RFC QandA 6 Solicitation N32205-20-R-4084.docx
DOCX document 40 KB Posted
- Attached to
- USNS ZEUS MTA SHIP REPAIR
- Solicitation number
- N3220520R4084
About this file
This solicitation package seeks proposals for midterm availability repairs and maintenance services aboard the USNS ZEUS, a vessel operated by the Military Sealift Command, for a period of ninety calendar days commencing on or about November 16, 2020. Interested contractors must complete a non-disclosure agreement to receive work item packages, drawings, and references. The solicitation includes a work item package, J-attachments, contract data requirements, and a redacted justification and approval document. Proposed work includes items such as main propulsion and generator repairs, electrical systems work, crane inspections, deck preservation, and hazardous waste disposal. Questions and answers are provided to clarify requirements.
View the file
Other files
Show all 49
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
MILITARY SEALIFT COMMAND
N32205-20-R-4084
QUESTIONS AND ANSWERS
The following are answers to questions received from potential offerors. The answers provide clarification only and do not constitute an amendment to the solicitation.
QUESTION:
1. Specification No. 610, paragraph/section 2.0 - Item 610 paragraph 2.0 missing references. Please provide references 2.2-2.5 since they are missing from the solicitation.
ANSWER:
References 2.2 – 2.5 will be provided by the OEM tech rep specified in Paragraph 7.10 of this work item.
QUESTION:
2. Specification No. 105, paragraph/section Staging – Can you please provide locations of UT? We need to know for staging purposes. UT companies are going to charge 4 hours for waiting on staging to be setup.
ANSWER:
UT shots will be take as necessary at the direction of the MSCREP and ABS Surveyor if suspect areas are noted during routine inspections, and may not all occur at the same time. At this time, it cannot be fully anticipated where or when these UT shots will be required. Please bid accordingly.
QUESTION:
3. Specification No. 804, paragraph/section 7.1.1 – “Remove all interferences necessary to accomplish the requirements of this Work Item.”
As per MSC issued Amendment 0001, please provide ship pictures of this component including surrounding areas for review of potential interference removals.
ANSWER:
Requested photos are provided. Note that both fans are located in overheads. Beam clamps may be required to accomplish rigging fans to deck for removal.
4. Specification No. 803, paragraph/section 3.1-3.2, 7.15 – Galley, Crew and Office Laundry Duct Cleaning and Rebalancing - Paragraphs 3.1-3.2, 7.1.5 “Remove overhead and bulkhead paneling, as required, to gain access to the supply, exhaust, and recirculation ducting. Upon completion of all work, all panels shall be reinstalled and cleaned.”
As per MSC issued Amendment 0001, please provide ship pictures of these compartments and equipment/components including surrounding areas for review of potential interference removals.
ANSWER:
Photographs are included as requested. Note that cleanout and inspection covers in ventilation ducting in all laundry rooms are accessible. Access panels in overheads are installed for most cleanout and inspection covers in galley, but a few overhead panels may be required to be removed to fully access all ducting to be cleaned.
QUESTION:
5. Specification No. 801, paragraph/section 3.1, 7.13, 7.14 – Replace Steam Preheaters - Paragraphs 3.1, 7.1.3 “Remove and install all interferences necessary to accomplish the requirements of this Work Item.” 7.1.4 – “Provide access cut plan and rigging path prior to any removals/installs.”
As per MSC issued Amendment 0001, please provide ship pictures of the compartments listed in paragraph 3.1 and equipment/components including surrounding areas for review of potential interference removals and rigging paths.
ANSWER:
Enclosed are several pictures showing the general locations for steam preheaters. Preheater 1-19-1 is in a plenum that will require an access cut to remove and install preheater. Previous access cuts into this plenum were made on interior bulkhead of plenum as seen in provided pictures. Also, refer to general arrangement and other drawings previously provided.
Preheater 2-18-2 may also require access cut and ductwork removal to remove and install preheater. Please refer to enclosed photos, general arrangement and other drawings previously provided.
