1340_W._6th_St._Amendment_01.pdf
PDF 624 KB Posted
- Solicitation number
- GS-1340-W6
About this file
Amendment 01
View the file
Other files
Show all 16
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
(a) By completing items 8 and 15, and returning or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return copies to the issuing office.
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQUISITION NUMBER 5. PROJECT NUMBER (If applicable)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE
STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
FACILITY CODE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED (SEE ITEM 11)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED (SEE ITEM 13)
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended. is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NUMBER AS DESCRIBED IN ITEM 14.
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER
NUMBER IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15C. DATE SIGNED
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
PAGE OF PAGES
6. ISSUED BY CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (Number, street, county, State and ZIP Code) (X)
CODE
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of person authorized to sign)
16B. UNITED STATES OF AMERICA
(Signature of Contracting Officer)
Previous edition unusable
GS-1340-W6, Amendment 1, 4/3/17
This Amendment 01 contains the following:
I. Additional information II. Additional and/or revised documents: 1) Pre-proposal conference sign-in sheet;
2) Pre-proposal conference slide presentation; 3) revised SF 1442; and 4) revised bid sheet.
III. Answers to questions from potential offerors.
I. Additional Information
1. The bid sheet has been revised to include an Option 2 for the contractor to provide all labor, materials, and equipment to paint all window mullions at the interior of the building.
2. The SF 1442, Block 11 has been revised from 568 to 549 for the number of days to complete performance.
II. See attached documents.
III. Questions and Answers – Answers by GSA provided in red.
1. Is the intent of the elevator modernization to rebuild the elevator and increase the size of the elevator to accommodate a stretcher, or to completely rebuild the elevator maintaining the elevators existing size (which will NOT accommodate a stretcher)?
Answer: No, it is not the intent of the elevator modernization to increase the size of the elevator to accommodate a stretcher. However, the design build contractor shall provide elevator improvements as listed in Volume 2B, Program Development Study, Section V.1.j Elevator Analysis.
2. For the Elevator Consultant and the Fire Protection Engineer “Qualifications for
Key Personnel”, what minimum qualifications are you looking for?
Answer: For purposes of proposal evaluation, refer to the Solicitation, IV.A.(6) Evaluation Factor 3: Qualifications/Experience of Key Personnel, which states that the standard for evaluation is met if “Each of the key personnel proposed has experience in the last ten (10) years on at least one design or construction project which included one of the following elements: 1) work in an occupied building, 2) phasing of work, or 3) temporary swing moves of staff or operations, in a position similar to the one for which he or she is being proposed for this 1340 W. 6th St. project.”
Also for purposes of proposal evaluation, refer to the Solicitation, II.D. Evaluation Factor 3 - Qualifications/Experience of Key Personnel, which states “The qualification of each individual is based upon the skill, experience, professional certification or licensure, and education level of the individual.”
Also refer to the Statement of Work, 2.6 DB Contractor Team, which states, “All design and construction professionals must hold respective licenses, registrations and/or certifications in the State of California, as required.”
3. Has there been any initial talks with DWP on electrical service upgrade?
Answer: No, there have been no initial talks with DWP. The Design Build Contractor shall be responsible for all coordination with the Los Angeles Department of Water and Power. Please refer to Volume 2B, Program Development Study and Bridging Documents for detailed scope of work.
4. Will the multiple electrical services be consolidated into one?
Answer: Yes, please refer to Bridging Document sheets E003 and E004.
5. Are there any talks about installing a permanent emergency generator for the servers?
Answer: No, there are no plans to install a permanent emergency generator for the servers. Also, per Program Development Study, Section V.1.e, Page 56, “The facility is not equipped with emergency power generation system. Emergency Power Generation is not required.”
6. Will as-builts be provided for existing lighting controls?
Answer: Yes, however the separate lighting project is not expected to be complete until December 2017, therefore for bidding purposes please refer to Program Development Study Section II, Page 7, regarding lighting control information related to that project. Also, please note the following revision from the Program Development Study: The separate GSA lighting project will be limited to the replacement of existing lights with T8 fluorescent light kits, the Encelium lighting control system will not be installed. The design build contractor shall install occupancy sensors, manual local dimming controls and automatic daylight dimming controls at perimeter zones to meet currently code requirements and connect to the new T8 fluorescent light kits. Please refer to the SBU Existing Building Information - Existing Building Renovation Drawings - HVAC Upgrade files for the building’s existing reflected ceiling plans.
7. Has there been a load study performed on the electrical services?
Answer: No, there is not an existing load study on electrical services. The Design Build Contractor will need to perform a load study.
8. The program calls for spray painting in the tech space.
Answer: Correct, some of the activities anticipated in the Option 1: Tech Shop include spray painting.
