CALL_0012_Questions_ _Answers_(3).docx

DOCX document 20 KB Posted

Attached to
SUPER Novel Optically diVerse Applications (SUPERNOVA) Federal contract opportunity
Solicitation number
BAA-10-RD-01
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Research Laboratory

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to SUPER Novel Optically diVerse Applications (SUPERNOVA), newest first.
File Type Posted
CALL_0011_ORCA_Q A_3.pdf PDF
Call_Announcement_(Thermal_SSA)_20_Feb_15_(Rev_2).pdf PDF
CALL_0012_Questions_ _Answers.docx DOCX document
Attach_4_Represenstations_and_Certifications.docx DOCX document
ORCA_Call_Announcement_(FINAL).pdf PDF
Attach_8_Associate_Contractor_Agreements.docx DOCX document
Attach_1c_TO2_SOO.docx DOCX document
Attachment_2_-_Thermal_SSA_CDRLS.pdf PDF
Attachment_1_-_Thermal_SSA_SOO.pdf PDF
Cost_Proposal_Instructions_APC_BAAs-SBIRs(Apr_13).docx DOCX document
BAA_Reps_and_Certs.docx DOCX document
BAA_Proposal_Content_Checklist.doc DOC document
SUPERNOVA_CDRLS_JAN_09_2015_V2.doc DOC document
Atch_No. 2.doc DOC document
Atach_5.pdf PDF
BAA-10-RD-01-CALL 0008 Attach 5 Form DD254.pdf PDF
BAA-10-RD-01-CALL 0008 Attach 1 Cost Prop Inst - FAR-AFPAC 2 Nov 10.docx DOCX document
BAA-10-RD-01-CALL 0007 Attach 3 BAA Reps and Certs.docx DOCX document
BAA-10-RD-01-CALL 0007 Attach 5 GFP Scanned w ltr.pdf PDF
BAA-10-RD-01-CALL 0007 Attach 6 DD 254 dtd DEC072011a.pdf PDF
BAA-10-RD-01-CALL 0007 BAA Solicitation Final posted 25 Jan 2012.pdf PDF
BAA-10-RD-01-CALL 0007 Attach 2 Proposal Content Checklist.doc DOC document
UpdatedCDRL Package SUPERNOVA CALL.doc DOC document
Attachment No. 2.docx DOCX document
AttachmentNo. 1.doc DOC document
Attachment No. 4.doc DOC document
Attachment No. 5.doc DOC document
Atch_5.pdf PDF
CALL0006.doc DOC document
Atch_3.pdf PDF
Atch_6.pdf PDF
Atch_4.pdf PDF
attch_3.pdf PDF
attch_4.pdf PDF
attch_2.pdf PDF
attch_6.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 1_Cost Proposal Instruction - FAR Contracts.doc DOC document
SUPERNOVA CALL 0003 TOPIC AREA 2 Advanced Sensors and Laser Intelligence.docx DOCX document
Attachment 2_BAA Reps and Certs —
Attachment 4_CDRLs Exhibit A.pdf PDF
atch_4-CDRLs.pdf PDF
call_2.pdf PDF
atch_2-Cost Proposal Instructions.pdf PDF
atch_2-Cost Proposal Instructions.pdf PDF
atch_3- Reps and Certs.pdf PDF
atch_4-CDRLs.pdf PDF
SUPERNOVA CALL TOPIC NEW REVISED 6-7-2010.doc DOC document
atch_1-Proposal Content Checklist.pdf PDF
BAASuperNovachanges.doc DOC document
atch_4.pdf PDF
Show all 50

SUPER Novel Optically diVerse Applications (SUPERNOVA) has more files on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

BAA 10-RD-01 CALL 0012 THERMAL SSA

Doc #1 = Call_Announcement_(Thermal SSA)_(Rev_2).pdf

Doc #2 = BAASuperNovachanges.doc (which I think is the relevant version of the 'Baseline BAA,' but it would be nice if the most current version were identified explicitly by date or filename)

Doc #3 = Attchment_4_-_Cost_Proposal_Instructions_NON-APC.pdf (BTW, what does 'APC' mean?)