NOTE: All temporary and loose equipage shown on pallets in photos in way of work shall be removed by ship’s crew prior to start of work.
QUESTION:
6. Specification No. 615, paragraph/section 3.1.1, 7.1.1 – Electrical Matting in Aft DOHB RM – Paragraphs 3.1.1, 7.1.1- “Temporary remove all interference items necessary to accomplish the requirements of this Work Item.”
As per MSC issued Amendment 0001, please provide ship pictures of the equipment located in paragraph 3.1.1 including surrounding areas (7.1.1), connections for review of potential interference removals and installations.
ANSWER:
Please see attached photos of DOHB power room as requested.
QUESTION:
7. Specification No. 610, paragraph/section 3.1.1, 3.2.1,7.1.3 – AFT Crane Annual Certification – Paragraphs 3.1.1, 3.2.1 & 7.1.3- “Contractor shall provide all labor, material, tools, rigging, staging, crane services, etc..”
As per MSC issued Amendment 0001, please provide ship pictures of the equipment located in paragraph 3.1 and listed in 3.2.1 for review of potential interference removals, installations and scaffold.
ANSWER:
Please see attached photos as requested.
QUESTION:
8. Specification No. 103, paragraph/section 3.1.2, 3.1.3 – This item describes the requirements for the contractor to vacuum blast and renew the non-skid deck coating system from FR22-FR40 port weather deck.
Please provide pictures for Fantail 4,900 square feet of non-skid for equipment removal if applicable and for the Cable Deck.
ANSWER:
Please see attached photos as requested. Note that ROV and palletized equipment shall be removed by ship’s crew and sponsors prior to beginning work in this area.
QUESTION:
9. Specification No. 104, paragraph/section 3.1.2.1 – This item describes the requirements for the contractor to paint the Superstructure.
Please provide pictures for the Superstructure for equipment removal and to determine the type of staging required.
ANSWER:
Please see attached photos as requested.
QUESTION:
10. Specification No. 109 and 110, paragraph/section General Arrangement – Hatch Replacement Misc. Cable and Bos’n Storeroom (4-15.5-3) and Hatch Replacement 2nd Deck Fwd Bos’n Storeroom (2-14-1) Please provide pictures and General Arrangement drawing so we can see the space below and staging requirements.
ANSWER:
Please see enclosed photos as requested. Additionally, refer to general arrangement drawings previously provided for surrounding spaces.
Note: 2nd deck hatch sits just inboard of carpenter shop bulkhead on 2nd deck. Photo of backside of bulkhead is provided for information. Just below and aft of hatch is a general storeroom (photo attached) All loose gear and materials along these bulkheads will be removed as necessary by ship’s crew prior to beginning work.
QUESTION:
11. Specification No. 201, 203-205, paragraph/section General Arrangement – SSDG 1, 3-5 Repair and Maintenance Support Please provide Photos so we can see interferences for the repairs
ANSWER:
Please see enclosed photos as requested.
QUESTION:
12. Specification No. 209, 210 and 211, paragraph/section Various – Generator Clean and Inspection Motor Cleaning Bow and Stern Thruster and Motor Bearing FWD and Aft Inspection
In order to provide an even somewhat accurate quote for these jobs, we will need the Tech data for each component to be serviced. That should provide information on what is involved in disassembly, cleaning, drying, bearing checks, reassembly [hopefully including hardware sizing Metric/SAE], etc. Based on your message and a conversation with my lead Tech for these types of jobs, we will need the following pictures:
· 360deg grouping of each component [Generators, Thrusters, Main Motors] as well as the surrounding areas.
· Detailed images of each end bell and bearing cap
· Overhead images for Rigging details
· Decking and surrounding Bilge areas
· Overall Compartment shots as well
· Images of the access path from the entrance to the ship to the location of each worksite.
We will require an accurate time of availability as well as the work location to determine if the work can be accomplished in the given amount of time. For example, it can take over a week each to dry the individual units out after the water wash process.