9. Regarding the elevator consultant, can our elevator sub serve as the elevator consultant too?
Answer: Yes, the elevator subcontractor can serve as the elevator consultant too.
10. What are you painting and do you anticipate the need for a paint booth with exhaust to the outside? What size product will you be painting? Are we registering with the AQMD?
Answer: Minimal spray painting with spray cans will be conducted in the Option 1 Tech Shop space. The space will need to exhaust to the outside. The maximum size product for painting is 3’-0” x 2’-0”. Design build contractor shall coordinate with the AQMD and obtain permit if required.
11. Will the mechanical engineer need to be LEED Certified if other consulting trades are not? The architect is LEED Certified.
Answer: No, the Mechanical Engineer will not need to be LEED Certified.
12. Need confirmation. We are only abating asbestos and lead to safely complete new construction.
Answer: Yes, abatement of asbestos and lead must take place, as needed, for the completion of new construction only.
13. Basement Level- lead based paint only identified at mechanical/electrical Room and Northeast Room per plan A-005/abatement plans. Same gray paint on concrete floors is throughout Basement parking lot, is this to remain or be abated? Same with ceilings on concrete deck throughout parking space. Are we to remove loose and flaky paint and paint over existing lead paint or remove paint from concrete ceiling deck throughout basement. If all paint is to be removed from concrete deck, what is the preferred method for the removal of paint?
Answer: Using trained lead workers, remove loose and flaky lead paint and paint being disturbed due to new work. Encapsulate by painting over the remaining paint.
14. Stairwell walls contain lead paint. Are we to remove all paint from surfaces or remove loose & flaky paint and paint over lead containing paint.
Answer: Using trained lead workers, remove loose and flaky lead paint and paint being disturbed due to new work. Encapsulate by painting over the remaining paint.
15. Are we able to access the leased parking lot on the south-east side of the bldg.
to paint the exterior with a lift?
Answer: Yes, the Design Build contractor must submit 2 week advanced notice request, with an estimate of the duration of time that access is needed for, to the tenant agency for approval.
16. Are we able to access the easement alley on the South side of the building and use a lift back there?
Answer: Yes, the Design Build contractor must submit 2 week advanced notice request, with an estimate of the duration of time that access is needed for to the tenant agency for approval.
17. Will walls/columns at basement level go back to two-toned layout?
Answer: Yes, the walls/columns at the basement level will be two-toned. Color options will be presented to the tenant agency and GSA for selection and approval.
18. Will we have to section off the parking lot to protect cars or can we have access for several weeks to complete all of Phase 1?
Answer: To perform work in the basement parking garage, cars will need to be protected in place. However, for restriping sections of the garage the contractor must provide the tenant agency 2 weeks of notice to temporarily relocate cars, if needed.
19. Who will be moving: cleaning supplies, storage items, equipment, furniture, at basement?
Answer: The Design Build Contractor is expected to protect all items in-place during work in the basement and remove and reinstall all wall mounted items as part of painting prep. The contractor will also be expected to move furniture and equipment away from walls, as needed, to paint and complete scope of work as listed in the Volume 2B, Program Development Study.
20. Who will be moving personal items, cleaning supplies, storage items, equipment, furniture, at 1st/2nd floors?
Answer: All personal items, cleaning supplies, storage items, equipment, and furniture will remain in place on the 1st and 2nd floors, with the exception of moves related to the Swing Space and Break Room furnishings and equipment described in the Program Development Study and Bridging Documents. The Design Build Contractor is expected to protect the furniture in-place during work on all floors and remove and reinstall all wall-mounted items as part of painting prep. The contractor will also be expected to move furniture and equipment away from walls, as needed, to paint and complete scope of work as listed in the Volume 2B, Program Development Study.
21. Will we be able to work daytime for the entire length of the project?
Answer: Yes, approved construction work hours are Monday – Friday, 7 am to 5
pm. Any internal or external construction work that is scheduled for after‐hours must be approved 2 weeks in advance and in writing by GSA, as noted in the Program Development Study, Section IV, Page 20.
22. Will your flooring guys take care of the finishes at the stairwells?
Answer: The Design Build Contractor is responsible for finishes and work at the stairwells as indicated in the Program Development Study and Bridging Documents. GSA will not be contracting out to separate “flooring guys” for any work in the building.
23. Do the window mullions paint on the interior?
Answer: Option 2: Provide pricing to paint all interior window mullions. Color options will be presented to the tenant agency and GSA for selection and approval.
24. Do the window mullions paint on the exterior?
Answer: Yes, paint on exterior window mullions is required, as indicated in the Program Development Study, Section V.1.j, Page 134. Color options will be presented to the tenant agency and GSA for selection and approval.
25. Existing exposed brick walls left as is or painted?
Answer: The exposed brick walls will remain as-is and painting is not required.
