QAs_for_the_RFP.docx

DOCX document 23 KB Posted

Attached to
Block 45 Full Rate Production Group A Kit Procurement Federal contract opportunity
Solicitation number
FA8105-14-R-0009
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Lifecycle Management Center Tinker Air Force Base

About this file

Questions and Answers (12/18/2014)

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Block 45 Full Rate Production Group A Kit Procurement, newest first.
File Type Posted
Q AsfortheBlock45GroupAKitRFP27Jan2015_1.docx DOCX document
KC-135_Block_45_CPN-VPN_Cross_Reference.pdf PDF
Q A's_(1.23.2015).docx DOCX document
Q A's_(1.16.2015).docx DOCX document
Q A's_(1.15.2015).docx DOCX document
Q A's_(1.13.2015).docx DOCX document
FA810514R0009_______0002.pdf PDF
Instructions_to_Offerors_19Dec2014.docx DOCX document
FA810514R0009_______0001.pdf PDF
Block_45_Group_A_KitEvaluationFactors_19Dec2014.docx DOCX document
FA810514R0009_818-3871-003_Rev-D.pdf PDF
FA810514R0009_A003_DI_MGMT_81650_Integrated_Master_Schedule.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_decals.pdf PDF
FA810514R0009_A001_DI_MGMT_81803_IUID_Marking_Plan.pdf PDF
FA810514R0009.RTF RTF text file
FA810514R0009_technical_data_top_level.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_drawing_status.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_procedures.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_landing_gear_position.pdf PDF
FA810514R0009_AS50881Rev_C_Wiring_Aerospace_Vehicle.pdf PDF
FA810514R0009_A002_DI_MGMT_81804A_IUID_Verification_Report.pdf PDF
FA810514R0009_RC_WSM1_22_Workmanship_Standards.pdf PDF
FA810514R0009_818-3775-001_Rev-N.pdf PDF
FA810514R0009_A004_DI_SESS_81646_Configuration_Audit_Plan.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_misc_material.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_mechanical.pdf PDF
FA810514R0009_Di_SESS-81646_CDRL_A004.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_electrical.pdf PDF
FA810514R0009_technical_data_process_specs.pdf PDF
FA810514R0009_SOW.docx DOCX document
FA810514R0009_DI_MGMT_81650.pdf PDF
FA810514R0009_Instructions_to_Offerors_2Oct2014.docx DOCX document
FA810514R0009_DI_MGMT_81803_CDRL_A001.pdf PDF
FA810514R0009_Di_MGMT_81804_CDRL_A002.pdf PDF
FA810514R0009_Master_Material_List_wNSNs_28_Jan_2014.xlsx XLSX spreadsheet
FA810514R0009_EvaluationFactors_2Oct2014.docx DOCX document
draft_group_A_kits_rfp.pdf PDF
A003_DI_MGMT_81650_Integrated_Master_Schedule.pdf PDF
A004_DI_SESS_81646_Configuration_Audit_Plan.pdf PDF
Evaluation_Factors.pdf PDF
SOW_23_Sep.pdf PDF
DiDs.pdf PDF
A001_DI_MGMT_81803_IUID_Marking_Plan.pdf PDF
Instructions_to_Offerors_6Oct2014.pdf PDF
A002_DI_MGMT_81804A_IUID_Verification_Report.pdf PDF
Show all 45

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers – 18 Dec 14

Question #1: There is an apparent conflict between the quantities listed in paragraph 3.4 of the SOW (total quantities = 377) and Section B (total quantities = 368) of the subject solicitation. Please advise which is correct.

Answer # 1: There is no conflict as the two represent different quantities. The quantities in paragraph 2.4 of the SOW represent the maximum quantities, which matches the maximum quantities on page 1 of the SF1449. The Section B quantities for each CLIN are best estimated quantities rather than maximum quantities.

Question #2: Can we get a two week extension for the subject solicitation effort? There are several drawing changes that we must assess to determine the effect to our bill of the materials and feel more time will be required.

Answer #2: The due date for offers is being extended to 20 January 2015. This extension will be executed by amendment of the solicitation and posted on FBO.