ANSWER:
Please see enclosed photos as requested. Additionally, refer to general arrangements and other drawings and tech manuals previously provided for additional information. Equipment is reasonably accessible to accomplish work requirements. Sufficient structure exists over all equipment to allow for use of beam clamps to support any and all rigging requirements.
QUESTION:
13. Specification No. 609 paragraph/section 3.1.1, 3.2.1, 7.1.3 - Forward Crane Annual Certification – Paragraphs 3.1.1, 3.2.1 & 7.1.3- “Contractor shall provide all labor, material, tools, rigging, staging, crane services, etc..”
As per MSC issued Amendment 0001, please provide ship pictures of the equipment located in paragraph 3.1 and listed in 3.2.1 for review of potential interference removals, installations and scaffold.
Please see enclosed photos as requested.
14. Specification No. 301 paragraph/section 3.1.1, 3.1.8 - This item describes the cleaning and inspection of the main and emergency switchboards, transformers, and associated components.
Please provide photos of all the switchboards listed in 3.1.1-3.1.8 including how the cabling is ran though out each space. Also, who is authorized to repair and test breakers for the switchboards
ANSWER:
Please see enclosed photos to demonstrate overall switchboard layouts. Switchboards are currently powered and no photos depicting internal wiring are available.
Breakers are to be cleaned, tested and repaired as necessary by a certified or authorized Siemens contractor or company.
QUESTION:
15. Specification No. 399 paragraph/section Various - Miscellaneous Motor Overhaul - Please provide photos of the exact location for each motor. Spec says up to 11 motors. Can you provide a DC drawing for routing the equipment? Do you any APL’s for the equipment? Also, does this require an OEM?
Please provide photos of all the switchboards listed in 3.1.1-3.1.8 including how the cabling is ran though out each space. Also, who is authorized to repair and test breakers for the switchboards
ANSWER:
Item 399 is a CATEGORY B item to establish pricing for various motor repairs if found to be necessary during the course of the availability. Specific motors for repairs are not identified at this time. All motor work shall be accomplished by a company that specializes in electrical motor work and shall be fully qualified to accomplish all listed requirements to the satisfaction of the ABS Surveyor.
QUESTION:
16. Specification No. 401 paragraph/section Various - Perform ABS and Coast Guard inspection of GMDSS Systems and Sub systems Please provide a copy of GMDSS Inspection Checklist (Available from FCC)
ANSWER:
The specification requires the services of an FCC-Licensed Technician to perform these work requirements. The certified technician should have and be able to provide the Inspection Checklist.
QUESTION:
17. Specification No. 402 paragraph/section Various – Perform RADAR and ECDIS Systems Annual Preventive maintenance.
Please provide photos of the radars listed in 3.1. What size does the staging need to be if required?
ANSWER:
Please see attached photos as requested. The ship’s mast currently has work platforms for each radar antenna. Any additional staging required will be at the determination of the contractor.
QUESTION:
18. Specification No. 10, paragraph/section 2.1.1, 2.1.2 - Work Item 10 – Furnish Office for Overhaul Management Team (OMT) – References – (2.1.1, 2.1.2) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
Reference 2.1.1 is found on acquisition.gov
37.104 Personal services contracts.
(a) A personal services contract is characterized by the employer-employee relationship it creates between the Government and the contractor’s personnel. The Government is normally required to obtain its employees by direct hire under competitive appointment or other procedures required by the civil service laws. Obtaining personal services by contract, rather than by direct hire, circumvents those laws unless Congress has specifically authorized acquisition of the services by contract.
(b) Agencies shall not award personal services contracts unless specifically authorized by statute (e.g., 5 U.S.C. 3109) to do so.
(c)
(1) An employer-employee relationship under a service contract occurs when, as a result of (i) the contract’s terms or (ii) the manner of its administration during performance, contractor personnel are subject to the relatively continuous supervision and control of a Government officer or employee. However, giving an order for a specific article or service, with the right to reject the finished product or result, is not the type of supervision or control that converts an individual who is an independent contractor (such as a contractor employee) into a Government employee.
