36C24924R0035 0006.docx

DOCX document 5 MB Posted

Attached to
6210--596A4-24-102 - Replace Obsolete Lighting Federal contract opportunity
Solicitation number
36C24924R0035
Issued by
Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 9

About this file

This solicitation is for construction services to replace approximately 9,300 obsolete lighting fixtures at the Lexington VA Health Care System Troy Bowling campus. The contractor will remove existing ballast fixtures and install new LED fixtures according to fixture counts and locations provided in an attachment. The contractor must submit proposed lighting components to the COR for approval prior to installation. Work may require off-hours access. The contractor is responsible for safety, infection control, dust control and other medical environment requirements. The expected completion time from notice to proceed is 270 calendar days. The solicitation number is 36C24924R0035 and was issued by the Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 9. The closing date for responses is February 14, 2024.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to 6210--596A4-24-102 - Replace Obsolete Lighting, newest first.
File Type Posted
36C24924R0035 0007.docx DOCX document
36C24924R0035 0005.docx DOCX document
A0004 - Replace Obsolete Lighting - Questions and Answers.pdf PDF
Amendment 0004 - 36C24924R0035 .pdf PDF
36C24924R0035 0003.pdf PDF
36C24924R0035 0002.pdf PDF
Attachment 12 - UEI TAX ID.docx DOCX document
ATTACHMENT 1- Price Schedule - Sample Template revised.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 11 - RFI Form.docx DOCX document
36C24924R0035 0001.pdf PDF
Attachment 10 - Wage Determination Fayette Co. KY20240090 01-05-2024.pdf PDF
36C24924R0035_1.docx DOCX document
Attachment 10 - WD Fayette County Building KY20230090 dated 12012023.pdf PDF
Attachment 5 - Lighting Design Manual.pdf PDF
Attachment 4 - 265100 Specification - Interior Lighting.pdf PDF
Attachment 8 - Contractor Safety and Environmental Record Eval Form.pdf PDF
Attachment 2 - 017419 Specification - Construction Waste Management.pdf PDF
Attachment 1 - Pricing Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 9 - Past Performance Questionnaire.pdf PDF
Attachment 7 - Calc. of Self Performed Work General Contractor.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 6 - Lighting Locations Excel Spread.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 3 - 262726 Specification - Wiring Devices.pdf PDF
Show all 22

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE

7. ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER

3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF PAGES

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO.

1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE

CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.

is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 30

PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer) 1/26/2024 596-24-1-5896-0001 596A4-24-102 90C Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 9 (90C) Robert Pritchard, Contracting Officer 1639 Medical Center Parkway, Suite 204 Murfreesboro TN 37129 90C Network Contracting Office 9 Department of Veterans Affairs Robert Pritchard, Contracting Officer Email: robert.pritchard2@va.gov To all Offerors/Bidders

36C24924R0035 12/27/2023

X X X

X Amendment 0006 is being issued to answer all remaining RFI questions.

Robert Pritchard Contracting Officer

VA-VHA-2020-21A9358B

Amendment 0006 – Questions and Answers

1. In areas with dual/bi-level switching, would Lexington VAHCS Bowling Campus consider ½ the fixtures on one switch and ½ on the other? Should dual drivers be required? Would a specific number of those fixtures be needed?

Answer – Re-use existing lighting control pattern. Fixtures with dual switching are required. Yes-see spread sheet for details.

2. Will Attic stock required?

Answer – No

3. Can the Lexington VAHCS Bowling Campus provide a copy of the latest Reflective Ceiling Plans for the campus?

Answer – We currently do not have a comprehensive set of these plans. All we have are the 1973 hardcopies (Tower bldg.) and the 1989 digital copies (Main bldg.)

4. What means are used to secure the new troffer fixtures in the suspended? Could hurricane clips be used to attach to the grid? Or do the fixtures have to be tied to the building?

Answer – See Interior Lighting Specification 265100 for details.

5. Are direct wire LED tubes acceptable on open fixtures? Or will they need to be replaced for continuity?

Answer - Install Type B with Bypass Socket kits

6. Could the Lexington VAHCS Bowling Campus provide the Surgical Suites room numbers and the fixture’s specifications and counts?

