Q A_6.23.2016.docx

DOCX document 13 KB Posted

Attached to
480 volt Metal Clad Switchgear Federal contract opportunity
Solicitation number
63095201019
Issued by
International Boundary and Water Commission U.S.-Mexico

About this file

Q A 6.23.2016

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to 480 volt Metal Clad Switchgear, newest first.
File Type Posted
SD.I.10061-M-1_Appendix_H.pdf PDF
SD.I.10061-M-1_Appendix_M.pdf PDF
SD.I.10061-M-1_Appendix_O.pdf PDF
Q A_6.27.2016.docx DOCX document
SD.I.10061-M-1_Appendix_E.pdf PDF
SD.I.10065.pdf PDF
SD.I.10061-M-1_Appendix_R.pdf PDF
SD.I.10061-M-1.pdf PDF
SD.I.10061-M-1_Appendix_U.pdf PDF
SD.I.10061-M-1_Appendix_N.pdf PDF
SD.I.10061-M-1_Appendix_Q.pdf PDF
SOW_Metal_Clad_Switchgear_Upgrade.pdf PDF
Annunciator_Teminal_Block.pdf PDF
ASR1554.pdf PDF
ASR1555.pdf PDF
480_Vswitchgear.pdf PDF
ARS1557.pdf PDF
ASR1556.pdf PDF
Q A_6.16.2016.pdf PDF
480_Vswitchgear_clear_copy.pdf PDF
ss3_1.JPG JPG image
gen2.JPG JPG image
gen1_1.JPG JPG image
gen2_1.JPG JPG image
Qustions_and_answers_6.6.16.pdf PDF
ss2_1.JPG JPG image
Qustions_and_answers.pdf PDF
480_V_Metal_Clad_ _Electrical_Panel.pdf PDF
Solicitation_63095201019.pdf PDF
SOW_Metal_Clad_Switchgear_Upgrade.pdf PDF
Wage_Detirmination_TX253.pdf PDF
Show all 31

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. Drawing 0A-4-1186: Note 2 of the drawing states 2-pole breakers on Control Breakers, but the SOW states (8) Single Pole Signal Breakers. What is the controlling document?

Answer: 8 Single pole breakers (120 Volts)

2. Who is providing program setting for Breakers? Is a study required in this SOW?

Answer: Settings would be based on the actual load for each feeder and study shall be provided by contractor

3. What trip unit functions are required for the breakers Long, Short, Instantaneous, and/or ground?

Answer: The trip settings would be instantaneous

4. Is their Cat 5 capability in the control room? “Ethernet Cat 5 connection with external communication modules that provide high-speed.”

Answer: This means contract shall provide feeder status (open/ closed) in the control room

5. Are their existing raceways available for the Cat 5 wiring to the control room?

Answer: Disregard all confusion with Cat 5 wiring

6. If gear is on the Mexican side, do we have to pay an export tax on the gear?

Answer: All the equipment and work is located on the US side

7. What about tools to site? If on Mexican side, how will they be transported and is there and export/import tax?

Answer: All the equipment and work is located on the US side

8. From the SOW Document, “The Contractor shall provide drawings and schematics for new system…” Is that a new one-line drawing or this drawing limited to the SOW and then red-lines of the existing?

Answer: Update the existing schematic drawing with new trip settings, cable size's, cooper or aluminum, etc

File details come from the government source that posted it. Updated .