(2) Each contract arrangement must be judged in the light of its own facts and circumstances, the key question always being: Will the Government exercise relatively continuous supervision and control over the contractor personnel performing the contract. The sporadic, unauthorized supervision of only one of a large number of contractor employees might reasonably be considered not relevant, while relatively continuous Government supervision of a substantial number of contractor employees would have to be taken strongly into account (see (d) of this section).
(d) The following descriptive elements should be used as a guide in assessing whether or not a proposed contract is personal in nature:
(1) Performance on site.
(2) Principal tools and equipment furnished by the Government.
(3) Services are applied directly to the integral effort of agencies or an organizational subpart in furtherance of assigned function or mission.
(4) Comparable services, meeting comparable needs, are performed in the same or similar agencies using civil service personnel.
(5) The need for the type of service provided can reasonably be expected to last beyond 1 year.
(6) The inherent nature of the service, or the manner in which it is provided, reasonably requires directly or indirectly, Government direction or supervision of contractor employees in order to-
(i) Adequately protect the Government’s interest;
(ii) Retain control of the function involved; or
(iii) Retain full personal responsibility for the function supported in a duly authorized Federal officer or employee.
(e) When specific statutory authority for a personal service contract is cited, obtain the review and opinion of legal counsel.
(f) Personal services contracts for the services of individual experts or consultants are limited by the Classification Act. In addition, the Office of Personnel Management has established requirements which apply in acquiring the personal services of experts or consultants in this manner (e.g., benefits, taxes, conflicts of interest). Therefore, the contracting officer shall effect necessary coordination with the cognizant civilian personnel office.
Reference 2.1.2 is found on acquisition.gov
37.112 Government use of private sector temporaries.
Contracting officers may enter into contracts with temporary help service firms for the brief or intermittent use of the skills of private sector temporaries. Services furnished by temporary help firms shall not be regarded or treated as personal services. These services shall not be used in lieu of regular recruitment under civil service laws or to displace a Federal employee. Acquisition of these services shall comply with the authority, criteria, and conditions of 5 CFR Part 300, SubpartE, Use of Private Sector Temporaries, and agency procedures.
QUESTION:
19. Specification No. 11, paragraph/section 2.1.1, 2.1.2 - Work Item 11 – General Services for the Ship – References – (2.1.1, 2.1.2) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
See attached Reference 2.1.2 MSC Chemical Treatment Handbook provided via AMRDEC Safe in WI 011 folder.
QUESTION:
20. Specification No. 15, paragraph/section 2.1.1 - Work Item 15 – ILS GFM – References – (2.1.1) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.1 Department of Defense Security Manual for Safeguarding Classified Information, DOD Manual 5220.22-M provided via AMRDEC Safe in WI 015 folder.
QUESTION:
21. Specification No. 16, paragraph/section 2.1.1, 2.1.2, 2.1.3, 2.1.4 - Work Item 16 – Fire Protection and Ship’s Safety Program – References – (2.1.1, 2.1.2, 2.1.3, 2.1.4) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.1 National Fire Protection Association 312, Standard for Fire Protection of Vessels During Construction, Repair and Lay-up provided via AMRDEC Safe in WI 016.
See attached reference 2.1.2 National Fire Protection Association 51B, Standard for Fire Prevention in Use of Cutting and Welding Processes provided via AMRDEC Safe in WI 016.
See attached reference 2.1.3 OSHA Fire Protection while in a shipyard, 29 Code of Federal Regulations (CFR) Part 1915.506, titled “Hazards of fixed extinguishing systems on board vessels and vessel sections.” provided via AMRDEC Safe in WI 016. Also, this can be obtained via Google.
https://www.customsmobile.com/regulations/expand/title29_chapterXVII_part1915_subpartP_section1915.506 Reference 2.1.4 OSHA Confined Space Entry Program, 29 Code of Federal Regulations (CFR) Part 1910.146, titled “Permit-required confined spaces.” can be obtained via osha.gov or Google.