Answer – Room numbers: A608, A610, A611, A615, A617, A622, B612, B615.

14 each per room.

7. Could occupancy sensors be used to conserve energy costs?

Answer – Use existing switching-some already have occupancy sensors.

8. How will the GC and Electrical teams get access to sections / departments?

Answer – Through coordination with the COR and occupants.

9. Is there a phasing plan or sections / departments that will be prioritized?

Answer – The Contractor shall be specifically responsible for the coordination and proper relation of his work to the building, structure, phasing and ensure the safety of employees and workmen.

10. The solicitation states that the contractor must replace whips or wiring from junction points if COR deems necessary and should be at no additional cost. Please provide a fixture amount to rewire and include in the price proposal?

Answer – We don’t have a count and these will need to be identified during the work.

11. Please confirm that the wall switches and lighting controls will not be replaced or affected under this contract.

Answer – Only the ones damaged during the process of this project.

12. It looks like the due date for this project is listed on SAM.gov to be on February 14th, please confirm due date.

Answer – Due date is February 14th, 2024.

13. Can you provide the quantity of recessed lights that are installed in drywall ceilings?

Answer – Please see SOW Attachment 1 Excel Spreadsheet for details.

14. Is the intent of the project to replace the lights (housings included) that are installed in drywall ceilings or is it acceptable to remove the ballast and install LED lamps?

Answer – All obsolete, damaged, and or dirty fixtures need to be replaced.

15. If light fixture housings are required to be removed, who is responsible for drywall patch/repair and paint?

Answer – The awarded Contractor.

16. Can you provide the monthly electrical utility bills showing the consumption rates for the last 12 months, including the usage rate?

Answer – 16,368,000 KWH was used in 2023.

17. Are there any areas of the building that contain any asbestos materials above the ceiling that would potentially be exposed to patient areas? Retrofitting the existing fixtures may be an alternative option to replacement of the fixture in those areas.

Answer – Due to the age of the existing facility the exposure to Asbestos Containing Materials can occur. It is unexpected but the work outlined in the statement of work could meet the definition of small scale, short duration activities. In such cases, compliance with Federal Regulations with regards to engineering controls and safe work practices as outlined by EPA Title 40 must be followed.

18. Do any of the fixtures contain emergency battery packs to sustain lighting during the transition period of the generator transfer period?

Answer – Yes- all the Surgical rooms: A608, A610, A611, A615, A617, A622, B612, B615.

19. The spreadsheet of light fixtures contains fixture descriptions “PAR20-HAL-100W”, “MR16-HAL-40W”, and “A19-HAL-29W”. What types of fixtures are these lamps installed in?

Answer – Track lights

20. Can pictures of fixtures in the operating rooms please be provided?

Answer –

21. Can you please specify if there are any rooms/areas where UV/disinfection fixtures are required?

Answer – None are required on this project.

22. Is it possible to see any RCP of the hospital? Pictures would be acceptable.

Answer – We cannot provide.

23. What is the fixture style or can we see a picture of this fixture?

A009 – retail storage

PAR20-HAL-100W

Answer – Track Lights

24. Can the kWh cost rate for the hospital be provided?

Answer - $0.0832/KWH

25. Is retro fitting fixtures permitted, this will greatly influence cost of labor.

Answer – See Statement of Work.

26. Is a central control system required or in room control only?

Answer – Not required-use existing controls.

27. Can you provide the quantity of recessed lights that are installed in drywall ceilings?

Answer – Please see SOW Attachment 1 Excel Spreadsheet for details.

28. Is the intent of the project to replace the lights (housings included) that are installed in drywall ceilings or is it acceptable to remove the ballast and install LED lamps?

Answer – All obsolete, damaged, and or dirty fixtures need to be replaced.

29. If light fixture housings are required to be removed, who is responsible for drywall patch/repair and paint?

Answer – The awarded Contractor.

30. Can you provide the monthly electrical utility bills showing the consumption rates for the last 12 months, including the usage rate?

