RFC QandA 4 Solicitation N32205-20-R-4084.docx

DOCX document 26 KB Posted

Attached to
USNS ZEUS MTA SHIP REPAIR
Solicitation number
N3220520R4084
Issued by

About this file

This document provides answers to questions from potential offerors for solicitation N32205-20-R-4084, which seeks proposals for a midterm availability period of approximately 90 calendar days for ship repair work on the USNS ZEUS, commencing on or about November 16, 2020. The questions and answers clarify and revise various work items and requirements, such as removing the requirement to replace seals in gyro repeaters, deleting an item for annual voyage data recorder recertification since the ship does not have a VDR installed, and revising references and sources for authorized OEM repair contractors. The document aims to allow offerors sufficient time to review specifications, drawings and references and submit clear, unambiguous proposals that provide best value to the government.

View the file

Other files

File Type Posted
J - 2 Category A Items - 20-R-4084 REV 9.xlsx XLSX spreadsheet
J - 1 Work Item Package - 20-R-4084 REV 9.docx DOCX document
Conform Amendment 9.docx DOCX document
J - 3 Category B Items - 20-R-4084 REV 9.xls XLS spreadsheet
Mod Amendment 9.docx DOCX document
J - 1 Work Item Package - 20-R-4084 REV.docx DOCX document
J - 2 Category A Items - 20-R-4084 REV.xlsx XLSX spreadsheet
N3220520R4084-008.docx DOCX document
J - 3 Category B Items - 20-R-4084 REV.xls XLS spreadsheet
Conform Copy N3220520R4084-008.docx DOCX document
Conform Copy N3220520R4084-0007.docx DOCX document
N3220520R4084-0007.docx DOCX document
Conform Copy N3320520R4084-0006.docx DOCX document
RFC QandA 10 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
N3220520R4084-0006.docx DOCX document
Conform Copy N3220520R4084-0005.docx DOCX document
RFC QandA 9 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
N3220520R4084-0005.docx DOCX document
RFC QandA 8 Solicitation N32205-20-R-4084.doc DOC document
N3220520R4084-0004.docx DOCX document
N3220520R4084-0004 Conform Copy.docx DOCX document
RFC QandA 7 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
RFC QandA 6 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
N3220520R4084-0003.docx DOCX document
N3220520R4084-0003 Conform Copy.docx DOCX document
N3220520R4084-0002.docx DOCX document
N3220520R4084-0002 Conformed Copy.docx DOCX document
RFC QandA 5 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
RFC QandA 2 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
RFC QandA 3 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
N3220520R4084-0001.docx DOCX document
RFC QandA 1 Solicitation N32205-20-R-4084.docx DOCX document
Revised J - 2 Category A Items - 20-R-4084.xlsx XLSX spreadsheet
N3220520R4084-0001 Conformed Copy.docx DOCX document
Revised J - 1 Work Item Package - 20-R-4084.docx DOCX document
J - 10 Interport Differential - 20-R-4084.doc DOC document
J - 2 Category A Items - 20-R-4084.xlsx XLSX spreadsheet
J - 1 Work Item Package - 20-R-4084.docx DOCX document
J - 13 Past Performance Questionnaire - 20-R-4084.docx DOCX document
J - 8 Request for Spec Clarification - 20-R-4084.doc DOC document
J - 7 MSC Ship Repair Facility Survey - 20-R-4084.docx DOCX document
USNS ZEUS FY20 MTA JA.doc DOC document
J - 12 Past Performance Data - 20-R-4084.doc DOC document
J - 11 Dry Dock Evaluation Form - 20-R-4084.docx DOCX document
J - 4 MSC Government Furnished Property.xlsx XLSX spreadsheet
CDRLForms 3.zip ZIP file
J - 3 Category B Items - 20-R-4084.xls XLS spreadsheet
J - 9 Disclosure of Lobbying Activities - 20-R-4084.doc DOC document
ZEUS MTA Solicitation 4084.docx DOCX document
Show all 49

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

MILITARY SEALIFT COMMAND

N32205-20-R-4084

QUESTIONS AND ANSWERS

The following are answers to questions received from potential offerors. The answers provide clarification only and do not constitute an amendment to the solicitation.