QUESTION:
22. Specification No. 18, paragraph/section 2.1.1, 2.1.2 - Work Item 18 – Delivery and Redelivery of the Vessel – References – (2.1.1, 2.1.2) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.1 NAVMED P-5010-6, Manual of Naval Preventive Medicine, Chapter 6, Water Supply Afloat provided via AMRDEC Safe in WI 018.
See attached reference 2.1.2 MSC Drawing 5171294, Mooring and Towing Arrangement provided via AMRDEC Safe in WI 018.
QUESTION:
23. Specification No. 23, paragraph/section 2.1.4 - Work Item 23 – Hazardous Waste Disposal at Contractor’s Facility – Reference – (2.1.4) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.4 Test Methods for Evaluating Solid Waste, Physical/Chemical Methods; EPA Document, SW-846; the official compendium of analytical and sampling methods that have been evaluated and approved for use in complying with the RCRA regulations provided via AMRDEC Safe in WI 023.
QUESTION:
24. Specification No. 24, paragraph/section 2.2 - Work Item 24 – Hazardous Waste Disposal at Contractor’s Facility – Reference – (2.2) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
Reference 2.2. 33 C.F.R. Part 165, Regulated Navigation Areas and Limited Access Areas can be found via Google.
25. Specification No. 104, paragraph/section 2.1.1 - Work Item 104 – Superstructure Preservation – Reference – (2.1.1) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.1 5504143_B USNS Zeus, T-ARC 7, Booklet of General Plans is provided via AMRDEC Safe in WI 104.
QUESTION:
26. Specification No. 201, paragraph/section 2.1.2 - Work Item 201 – SSDG 1 Repair and Maintenance Support – (2.1.2) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.2 Electro-Motive Maintenance Instruction M.I. 1722 – scheduled Maintenance Program Marine Propulsion and Generating Units with Turbocharged Engines provided via AMRDEC Safe in WI 201.
QUESTION:
27. Specification No. 208, paragraph/section 2.1.3, 2.1.4, 2.1.5 - Work Item 208 – MDG Resilient Mount Replacement – (2.1.3, 2.1.4, 2.1.5) – Missing References. Please provide.
See attached reference 2.15 NAVSEA DWG 5504269 MDG 3, 4, and 5 FDN Drawing provided via AMRDEC Safe in folder WI 208.
28. Specification No. 209, paragraph/section 2.1.1, 2.1.2 - Work Item 209 – Generator Clean and Inspection – (2.1.1, 2.1.2) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.1 Tech Manual for MG20E7BA Marine Generator Set Engines, NAVSEA T92355-AA-MMO-010 provided via AMRDEC Safe in WI folder 209.
See attached reference 2.1.2 Electro-Motive Maintenance Instruction M.I. 1722 – scheduled Maintenance Program Marine Propulsion and Generating Units with Turbocharged Engines provided via AMRDEC Safe in WI folder 209.
QUESTION:
29. Specification No. 302, paragraph/section 2.1.3, 2.1.6 - Work Item 302 – MMR 1 Regulated Power Panel – (2.1.3, 2.1.6) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
See reference 2.1.3 MSC Drawing, 803-7081122, Military Sealift Command General Technical Requirements (GTRs) provided via AMRDEC Safe in folder WI 302.
See reference 2.1.6 USNS Zeus Power System One-Line Diagram, 5503051 Rev. T provided via AMRDEC Safe in folder WI 302.
QUESTION:
30. Specification No. 508, paragraph/section 2.1.1 - Work Item 508 – Annual Oily Water Separator Inspection and Testing – Reference (2.1.1) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
See reference 2.1.1 Westfalia Tech Manual 2059-9001-701 provided via AMRDEC Safe in folder WI 508.