Doc #4 = Attchment_5_-_BAA_Proposal_Content_Checklist.pdf

Doc #5 = Baseline_atch_2_cost_proposal_instructions.pdf

Doc #6 = Amended_Reps_and_Certs.docx

Doc #7 = DFARS 252.215-7009, Proposal Adequacy Checklist

Question 1: Doc #1, Sec. 12b seems pretty clear that two proposal volumes, Technical and Cost/Business, are to be provided with two hardcopies and one electronic copy of each. But then Sec. 12c and 12d provide instructions, respectively, for the "Cost/Business Section" and "Cost Proposal" as if they were separate entities. Please clarify if they are actually different items, and if so, how they differ, and how they relate to the requirements in Sec.

12b.

Answer: As outlined in Attachment 5, BAA Proposal Content Checklist, there are three sections to be submitted:

1. A business section, which includes Representations and Certifications and, if applicable, a subcontracting plan, as well as any other documents pertinent to business considerations for the proposal.

2. A Cost proposal, which includes cost/price elements and support and, if applicable, a copy of the current Forward Pricing Rate Agreement or Forward Pricing Rate Request.

3. A Technical Proposal, which includes a non-proprietary Contractor Statement of Work consistent with the costs proposed, a Program Plan and other documents as outlined in section 12f of the solicitation/

These sections are to be delivered in two volumes, one with the Technical Proposal and the other with both the Business Section and the Cost Proposal. The directions at 12c and 12d are complementary. The directions at 12c provide instruction for both the cost and business sections of the proposal and the directions at 12d provide instructions for the cost section.

Question 2: Assuming "Cost/Business Section" and "Cost Proposal" are actually the same thing, here's the potentially contradictory part. Doc #1, Sec. 12c requires submission of Completed Representations and Certifications (Doc #6), but says that only ONE copy should be provided for the 'entire submission.' (This makes sense given that it's 16 pages long.) So are the Reps & Certs supposed to be provided as a standalone document, or as part of the Cost/Business proposal. If the latter, the ONE copy only requirement is inconsistent with the 'two hardcopies requirement' of Sec. 12b. If the former, are both hardcopy and electronic copy required of Doc #6?

Answer: Only one paper copy of the Representations and Certifications should be submitted. The directions at section 12c are supplementary to the directions at 12b. An original and a paper copy of all other documents are requested. Please include the Representations and Certifications with the Original copy of the business proposal, with a page referencing it in the other hard copy and an electronic copy.

Question 3: Similar to the previous question, the very first paragraph of Doc #3 states that Doc #7 must be included in the proposal submission. Should this 11-page checklist be a section of the Cost/Business proposal (and in both copies), or be provided as a separate document? (And in either case, is there by chance a Word version of Doc #7 available?)

Answer: Please include the AFPAC in the Cost/Business Volume. A word document of this checklist can be obtained from Far Site.

Question 4: Doc #1, Sec 10b. says a certified DD Form 2345 must be submitted with the proposal. Should it be included in one of the proposal volumes, or as a separate document? If the latter, are both hardcopy and electronic copy required?

Answer: Please include the DD form 2345 in the business section of both the hard and electronic copies.

Question 5: Is it correct that the both the checklist of Doc #4 (as required by Doc #1, Sec. 12a) *and* the Cost Proposal Checklist in page 5 of Doc #5 should be submitted as the first two pages of the Cost/Business proposal?

Answer: The “Cost Instructions” document attached to the baseline BAA was replaced in Modification 10 with “Cost Proposal Instructions (non-APC).” This document is identical to Attachment 4 of the Call, therefore, only the checklist in Attachment 4, “Cost Proposal Instructions (non-APC)” is necessary.

Question 6: What does APC mean?

Answer: “APC” means Adequate Price Competition. In accordance with FAR 15.403-1(c)(1), a contract price is based on adequate price competition if, among other factors not immediately relevant to this discussion, Price analysis clearly demonstrates that the proposed price is reasonable in comparison with current or recent prices for the same or similar items, adjusted to reflect changes in market conditions, economic conditions, quantities, or terms and conditions under contracts that resulted from adequate price competition. Given that responses to this solicitation are necessarily novel and revolutionary, it is not anticipated that the type of comparability described above would be possible between proposals received.

Question 7: I have to wonder why my attempts to simply understand and comply with the proposal instructions would give me an unfair advantage over other offerors?

Answer: If there are areas of the solicitation that are unclear, it behooves the Government to provide clarification where possible to ensure that all offerors are able to deliver a proposal that meets the requirements of the requesting agency.

Question 8: Why do [other offerors] get a free ride off the hours I've spent compiling these questions?

Answer: All offerors have the opportunity to obtain clarification for proposal submission from responses to questions posed by all other offerors.

File details come from the government source that posted it. Updated .