Answer – 16,368,000 KWH used in 2023 at a rate of $0.0832/KWH

31. Are there any areas of the building that contain any asbestos materials above the ceiling that would potentially be exposed to patient areas? Retrofitting the existing fixtures may be an alternative option to replacement of the fixture in those areas.

Answer – Due to the age of the existing facility the exposure to Asbestos Containing Materials can occur. It is unexpected but the work outlined in the statement of work could meet the definition of small scale, short duration activities. In such cases, compliance with Federal Regulations with regards to engineering controls and safe work practices as outlined by EPA Title 40 must be followed.

32. Do any of the fixtures contain emergency battery packs to sustain lighting during the transition period of the generator transfer period?

Answer – Yes- all the Surgical rooms: A608, A610, A611, A615, A617, A622, B612, B615.

33. The spreadsheet of light fixtures contains fixture descriptions “PAR20-HAL-100W”, “MR16-HAL-40W”, and “A19-HAL-29W”. What types of fixtures are these lamps installed in?

Answer – Track lights

34. Are there any requirements for fixtures in specialty areas, for example surgical rooms, MRI rooms, Behavioral health areas. I see some areas referencing MRI and surgery. The MRI rooms appear to be rooms adjacent to the MRI rooms. Behavioral health spaces are often required to be anti-ligature.

Answer – Both the room housing the MRI machine and the new Behavioral Health area on the 1st floor are excluded from this project.

35. Can the elevation of the existing fixtures and the spacing between fixtures be provided for the 2x4 high bays fixtures?

Answer – No.

36. This information is necessary for identify a suitable replacement fixture. Are these fixtures located in

Can additional information, elevations, dimension, spacing and images be provided for - 18" globe 2L Pl-26 (5th and 6th floor corridors)

1x6 Pendant 4L T8 (Parking garage)

1L 42-PL Pendant (A173)

3x3 Troffer 6L T12 (A029 conference M)

Wall Sconce 1L PL-13 (Corridors and recovery room)

Surface Drum 1L PL13 (Restrooms)

Answer – No information at this time.

37. There are several fixtures that are listed as “Boxes”. Are these just surface mount fixtures? Can we be provided with further descriptions or pictures for the “Box” fixture types?

1x4 Box 2L T8

2x2 Box 3L T8

2x4 Box 3L T8 Dual

2x4 Box 4L T8

2x4 surface mount box 4L

Answer – These are surface mount.

38. Are fixtures listed as PAR20 or A10 intended to be lamps only or light fixture replacements? For example ID#s 1048 and 1193.

Answer – Lamps only

39. Are there photos available of the “Wall mounted fixtures” that are in the patient rooms?

Answer – see below

40. In the event the fixture footprints are smaller than removed, who is responsible drywall and/or paint?

Answer – The Awarded Contractor.

41. Are there any fixtures located in areas that are 12' AFF or higher? If so, can you provide additional information so we can determine if lifts or scaffolding is necessary?

Answer – Only a few areas have fixture that high- Ground Floor Electrical and Mechanical rooms, Pharmacy Break room, and 7th floor Mechanical space. Some may be 15 to 20 feet high.

42. Can you provide an image and diameter for the surface drum fixtures? For example, ID # 134 in A0002B

Answer – 12 inches:

43. There are several fixtures listed as “1x4”. Can you confirm that 1' is not the actual width of the existing fixture and that this is meant to describe a 4' linear type fixture which vary in width but most likely does not exceed 1 foot in width?

Answer – The measurement is 11 ¾ inches:

44. A 3x3 troffer is not a standard size fixture. Can you confrim that there are 3x3 fixtures and provide an image,for example, ID # 183 in A029?

Answer – Yes, they are 3x3:

45. Are light fixtures noted as Tamper Proof in Behavioral Heath treatment areas? Are these anti-ligature type? Are they vandal resistant? Please provide images if possible.

Answer – The new Behavioral Health on the 1st floor is excluded. It already has the required fixtures.

END OF QUESTIONS AND ANSWERS

image4.emf image5.emf image6.emf image7.jpeg image1.emf image2.emf image3.jpeg

File details come from the government source that posted it. Updated .