QUESTION:

1.Paragraphs 3.1.1.1-3.1.1.3 what is the exact location? 5-74-1-E example
Paragraph 3.1.2.1 speaks of five tons frozen. What is the quantity just one?
Paragraph 3.1.2.2 speaks of two tons chill. What is the quantity just one?
Paragraph 3.1.2.3 speaks of square feet of area to be cleaned. What is the square footage?
Paragraph 5.3 states many terms found in Work Item 001 but could not find how thisspec is reference to that Item?

ANSWER: Work item 0017 – Handling of Ships Stores has been revised and is included in this amendment.

2. Item 403 Paragraph 7.1.2 “Change the seals in the Bridge Wing Gyro Repeaters and all other outside Gyro Repeaters and service to ensure watertight integrity and accurate operation.” As per OEM Sperry Marine representative, “These repeaters are sealed and cannot be opened.”

The government’s response “This model of repeater has a rubber gasket between the top lens and the body of the repeater.”

Paragraph 7.1.2 continues to be rejected by the subject matter expert/OEM (Sperry Marine) whom stated “The repeaters on the Zeus cannot be opened up. I stand by my exception to removal and repair.”

ANSWER: Work Item 403 has been revised to remove requirement to replace the seals in the gyro repeaters, and is included in the this amendment.

3. Items 201, 203-205 Paragraph 7.10.1 – “Provide the services of an OEM authorized repair contractor to perform the work requirements of this specification.” Contractor has reached out to numerous vendors and received a “No Bid” response. If possible, please provide contact information/source for the GE components.

ANSWER: There are numerous companies that are OEM authorized service companies. This list includes, but is not limited to:

MSI
Progress Rail Services
RPG Marine
4.Item 408 (ANNUAL VDR RECERTIFICATION) Paragraph 1.1 – “This work itemdescribes the requirements to inspect and service the ships Voyage Data Recorder(VDR).”
The contractor has reached out to the suggested source (J&L Marine) for qualifiedtechnicians provided by the specification in paragraph 7.15.1 and received a responsefrom J&L Marine stating “Not sure why they keep sending this out. We arecurrently doing annuals on Zeus, they do not have a VDR installed and have a waiverfor it.” Please clarify/advise if Work Item 408 should deleted/removed from thesoliciation.

ANSWER: Item 408 will be deleted from this specification package.

5. Please provide authorized OEM repair contractors to perform inspections on General Motors – Electromotive Division engines

ANSWER: This information was provided in the response to another bidder’s question.

6. The suggested OEM qualified service provider shown in paragraph 7.10.3 does not service these resilient mounts, please provide alternate(s).

ANSWER: The contractor may elect to provide a different OEM authorized service representative from the suggested source. Other possible companies include but are not limited to:

RPG Marine
Progress Rail Services

7. Paragraph 7.3.4 states that a number of bolts were already tested. Please provide the number of these bolts.

ANSWER: The requirements of Paragraph 7.3.4 of work items 609 & 610 have been deleted. These item have been revised and are included in this amendment.

8. Will MSC be providing parts: WG 105289, A304438, WG137731, and 2-908 that were required for the last availability?

ANSWER: MSC is providing all parts listed in paragraph 3.0 of subject work item. Any additional parts requiring replacement shall be the subject of a condition report at the time of identification.

It has been noted that the reference cited in paragraph 2.0 is incorrect. This item has been revised to provide the correct reference and is included in this amendment.

All of the above requested change is necessary to allow contractor time to review entire specification, references and drawings, submit requests to subcontractors, assemble and submit a proposal that will be clear, unambiguous and the best value to Government.

File details come from the government source that posted it. Updated .