ATS_Amend_3_Q&As.pdf

PDF 44 KB Posted

Attached to
AFOTEC Test Services (ATS) Federal contract opportunity
Solicitation number
FA7046-16-R-0003
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Test Center

About this file

ATS RFP Amendment 3 Questions and Answers as of 18 July 2017.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to AFOTEC Test Services (ATS), newest first.
File Type Posted
Follow_up_ATS_Amend_3&4_Q&As.pdf PDF
Final_ATS_Labor_Category_Rate_Matrix.xlsx XLSX spreadsheet
FA7046-16-R-0003_Amd_4_Final_Copy.pdf PDF
Final_ATS_Basic_PWS_28_June_2017.pdf PDF
Final_ATS_Labor_Category_Rate_Matrix.xlsx XLSX spreadsheet
Amendment_3-ATS-FA7046-16-R-0003.pdf PDF
ATS_RFP_Amend_2_Q&As.pdf PDF
Atch_11_-_ATS_TO_Evaluation_Factors.pdf PDF
Atch_3_-_ATS_C2ISR.pdf PDF
Atch_10_-_ATS_TO_1_-_Post_Award_PWS.pdf PDF
Atch_4_-_ATS_NukDEW.pdf PDF
FA7046-16-R-0003_Amd_2_Conformed_Copy.pdf PDF
Final_RFP_Q&As.pdf PDF
ATS_RFP_-_16-R-0003_Amd_1.pdf PDF
ATS_TO_0003_CAP-_Revised_5_Jan_17.pdf PDF
ppi_tool.accdb —
Atch_5_-_ATS_RFP_DD_Form_254.pdf PDF
RFP_ATS_FA7046-16-R-0003.pdf PDF
Atch_4_-_ATS_TO_0001_NukDEW_12_Nov_2016.pdf PDF
Atch_9_-_ATS_RFP_Acronym_Listing.pdf PDF
Atch_7_-_ATS_CDRLs_(Exhibit_A).pdf PDF
Atch_6_-_ATS_CDRLs_(Exhibit_B).pdf PDF
Atch_2_-_ATS_TO_0003_CAP.pdf PDF
Atch_3_-_ATS_TO_0002_C2ISR.pdf PDF
Atch_1_-_Section_L__Atch_1-5.pdf PDF
Responses_to_ATS_Draft_RFP_17_Nov_2016.pdf PDF
https //www.fbo.gov/fedteds/ATSFA945116R0003 —
D5_C2ISR_TO_(12_Jul_16).doc DOC document
Basic_ATS_PWS_(12_Jul_16).doc DOC document
ATS_CDRLs_(Exhibit_B).doc DOC document
SECTION_L_ATTACHMENTS_L1_-_L5.pdf PDF
NukDEW_TO_1_(12_Jul_16).doc DOC document
ATS_CDRLs_(Exhibit_A).doc DOC document
ATS_Draft_RFP_29_Aug_16.docx DOCX document
OL-KT_TO_(12_July_16).docx DOCX document
DRAFT_DD_Form_254_for_ATS_Request_for_Proposal.pdf PDF
ATS_Industry_Day_WebEx_Attendees.xlsx XLSX spreadsheet
ATS_Industry_Day_Attendees.xlsx XLSX spreadsheet
ATS_Industry_Day_Q A.docx DOCX document
ATS_Agenda_9_Jun_15.pdf PDF
ATS_Q A_2_June_16.docx DOCX document
ABQ_Map_of_PTi__Sunport__Collaboration_Center.pdf PDF
ATS_Questions_and_Answers_14_Apr_2016.docx DOCX document
D5_C2ISR_TO_(12_Jul_16).doc DOC document
Basic_ATS_PWS_(12_Jul_16).doc DOC document
OL-KT_TO_(12_July_16).docx DOCX document
ATS_CDRLs_(Exhibit_B).doc DOC document
ATS_Draft_RFP_Acronyms_list.doc DOC document
ATS_Draft_RFP_29_Aug_16.docx DOCX document
ATS_CDRLs_(Exhibit_A).doc DOC document
Show all 50

AFOTEC Test Services (ATS) has more files on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

ATS (FA7046-16-R-0003) AMENDMENT 3

QUESTIONS AND ANSWERS

18 JULY 2017

1) Question: Should Offerors submit an entire proposal revision with this Amendment?

Answer: No – do not submit a new proposal. Provide change pages in response to Amendment 3. An entire proposal revision is not required in response to Amendment 3.

2) Question: The “Instructions” tab contained in RFP Attachment 08, Labor Category Rate Matrix, indicates Offerors are to insert rates starting with the tab labeled “Edwards” thru “Peterson.” Do Offerors need to insert rates into the tab labeled “Buckley AFB?”

Answer:

Offerors must insert rates into all tabs and Places of Performance, including Buckley AFB. The instruction tab in the Labor Category Matrix will be corrected in Amendment 4.

3) Question: Do Subcontractors have to submit fully disclosed proposals if we have a T&M for

FFP arrangement.

Answer: The Prime Offerors must provide an analysis of the proposed subcontractor portion of blended rates in accordance with FAR 15.404-3(b) determining reasonableness of subcontractor pricing. The Government will accept sealed packages from Subcontractors. See Answer 11.

4) Question: In Section L Para 2.4 page 15, the Contracting Officer still had Lt Col Moody.

