question 20. RFP Attachment 4 – Monthly Repair Calls: Are the monthly repair calls for the Pentagon and all 120 other facilities? What is the breakdown at the Pentagon and other sites? Can a breakdown be provided per location?
Answer 20: Yes, approximately 73% of all service repair calls are located in the Pentagon.
Question 21. RFP Attachment 5 – Price List: Should the individual prices in the menu pricing list include any conduit and cabling infrastructure? What distance of conduit/ cable installation should be assumed per unit or will that be priced separately as needed?
Answer 21: Yes, the price should include a total installation. Suggested to use a 20 ft. by 20 ft. room be used as standard with plenum rated cable above ceiling, installed to all codes for a typical drop ceiling and drywall installation.
Question 22. Attachment 9 – March 2011 Incidents: Is the March 2011 incident list only for the Pentagon Reservation?
Answer 22: No, it includes both the Pentagon and Leased Facilities
Question 23. Attachment 10 – June 2011 Incidents: Is the June 2011 incident list only for the Pentagon Reservation?
Answer 23: No, it includes both the Pentagon and Leased Facilities
Question 24. Industry Day: Can the Government provide additional clarity on the amount of calls received by the ACC and NCC including number of calls per week, types of calls, and responses?
Answer 24: The ACC receives approximately 175 walk-in customers and 225 telephone calls per week. The majority of these calls include adding or removing people from the AMAG system, with a few new move in requests, DAQ system requests and AMAG Global requests. The NCC receives approximately 300 calls per week, which consist of issues with alarms (not securing), card reader malfunctions, and node time outs.
Question 25. PWS Section 3.5.4, Training: What is the frequency of the training and the number of PFPA users for each session that we are required to train in our FFP?
Answer 25: Training is only necessary should a new system be installed. The size of the class would depend on the users affected.
Question 26. What are the responsibilities of the Access Control System Office? Do they handle the ~ 200 calls/day?
Answer 26: The ACC receives approximately 175 walk-in customers and 225 telephone calls per week. The majority of these calls include adding or removing people from the AMAG system, with a few new move in requests, DAQ system requests and AMAG Global requests.
Question 27. RFP Attachment 5 - Pricing List: The menu items in Attachment 5 include only equipment to support the AMAG equipment. Can the government provide line items to cover additional Software House equipment currently installed at the Mark Center?
Answer 27: No. Due to the Software House System being new to PFPA at this time, there is no menu items listed. This may come after award when the items are established by the new contractor.
Question 28. This program has been set aside as an 8a contract, During the RFI process of this solicitation, you had more than three qualified small businesses provide their qualifications, depending upon on the scope and dedicated response expected for this project why has this solicitation not been set aside small business?
Answer 28: The market research findings did not support the requirements for setting this requirement aside. This requirement is full and open competition.
Question 29. Why has the distribution of work from large business to small business not been greater than 40% under the small business set aside participation plan guidelines?
Answer 29: Based on market research, it was determined that this action would require a 25% or better small business participation goal as a minimum.
Question 30. On industry day it was mentioned in the briefing that there is a requirement that 25% to go to a small business. Does this also apply to small business to prime on the project? If a small business is a prime, are they required to contract out 25% to other small businesses?
Answer 30: A minimum of the work (25% or better) has to be performed by Small Business concerns. If the prime is small business, that contractor’s performance will be considered a part of the small business goals.
Question 31. Due to the sensitivity of this project is the agency requiring companies to be certified as HSPD-12 compliant (Please see attachment) because as per para 3.3.3.6.1 – System Description of PWS the RFP calls for HSPD-12, FIPS 201 and FICAM compliant.
Answer 31: No. Systems and components already installed comply with the requirements of HSPD-12 and its supporting documents but there is no requirement for offerors to be a Qualified HSPD-12 Service Provider as defined under the General Services Administration (GSA) Evaluation Program.
Question 32. According to para 3.5.9.3 ISSC Test Bed: Will the Agency provide space for the Test Bed operations and Certification and Accreditation to be done at the agency site or it will be conducted at contractor site.
ANSWER 32. Test bed operation will be at the contractor’s site.
a. Are the current cameras IP or analog? Both, a current project is in place for installation of IP cameras.
b. Are the current cameras Bosch or a different manufacturer? BOSCH
c. If cameras are not Bosch who is the manufacturer? BOSCH
d. Genetec is listed as the VMS are alternates accepted? (ipConfigure is a U.S. Veteran owned small business). GENETEC is currently being installed under an installation project, if a new installation project is issued the contractor can submit a different system but the Government does not have to accept it. Any other system must also be compatible with the current existing systems as well.