26. Corner guards at all outside corners or just inside corridors? What height do you want these installed to? Currently some are at 4’ and some are full height.
Answer: The design build contractor shall install corner guards at outside corners throughout building corridors. Corner guards shall be 4’-0” tall.
27. Are the new handrails in the stairwells pre-finished or do they need primed and painted?
Answer: New handrails must be primed and painted.
28. What page shows the existing fire sprinklers in the basement?
Answer: There are no existing basement fire sprinkler drawings available. The Design Build contractor will need to survey the existing sprinkler system to create design drawings for the necessary sprinkler renovations in the basement.
29. Stair tread rise and run and some landing dimensions do not comply with current ADA requirements. Are these to be addressed?
Answer: The stair tread rise, run, and landing dimensions will not be altered as part of this project.
30. The raised floor in the data room is not currently accessible per ADA. Is this to be addressed?
Answer: This issue is being further discussed and reviewed within GSA. For bidding purposes, the stairs accessing the data room will not be altered.
31. The existing guard rails at the roof do not appear on the existing plans for the project. Is there any scope work related to the guardrails?
Answer: There is no project scope related to the guardrails on the roof.
32. Is the entire fence around the surface parking lot on the west side of the building to be replaced? If not please clarify what portion(s) are to be replaced.
Answer: The entire fence, vehicular gate, and pedestrian gate at the West parking lot are to be removed and replaced.
33. Is the entire fence at the east side of the building to be replaced? If not please clarify what portion(s) are to be replaced.
Answer: No, the fence on the east side of the building will not be replaced. The door attached to this fence will be replaced, as noted on the Bridging Documents, Sheet A100.
34. Are ALL interior walls to be repainted?
Answer: Yes, all interior walls, with the exception of restrooms, will be repainted.
35. Architectural details include details for a shower ceiling, floor drain, linear drain and shaft construction, but we do not find this work elsewhere. Is this work included in the scope? If so, where?
Answer: The details are included on a general detail sheet. The linear drain replacement is noted at the parking garage west street vehicular gate. Shaft construction is provided as required for Design Builder to meet code requirements. The other details do not pertain to the project scope of work.
36. Photos seem to show that at least some of the windows have an existing film that has failed. If so, we may not be able to remove it to install the new film. Please clarify the condition and indicate how it is expected to be addressed.
Answer: Existing sunlight tinting is not a part of scope of work. For bidding purposes, assume blast resistant film will be added to the windows and no alterations to the existing sunlight tinting will be required.
37. We find no mention of ceiling replacement other than the details. Is the intent to replace all of the suspended ceiling? Or only where necessary due to the indicated work.
Answer: Ceiling replacement is only necessary due to indicated work.
38. The program development study indicates that the overhead garage door is to be replaced but we were told it had recently been replaced during our site walk.
Please confirm that the door is to be replaced.
Answer: The overhead garage door is to be replaced with high security overhead door, as the existing overhead garage door does not meet security requirements. Bridging Documents A101 note #4 at this location is incorrect.
39. The Statement of Work refers to bridging documents in volume 2B. We do not see a document labeled 2B. Is this the Program Development Study?
Answer: Yes, Volume 2B is the Program Development Study and Bridging Documents.
41. The Statement of Work indicates that there will be a Peer Review at 30% and 50% DD submittals but there does not appear to be a 30% DD submittal required elsewhere (3.1.3.10). Is there a 30% DD submittal?
Answer: The Peer Review will be conducted sometime between 30% DD and the 50% DD submittal. There is not a 30% DD submittal requirement.
42. The Statement of Work indicates that documentation and submittal applications for design awards and /or certifications are to be included (3.4.5). What awards and certifications, and what documentation is required?
Answer: Section 3.4.5 related to documentations to support design awards and certificate applications is not required.
43. Is there an Emergency Power back up system already installed for the server room and if so how much run time?
Answer: Yes, there is an emergency power back-up system installed for the server room. The run time is approximately 30 minutes to 1 hour.
44. Will there be a need for a temporary generator to power the server room while the transfer of power is done to the new electrical room? Do we know the existing load on the panel inside the server room?
Answer: Yes, the design build contractor will need to provide a temporary generator to power the server room during construction. The existing load on the panel inside the server room is unknown. The design build contractor will need to determine the existing load.
45. During the job walk there was talk about possible work being done to the access control. Will the current ACCESS control be upgraded, or replaced?
Answer: Current security system will be upgraded.
46. When providing data for swing space, how many network cables will be needed for each work station? Will all cable be coming out of the same network closet?
Answer: (1) Network cable will be required per workstation. All cable will be coming out of the same network closet.
47. If there are two separate parties dealing with lighting for this project, a separate contractor is doing the retrofit and we are being asked to add all types of sensors and design. How are we to do this without knowing what the other scope of work and design?