Question #3: If past performance will be measured on this "Contract Only", how can other suppliers compete if they haven't had ‘this contract’ or subsequent PO’s against it to report past performance?

Answer #3: Past Performance will be evaluated on all recent/relevant efforts for all offerors during the evaluation for the basic contract award. All successful awardees will receive an initial delivery order for the minimum quantity. The language referred to in your question is from clause TAFB 14-030. This clause outlines the process and procedures under which successful awardees will compete for each subsequent delivery order. There will be performance on the first delivery order by the time the subsequent delivery orders are competed.

Question #4: Is your team restricting competition to Small Businesses only that have had a contract before producing these Kits?

Answer #4: No. All small businesses may compete for this effort.

Question #5: There appears to be an incorrect CLIN assigned to the RFP (i.e., on page 4 of 51, bottom, it incorrectly cites CLIN 1002 Group Kits (Option 2) should Be CLIN 001 Group Kits (Option 1).

Answer #5: The Title of CLIN 1002 incorrectly identifies this as an Option 2 CLIN. It should read Group A Kits (Option 1). This is an typographical error that will be corrected in a pending amendment to the solicitation.

Question #6: Page 28 of the RFP under section (d) Factor 2 Past Performance states that offeror’s past performance will be evaluated based on its performance on prior delivery orders for this contract only. How can offerors be considered for award if they haven’t performed on this contract?

Answer #6: See Answer #3.

Question #7: I am concerned about the time frame of the solicitation. Were you thinking that most everyone would have all of their pricing by now. Even if we did, I don't know that a complete proposal could be put together in a 14 day time frame with a holiday in the middle of it.

Answer #7: See Answer #2

Question #8: Is there any way this solicitation could be extended?

Answer #8: See Answer #2.

Question #9: After review of the technical data supplied, we have discovered the following list of missing drawings and information. (See table below).

Answer #9: The last column of the following table, marked “ANSWER” contains the requested information and additional drawings have been posted.

Level
Dwg/Part Number
Rev
Description
Next Higher Assembly
Source (CAGE/Name)
ANSWER
3
820-1492-010
??
.500" DIAMETER +.002"/-.000" BLACK ACETAL
818-3789-006
NEED DRAWING
820-1492.pdf
3
015-0M01-020
??
THUMBNUT ASSEMBLY
822-2645-002
NEED DRAWING
Cross Ref to a Military part.docx
4
983-8343-123
??
MOUNT, REAR
822-2645-002
NEED DRAWING
983-8343-123 Rev-.pdf
3
338-2010-000
J
COTTER PIN
822-2645-002
ROCKWELL COLLINS, NEED VPN
338-2010 J Pins.pdf
3
214-1024-030
??
RETAINER CLIP, RELAY
818-3780-008
NEED DRAWING
214-1024.pdf
3
330-4022-840
??
STUD, CAPTIVE
818-3781-002
NEED DRAWING
330-4022.pdf
4
752-2352-009
??
RECEPTACLE STRIP
818-3784-010
NEED DRAWING
752-2352.pdf
3
541-6510-002
??
BOLT ASSEMBLY, CLAMP
818-3786-014
NEED DRAWING
541-6510.pdf
3
005-0778-000
??
ADHESIVE
818-3790-003
NEED DRAWING
005-0778.pdf
2
818-3874-003
??
DECAL - TERMINAL BOARD (1-10)
818-3790-001
NEED DRAWING
818-3874-003 Rev-A.pdf

Question #10: Can we get an extension for this solicitation? Several of the items in the parts list are build-to-print items and our manufacturers have asked for more time to review the drawings and supply a quote. We request a 4 week extension if possible, but could complete the final pricing with a 2 week extension if necessary.

Answer #10: See answer #2.

Question #11: Given the quantity of raw material that needs to be quoted for accurate pricing and the current time of year when many vendors shut down, would the Government extend the proposal submission date to January 12, 2015?

Answer #11: See Answer #2.