Question 33. There is a discrepancy on which volume should include what type of information. On page 58 of the solicitation appears a chart where Past Performance is listed as “Volume III” and Small Business Requirements are listed as “Volume IV.” Later, on page 61, under factor 3, it says Past Performance belongs in Vol IV and factor 4 says Small Business Requirements fall under Vol III. What are the correct volumes for these sections?
ANSWER 33: This will be corrected. The correct is Past Performance is Volume III and Small Business Requirements is listed in Volume IV.
Question 34. PWS Section 1.2.4 Support Systems, item d, page 11, states “These systems, including the data stored shall become the property of the Government at the end of this contract.” Is it the Government’s intent to purchase the Automated ILS from the contractor? Should this read: the data is the property of the Government? Is the existing system, Zeus, owned by DRS or does that become the property of the Government?
ANSWER 34: Only the data is the property of the Government. Only the data will be transferred to the Government. At the end of the current contract.
Question 35. PWS Section 3.1.2.3.1, Key Personnel, each of the key positions refers to incumbent must obtain a clearance, suggest this read candidate must obtain.
ANSWER 35: Agree with comment—the word “incumbent” will be changed to “candidate”.
Question 36. PWS Section 3.1.2.3.1.1, Program Manager. RFP calls for 10 years experience or 5 years with a PMP and a degree. Will the government consider PMP Certificate with 10 additional years experience to satisfy the educational requirements defined?
ANSWER 36: Yes
Question 37. PWS Section 3.3.3.1.2, Performance Requirements, this section states performance items related to the Access Control Host. Does the current system meet all the performance specifications today and the vendor is to maintain or are their specific deficiencies in the system today?
ANSWER 37: Yes, We do not have any outstanding deficiencies.
Question 38. PWS Section 3.3.3.1.2, Access Control Host, what existing OEM agreements for software and hardware are in place and what agreements will be part of PFPA FPTD in the next program? In other words, what existing maintenance agreements such as IBM, AMAG, etc exists today and which of those agreements will fall under the responsibility of the ISSC Vendor since FPTD will take over and support all the servers.
ANSWER 38: Our thought is that any OEM agreement that DRS has with AMAG and Software
House would stay with DRS. The new vendor would have to establish their own OEM agreement with those companies. PFPA is responsible for servers and other IT related network equipment.
Question 39. PWS Section 3.3.4.1.2, Performance Requirements, this section states performance items related to the Primary Intrusion Detection System. Does the current system meet all the performance specifications today and the vendor is to maintain or are their specific deficiencies in the system today?
ANSWER 39: Yes, the current system meets requirements. There are no current deficiencies.
Question 40. PWS Section 3.4, Security System Installation and Testing, what if any components are GFE in the current Lab system setup provided by the incumbent?
ANSWER 40: There are a few current projects involving turnstiles and CCTV cameras that are in the lab test bed.
Question 41. PWS Section 3.5.2.5, On-Call Maintenance, states “On-call maintenance service shall respond within 2 hours and continue until the inoperable equipment is restored to an operable condition”. Please clarify that the intent is to not show up on site and remain stationed there for the entire duration. Is it correct to assume the vendor responds with an initial call and will work to complete the repair within 48 hours as per Section 3.5.2.5.2?
ANSWER 41: Correct, the vender will respond within the 2 hours and work until repairs are made, if that requires remaining stationed then yes. It does not require that you have to stay with the disabled system. If repairs require you to go to a different location such as the NCC to trouble shoot the problem then you can. If repair parts must be ordered, Contractors must inform the COR and ensure Life Safety is protected, as described in 3.5.2.5.2.
Question 42. PWS Section 3.5.3, Warranty. What percentage and components are currently under warranty and the period of warranty for all systems involved?
ANSWER 42: There are a large number of upgrades that have occurred and have placed many devices under a warranty that will affect the sparing levels to supply.
Question 43. Attachment 1, Spare Inventory, what does the color shading on the spreadsheet intend to convey? Is there a legend code to interpret, such as: Red are defective?
ANSWER 43: No, Red is not assigned for defective items. Color shading is used internally by the current Contractor. No Significance.
Question 44. PWS Section 3.8.2.2.1, Utilities, says “The Government will provide and maintain potable water, firewater, and electrical service to the Contractor’s office space.” What about communication and internet services to ensure our Automated ILS is available to all personnel working on site?
ANSWER 44: The Government does not have to provide office space for the Contractor but will attempt to accommodate when space is available. If office space is provided Government furnished computers will be made available (NO OUTSIDE SYSTEMS CAN BE CONNECTED TO THE CURRENT IT Network)
Question 45. Section K, page 50 of the solicitation states the NAICS for this effort is 561621 with a size standard of $11.5 Million. Two comments.
(a) First the correct size standard for this NAICS is now at $12.5 Million, if this NAICS remains, suggest this be updated to reflect the latest SBA allowances.