Answer: This will be corrected in Amendment 4. Section L Para 2.4 should read as follows:

AFOTEC A-7K

ATTN: Ramon Martinez, Contracting Officer 1251 Wyoming Blvd SE Kirtland AFB, NM 87117 E-mail: ramon.martinez.4@us.af.mil Phone: 505-846-1955

5) Question: Do any of the other Proposal Volumes I-III need updates with the omission of the Task Orders?

Answer: Change pages are required for the cost proposal, Volume IV. No changes are required for Volumes I-III at this time.

6) Question: Can any other places of performance be added in the future to the contract?

Answer: No. All places of performance are incorporated in the Basic PWS, para 1.0.

7) Question: Amendment 3 does not specify a site (Government facility or Contractor facility) where the work is to be performed. Does the Government desire pricing for each labor category for both Government site and Contractor site? If yes, should we complete Attachment 8 twice, once for the Government site and once for the Contractor site for each location?

Answer: All work is to be performed at Government Site Only.

8) Question: Amendment 3 Attachment 8 does not include Joint Base San Antonio – Lackland as a possible place of performance. Is it the Government’s intent that no task orders will be performed in whole or in part at Joint Base San Antonio – Lackland?

Answer: Work will not be performed at Lackland AFB. The former Lackland AFB mission (previously known as OL-KT) will be performed at Kirtland AFB NM.

9) Question: Amendment 3 removed ATS TO CAP, ATS TO C2ISR, and ATS TO NukDEW. Does the Government require a revised Vol II with TO response pages removed?

Answer: No. The Government does not require a revised Vol II in response to Amendment 3.

10) Question:

Amendment 3 on page 23 para 6.1 .1 states in part:

“Blended rates are required for all labor categories/skill levels. Blended rates are inclusive of Prime and Subcontractor labor and are fully loaded with all indirects.”

Without advanced knowledge of scope and level of effort for potential task orders it is impossible to develop an accurate blended rate for prime and subcontractor performance. For instance a $25.00 prime rate and $20.00 sub rate for 18,800 hours of performance at an 80% prime and a 20% sub division of labor would be a blended rate of $23.00 per hour. The same rates with a 51% prime and a 49% sub division of labor would be a blended rate of $22.55 per hour. This situation is only further complicated when additional subcontractors are added to the solution set. In order to provide the Government with a high quality technical and best value price solution at the task order level the prime requires the flexibility to adjust the prime/subcontractor(s) labor mix on a task order by task order basis.

We would like to request the Government remove the requirement for blended rate submission and accept rate submissions from the prime and each subcontractor proposed.

This will allow the prime to propose the most advantageous blended rates to the Government at the individual task order level and still allow the Government to evaluate the cost reasonableness and realism at the basic IDIQ level.

Answer: Offerors must propose blended rates. Subcontractors may perform up to 50% of work across the entire period of performance IAW FAR 52.219-14. Therefore, costs associated with subcontractor labor could constitute half of costs associated with the ATS program (subcontractor costs may also be much less than 50% of the total costs associated with ATS over the life of the program). Offerors must review labor categories (which encompass core competencies as detailed in the Basic PWS, Table 1), skill levels, geographical locations, labor rate periods, best estimated quantity (BEQ), and determine how subcontractor team members will factor into those elements.

11) Question:

Amendment 3 on page 23 para 6.1 .1 states in part:

“Fully disclosed rate buildups for all blended rates for all labor categories, skill levels, and geographical locations are required. Rate buildups must include prime and subcontractor information. Rate buildups are due by the closing date identified in this solicitation. Offerors must provide an analysis of the proposed subcontractor portion of blended rates in accordance with FAR 15.404-3(b) describing reasonableness of subcontractor pricing. Explain the use of decrement factors if applied. If the analysis is based on comparison with prior prices, identify the basis on which the prior prices were determined to be reasonable. If the offeror obtained competitive quotes from potential subcontractors, provide evidence of competition.”

Subcontractors will generally not fully disclose rate buildups to prime contractors as that is considered proprietary company information. Rather, they provide the prime a fully loaded rate and provide the Government a sealed package with their fully disclosed rate build ups.

Primes must conduct their rate reasonableness analysis on the fully loaded rates not on the detailed development of the rates.

Request the Government revise the requirement to:

1. Require the prime to provide an analysis of the proposed subcontractor’s fully loaded rates in accordance with FAR 15.404-3(b) describing reasonableness of subcontractor pricing

2. Require subcontractors to provide sealed packages with their with their fully disclosed rate build ups

Answer: The Government will accept sealed packages from Subcontractors.

12) Question: Given the complexity and time consuming nature of developing an entirely new pricing approach for multiple geographic locations and subcontractor input and review requirements request that the government grant a two week extension to 11 August 2017 for proposal submission.

Answer: The due date for responses to Amendment 3 is hereby extended to 11 August 2017 at 1200 MT. The Government will release an RFP amendment changing this due date as soon as possible.

13) Will the Government accept submission of the revised Volume IV Cost/Price by e-mail or is an Original plus 1 copy and 1 CD-R/DCD-R required to be submitted IAW paragraph L.2.3?

Answer: No. E-mail submission of response to Amendment 3 is not acceptable. Please submit one Original hard copy of the response to Amendment 3 and one CD-R/DVD-R copy of the response to RFP Amendment 3.

File details come from the government source that posted it. Updated .