Question #12: SF 1449 CLIN 0002 indicates a Minimum Quantity of 4 units and a Maximum of 376. The pricing for a quantity of 4 is significantly different from a quantity of 376 due to material price breaks and labor efficiencies. Pages 3-4 of the RFP CLIN 0002 request the offeror provide a Firm Fixed Price Unit Price based on a Best Estimated Quantity of 121. Will the Government please confirm that CLIN 002 award will be for the total 121 units? If not, please advise how the offeror shall price intermediate quantities that may be awarded, as economies of scale priced into a unit price for 121 kits will be different that the per unit price for lower numbers.

Answer #12: The quantity of 121 kits is an estimated quantity and the government cannot guarantee all 121 kits will be ordered on CLIN 0002. The minimum order quantity guaranteed to all successful awardees is five kits (1 kit on CLIN 0001 PCA and 4 kits on CLIN 0002 Group A Kit) and will be placed on the first delivery order. Price competition, as outlined in clause TAFB 14-030, allows awardees to submit lower pricing for each individual delivery order thereafter. The quantity to be ordered for each delivery order after the first will be identified in the RFOP/FOTC.

Question #13: Would the Government please clarify the submittal requirements. Section 2.5 references hard copies (but there does not appear to be a hard copy quantity stated) and a CD-ROM electronic copy submittal. Section 2.7 states email is preferred. Please clarify if the requirement is simply email submission to the Contracting Officer.

Answer #13: Email is the preferred method for submission of proposals, although hard copies will also be accepted.

Question #14: Will the Government please confirm that RFP Pages 3-4 Item No. 1002 Group A Kits should read (Option 1) vice (Option 2) as shown?

Answer #14: See Answer #5.

Question #15: In reference to Solicitation FA8105-14-R-0009 - Block 45 Full Rate Production Group A Kit Procurement, can you clarify the number of hard and electronic copies that are required of Factors 2- Price , Factor 3- Past Performance and Contract Documentation.

Answer #15: See Answer #13.

Question #16: The RFP states in paragraph 2.7 of Attachment 4 that an email (preferred) or mailed the “original” proposal is also to be sent to your attention. Would you prefer an email of the proposal as well as receiving via mail all written and electronic copies?

Answer #16: See Answer #13.

Question #17: Will the government consider including the provision at 52.232-13, Notice of Progress Payments, to help cover the large cash flow requirements for the material cost? (specifically the COTS hardware). This would also aid small businesses in terms of managing capital for long lead items.

Answer #17: The government is considering adding progress payment clauses to the solicitation. If added, it will be accomplished by an amendment to the solicitation.

Question #18: Is there an official AFC# or Technical Directive instructing how to package the entire A-Kit into individual sub-kits or installation kits?

Answer #18: Reference SOW paragraph 3.4.2 “Package and Handling” for packaging requirements.

Question #19: Should the contractor package the A-Kit into sub-kits per the Top Level Installation Drawing or Drawing Tree?

Answer #19: See Answer 18.

Question #20: Is the attached file FA810514R0009_Master_Material_List_wNSNs_28_Jan_2014.xlsx the order in which the kit should be packaged?

Answer #20: See Answer 18.

Question #21: Is the Master Material List a full BOM rollup of the entire kit? Or is this a list of A-kit end items?

Answer #21: The BOM is a list of A-kit end items.

Question #22: The following part numbers are coming back as invalid:

370-0138-030... vendor part number 527284NFPA7B7C1 206-0125-550...vendor part number 400HJ001NF2507L 206-0125-500... vendor part number 400HS001NF1905L 206-0125-510... vendor part number 400AS001NF2205L Answer #22: Please use the Fedlog Listed Reference Part Number for the parts in questions.

CPN CPN Listed Cross FedLog Listed Reference P/N

370-0318-030 527284NFPA7B7C1 527284NFPA4B7C1

206-0125-550 400HJ001NF2507L 400HJNF2507L

206-0125-500 400HS001NF1905L 400HS001NF1905L2

206-0125-510 400AS001NF2205L 400AS001NF2205L2

File details come from the government source that posted it. Updated .