(b) Second, the NAICS Code 561621 is primarily geared at Locksmith type services and the work identified in this proposal is more broad dealing with at least eight different platforms to include computer systems support and integrated logistics along with the full support of all these platforms. Additionally there is design and integration work to support the work on this program. Based on the propensity of the work and to ensure support from proper small business community recommend PFPA consider using the NAICS code 541519 Other Computer Related Services. This NAICS code is more aligned to full spectrum of services that must be provided under this program rather than limiting to Small Business support for only Locksmithing and traditional security work.
ANSWER 45:
a. Page 50 will be corrected to show new size standard of $12.5M
b. A review of the NAIC Codes on 12/9/11, confirmed NAICS code 561621 is the correct code. See below.
(1) 561621 Security Systems Services (except Locksmiths) - This U.S. industry comprises establishments primarily engaged in (1) selling security alarm systems, such as burglar and fire alarms, along with installation, repair, or monitoring services or (2) remote monitoring of electronic security alarm systems.
(2) 541519 Other Computer Related Services - This U.S. industry comprises establishments primarily engaged in providing computer related services (except custom programming, systems integration design, and facilities management services). Establishments providing computer disaster recovery services or software installation services are included in this industry.
(3) 541511 Custom Computer Programming Services - This U.S. industry comprises establishments primarily engaged in writing, modifying, testing, and supporting software to meet the needs of a particular customer.
QUESTION 46. RFP Attachment 5 – Price List Scope of Work
Each worksheet on the Attachment 5 spreadsheet directs the vendor to multiply the total by 10 for evaluation purposes. The vendor is also directed to add $2 million for non-priced items. Is the vendor to price the $2 million with normal corporate loads or is the $2 million figure a maximum figure?
ANSWER 46 – Attachment 5 is showing you how your proposed price/cost will be evaluated. The Government will multiply your total proposed price/cost by 10 (which represents the number of times each item may be ordered within the year). Then $2million will be added for non-priced items. The $2 million plus your proposed price/cost will be used for the estimated amount associated with non-priced items.
QUESTION 47. RFP Attachment 5 – Price List Scope of Work
Item number IX.5.30 on the Attachment 5 spread-sheet includes in the description the sum of $69.75 - Is the indication of this sum significant or should it be ignored in the pricing of this item?
ANSWER 47 – $69.75 will be deleted QUESTION 48. Factor 5: COST/PRICE FACTOR Requirements (VOLUME V), e, “FBFLRs will establish maximum rates for pricing both prime and subcontractor Labor rates…” Is this to be interpreted that vendors are to provide one single loaded blended rate for each labor category, a blended rate to cover all vendor and subcontractor personnel?
ANSWER 48 – The vendor is required to provide a fully loaded labor rate for each labor category for each prime labor category and all sub contractors.
QUESTION 49. L-3.2 Proposal Volume Requirements, FACTOR 4 Small Business Requirements
The contractor shall report actual achievement of small business award results on a quarterly basis using the Small Business Participation Reporting format at Attachment 8 and shall discuss initiatives to assist, promote and use small business… Does the Government mean Attachment 3?
ANSWER 49 – Yes, should read attachment 3
QUESTION 50. RFP Section I, CLAUSE 52.216-18 ORDERING (Oct 95), (a)
“Such orders may be issued from 1 April 2012 through 31 October 2016.”
Will the incumbent contractor work on delivery orders issued between 1 April 2012 and 30 April 2012 and transition them to the new contractor, or will the next contractor be expected to begin work on delivery orders on 1 April 2012?
ANSWER 50 - No. Only the awardee will be issued orders after 1 April 2012.
QUESTION 51. RFP Section M-2.1.5. Factor 5 – Cost/Price
The Excel spreadsheet shall show the basis for the monthly pricing identifying rates for all labor categories….”
Providing price schedules on a monthly basis would result in an extremely large price volume. Can the Government confirm that they are not asking for monthly pricing, but rather a narrative explaining how the monthly prices are derived?
Can the Government provide an example of what they would consider an acceptable “basis for the monthly pricing”?
Answer #51 - Monthly pricing applies to all CLINS except for CLIN 0002 and its option years. In addition, Offerors shall provide a cost summary breakdown and a narrative to verify pricing. M-2.1.5. Factor 5 remains the same.
QUESTION 52.
52.216-1 - Type of Contract - 40 of 68 - The Government contemplates award of a firm-fixed price indefinite delivery/indefinite quantity contract resulting from this solicitation.
ANSWER 52 – Should read firm-fixed price contract.
QUESTION 53. Will the Industry Day slides be made available to the Industry Day attendees?
ANSWER 53 – No, as stated at Industry Day, due to the nature of the slides, they will not be provided. Any questions regarding the information from Industry Day will be answered.
File details come from the government source that posted it. Updated .