Answer: The separate GSA lighting project will be limited to the replacement of existing lights with T8 fluorescent light kits. The Encelium lighting control system will not be installed. The design build contractor shall install occupancy sensors, manual local dimming controls, and automatic daylight dimming controls at perimeter zones to meet current code requirements and connect to the new T8 fluorescent light kits. Please refer to the SBU Existing Building Information - Existing Building Renovation Drawings - HVAC Upgrade files for the building’s existing reflected ceiling plans.
48. The lights are going to be retrofitted by another company and they want to have additional controls for the lights under this project. How is the warranty on the light going to work and will we be liable for any issues with the lights?
Answer: The warranty is expected to be expired before lighting controls are connected to the new T8 fluorescent light kits, however the design build contractor will not be liable for existing issues with the lights.
49. The FP Plans show the fire sprinkler system being supplied to the 1st and 2nd floor in a pipe chase/equipment shaft next to the elevator. There is no door for this area shown on the plans. The stairwells are not suitable for this due to ADA clearance. Please clarify if this is the location is by the other contractor? Please provide more details.
Answer: The Design Builder is to provide location for the new riser, rated shaft, access door and other requirements to meet code. The location indicated on the Bridging Documents is a suggested, but not required location.
50. In PDS Section V.1.d – Existing Fire Protection Systems
e. Provide a separately zoned wet pipe system in Data, Server and Evidence Rooms to Limit exposure from accidental water damages from broken pipe and sprinklers. Typically these are pre action systems – please confirm.
Answer: A separately zoned wet pipe sprinkler system shall be provided for Essential Electronic Equipment (Data Server, Computer room, etc.) as defined in chapter 7 of the GSA P-100.
g. The Design Builder shall provide a sprinkler system hydrology study as part of their scope of work to determine if the existing fire pump is adequate or needs to be replaced. No Fire pump observed during the job walk. Please confirm whether or not there is a fire pump at this location.
Answer: Correct, there is no fire pump. There is a pressure regulating valve located in the Basement Mech. Room 005. The design build contractor shall obtain Hydro Test data from the City Fire Dept. or water department and perform hydraulic calculations to ensure adequacy of the designed fire sprinkler system.
51. Who is going to be responsible for moving the tenants into the swing space once the swing space has been set up?
Answer: The agency will be responsible for moving its tenants and their computer equipment into the swing space. The contractor shall permit (2) weeks for tenant moves per phase.
52. How would I be able to obtain the spec sheet for the window film portion of the 1340 West 6th St Repair and Alteration Design and Build Project?
Answer: There are no additional specifications available for the blast resistance film. The design, detailed specifications, and installation of window film will be provided by the design build contractor. Please refer to the Volume 2B Bridging documents for locations of exterior windows where film is being applied and the
Program Development Study for scope of work related to the addition of blast resistant film.
| Pages from SF30-16a |
| 1340 W. 6th St. Amendment 01 text |
| topmostSubform[0]: |
| Page1[0]: |
| AmendmentNo[0]: Amendment 1 |
| Code[0]: |
| Code[1]: |
| AccountingData[0]: |
| A13[0]: |
| C13[0]: |
| D13[0]: |
| NameandTitleSigner[0]: |
| NameandTitleOfficer[0]: |
| Description[0]: See below. |
| FacilityCode[0]: |
| Code[2]: |
| IssuedBy[0]: GSA, PBS, ACQUISITION MGMT DIVISION (9PQ) |
50 United Nations Plaza, Room 3675 San Francisco, CA 94102-4912
| NameandAddress[0]: |
| AdministeredBy[0]: GSA, PBS, ACQUISITION MGMT DIVISION (9PQ) |
50 United Nations Plaza, Room 3675 San Francisco, CA 94102-4912
| ContractIDCode[0]: |
| ReqNumber[0]: |
| AmendmentNo[1]: GS-1340-W6 |
| ModificationNo[0]: |
| ProjectNo[0]: |
| Page[0]: 1 |
| Pages[0]: 10 |
| EffectiveDate[0]: 04/03/2017 |
| Dated9B[0]: 04/03/2017 |
| Dated10B[0]: |
| CheckBox9[0]: Off |
| CheckBox10[0]: Off |
| CheckBox11[0]: 1 |
| CheckBox13A[0]: Off |
| CheckBox13B[0]: Off |
| CheckBox13C[0]: Off |
| CheckBox13D[0]: Off |
| IsNot[0]: Off |
| Is[0]: 1 |
| Extended[0]: Off |
| NotExtended[0]: 1 |
| DateSigned[0]: |
| DateSigned[1]: |
| Copies[0]: 1 |
| CopiesReturned[0]: 1 |
File details come from the government source that posted it. Updated .