QUESTION:
31. Specification No. 514, paragraph/section 2.1.3 - Work Item 514 – Anchor Windlass Brake Pads Replacement – Reference (2.1.3) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
See attached reference MSC Technical Manual T9581-AB-MMO-010 Anchor Windlass provided via AMRDEC Safe in WI 514.
QUESTION:
32. Specification No. 522, paragraph/section 2.1.1, 2.1.2 - Work Item 522 – STBD FWD Cable Drum Preservation – References (2.1.1, 2.1.2) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
Requested references are provided in this amendment
QUESTION:
33. Specification No. 523, paragraph/section 2.1.1 - Work Item 523 – Port Cable Drum FWD-AFT, Shoe Brakes Replacements – Reference (2.1.1) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
See attached reference COMSC INSTRUCTION 4700.16, MSC General Technical Requirements provided via AMRDEC Safe in folder WI 523.
QUESTION:
34. Specification No. 601, paragraph/section 2.1.4 - Work Item 601 – Annual Accommodation Ladder Inspection and Test – Reference (2.1.4) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
There is no 2.1.4 reference listed in the work item. If you are referring to reference 2.1.3 Guidelines for Construction, Installation, Maintenance and Inspection/Survey of Means of Embarkation and Disembarkation, MSC.1/circ.1331, 11 June 2009, this is a USCG Marine Safety Center (hence the MSC.1 in the title) publication. Bidders can get this reference via the internet.
QUESTION:
35. Specification No. 604, paragraph/section 2.1.1 - Work Item 604 – Annual Fire Hose Hydrostatic Test – Reference (2.1.1) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
See attached reference 2.1.1 NAVSEA DWG 7373368, General Arrangements provided via AMRDEC Safe in folder WI 604.
QUESTION:
36. Specification No. 609, paragraph/section 2.2, 2.3, 2.4, 2.5 - Work Item 609 – Forward Crane Annual Certification – References (2.2, 2.3, 2.4, 2.5) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
References 2.2 through 2.5 should be provided by the OEM tech rep required to perform the work requirements of this specification.
QUESTION:
37. Specification No. 610, paragraph/section 2.2 - Work Item 610 – Aft Crane Annual Certification – References (2.2) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
References 2.2 should be provided by the OEM tech rep required to perform the work requirements of this specification.
QUESTION:
38. Specification No. 614, paragraph/section 2.2, 2.5, 2.5, 2.7 - Work Item 614 – Shower Stall Replacements – References (2.2, 2.5, 2.6, 2.7) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
References 2.2 and 2.5 are provided as requested. References 2.6 and 2.7 are industry standard references and are not particular to this vessel, and are therefore not provided by this solicitation.
QUESTION:
39. Specification No. 655, paragraph/section 2.1.1, 2.1.2 - Work Item 655 – Immersion Suit Service – References (2.1.1, 2.1.2) – Missing References. Please provide.
ANSWER:
These are industry standard documents and should be in possession of the ABS recognized External Specialist required to accomplish these work requirements.
QUESTION:
40. Specification No. 701, paragraph/section 2.1 - Work Item 701 – 480V Receptacle Line Filter – Reference (2.1) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
Requested reference is included in this amendment
QUESTION:
41. Specification No. 702, paragraph/section 2.2 - Work Item 702 – Relocate CHE Cables and Enclosures – Reference (2.2) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
Requested reference is included in this amendment
QUESTION:
42. Specification No. 803, paragraph/section 2.1.10- Work Item 803 – Galley, Crew and Office Laundry Duct Cleaning and Rebalancing – Reference (2.1.10) – Missing Reference. Please provide.
ANSWER:
Requested reference is included in this amendment
QUESTION:
43. Specification No. 201, 203-205 paragraph/section 7.3.1.1.3- Work Item 201, 203-205 – SSDG 1, 3-5 Repair and Maintenance Support – Paragraph 7.3.1.1.3 – “Injectors shall meet latest MARPOL requirements for emissions.”
MARPOL is an International requirement which is not applicable to this application. Please advise.
Contractor shall bid the item as written
File details come from the government source that posted it. Updated .