Amendment0005SandyHookRepairs.pdf

PDF 48 KB Posted

Attached to
USCG SECTOR NEW YORK DETACHMENT SANDY HOOK BLDG/SITE REPAIRS
Solicitation number
HSCGG1-12-B-PRV014
Issued by

About this file

Amendment 0005

View the file

Other files

File Type Posted
Bid Abstract Sandy Hook Repairs.pdf PDF
Amendment0006SandyHookRepairs.pdf PDF
Appendix A Lead Test Results.pdf PDF
Amended DB Wage Rates Sandy Hook Repairs.pdf PDF
Amendment0004SandyHookRepairs.pdf PDF
Amendment0003SandyHookRepairs.pdf PDF
09 30 00 REV 11-01-11.pdf PDF
Spec Section 08 33 23.pdf PDF
Amendment0002SandyHookRepairs.pdf PDF
Amendment0001SandyHookRepairs.pdf PDF
P3227668DwgD.pdf PDF
P3227668Spc.pdf PDF
Attachment A.PDF PDF
P3227668DwgE.pdf PDF
P3227668DwgC.pdf PDF
Attachment B.PDF PDF
P3227668DwgA.pdf PDF
Attachment C.PDF PDF
P3227668DwgB.pdf PDF
IFB Sandy Hook Major Repairs.pdf PDF
DB Wage Rates Sandy Hook Repairs.pdf PDF
Show all 21

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

1. CONTRACT ID CODE

PAGE OF PAGES

1 3

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO.

3. EFFECTIVE DATE

11/10/2011

4. REQUISITION/PURCHASE REQ.

2112G12PRV014

5. PROJECT NO. (If applicable)

3227668

6. ISSUED BY CODE 51283 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE 51283

Contracting Officer USCG Civil Engineering Unit Providence 300 Metro Center Blvd.

Warwick, RI 02886-1747

Contracting Officer USCG Civil Engineering Unit Providence 300 Metro Center Blvd.

Warwick, RI 02886-1747

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (NO., STREET, COUNTY, STATE AND ZIP CODE)

TO ALL BIDDERS

(AMENDMENT MUST BE ACKNOWLEDGED)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

HSCGG1-12-B-PRV014

9B. DATED (SEE ITEM 11)

20 OCT 2011

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

10B. DATED (SEE ITEM 13)

CODE FACILITY CODE

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE REFERENCED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET

FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (SPECIFY TYPE OF MODIFICATION AND AUTHORITY)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return 1 copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The solicitation referenced in Block #9A is hereby amended to provide answers to technical questions as presented on the following page:

ALL OTHER TERMS AND CONDITIONS REMAIN UNCHANGED. The due date for submission of Bids is NOT extended as a result of this amendment. Bids remain due by 02:00 PM EST on November 21, 2011.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or Print)

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

GERALD J. FORTIN

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of person authorized to sign)

15C. DATE SIGNED

16B UNITED STATES OF AMERICA

BY

(Signature of Contracting Officer)

16C. DATE SIGNED

NSN 7540-01-152-8070 STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) PREVIOUS EDITION UNUSABLE Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

Question #1: Towel or Robe Hooks, they are not shown on the Drawings but are mentioned in the Specifications, are we to include these and if so, how many?

Answer #1: Towel/Robe Hooks are noted on Drawing A-103/Detail 1C(E) as typical for each door, therefore include the following:

HEAD TYPE (1)- (2) HOOKS

HEAD TYPE (2)- (1) HOOK

HEAD TYPE (3)- (1) HOOK

Question #2: Door 131: Does the locksets need to match existing keying system, if it is then provide more information about existing keying system.

Answer #2: Locksets should match existing keying system. Lock/Key system requirements are described in Specification Section 08 71

00. This information is sufficient for the purposes of preparing and submitting a bid. Additional information will be provided after contract award.

Question #3: Please confirm the liquidated damages amount per day for going beyond the 270 calendar days allowed for this project.

Answer #3: There are no liquidated damages associated with this contract. However, the period of performance noted in Block 11 and Section F of the solicitation, 270 days after receiving Notice to Proceed, is mandatory.

Question #4: I have several issues regarding the specifications and Attachment C - Building #541. I would need from what rooms/locations the Lead paint is to be removed.

Example: Tunnel A on Attachment C has paint. Is this to be removed?

Tunnel A on Attachment C has paint on the main entrance door.

Tunnel A on Attachment C has paint in the electrical room. Is this in the scope?

Also the electrical room has signage stating that asbestos is present. Please clarify if this will be impacted during the lead paint removal.

There are two rooms not shown on Attachment C - (are these in the scope of work) There are additional small storage rooms/flammable storage sheds, which are part of the structure with metal doors; Are these rooms and door to be abated?

If all is within the scope, then I would have to believe that the quantity of 4500 sf is grossly inaccurate.

The other issue is how much of the material is located outside, since temperature will be a factor in the removal of the paint.

Answer #4: The quantity and location of lead paint to be removed is estimated as follows:

ENTRANCE – Outside wall area - approx. 200 sq. ft .;

“tunnel” area – approx. 700 sq. ft.;

Wooden doors - approx. 180 sq ft.;

small room” – approx. 700 sq ft.;

Two rooms in entrance area – approx. 800 sq. ft.

INTERIOR – “middle area” (shed and vestibule) - approx.420 sq. ft.;

Two rooms and stairwell area – approx. 1500 sq. ft.

TOTAL - 4500 sq. ft.

Question #5: Specification calls for abatement of lead paint from building no. 541. Can you please provide the plan and elevations of this building?

Answer #5: A plan view of Building 541 was posted on www.fbo.gov with the original solicitation and is titled “Appendix C”. No elevation view is available.

Question #6: Subs are also asking for Appendix A test results on the lead based paint.

Answer #6: Appendix A Paint Chip Lead Testing results are attached to this amendment and incorporated into the solicitation.

Question #7: Please specify the make and model of the undercounter lavatory sink along with a make and model for the faucet that goes along with it. Please specify the make and model of the acceptable shower diverters and shower heads. Print P-101, note 11 states to disconnect the shower pan and install new shower drain strainer. Please specify shower floor drain make and model.

http://www.fbo.gov/

Answer #7: The Government doesn’t select make and model. The contractor must select a make and model that complies with the plans and specifications.

Question #8: Are new showers to be installed with shower pans or will they have mud and tile?

Answer #8: Specification Section 22 00 00 2.5 states that shower drains shall have seepage pans.

Question #9: Is this building built on slab or is there a basement/crawl space below the showers?

Answer #9: Building 20 is slab on grade construction.

Question #10: Please identify the substrate for the lead based paint in the Armory Building. Also, how many rooms and does it include;

only walls or walls and ceiling?

Answer #10: The substrate is all concrete, walls and ceilings. See Answer #4 for location of lead paint.

Question #11: Please advise what gauge is the link fence. Size of diamond pattern and what schedule post and if you want cladding on post.

Answer #11: Fencing must comply with the drawings and Specification Section 32 31 13. Refer to Specification 32 31 13 Part 2 for fabric, post and zinc coating material requirements.

Question #12: Regarding Bid Option #1, do any of the finishes/repairs be included in the base bid or the option?

Answer #12: Bid Option 1 includes all incidental work related to removing and replacing the HVAC unit. All costs associated with that work should be included in the Bid Option 1 price.

ATACHMENT: Appendix A Lead Testing Results.

File details come from the government source that posted it. Updated .