Sol_140P3023Q0014_Amd_0002.pdf
PDF 391 KB Posted
- Attached to
- NCR-NAMA: EISENHOWER FACILITY CONTRACT
- Solicitation number
- 140P3023Q0014
View the file
Other files
Show all 20
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
(x)
140P3023Q0014 x x
1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE
RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR
OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
x
PCR
Washington DC 20242-0001 1100 Ohio Drive SW Contracting Annex Acquisition Management Division DOI, NPS, NCR - Regional Contractin
PCR
Washington DC 20242-0001 1100 Ohio Drive SW Contracting Anne Acquisition Management Division NPS, NCR - Regional Contracting
01/31/20230002
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
FACILITY CODE CODE
10B. DATED (SEE ITEM 13)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY
PAGE OF PAGES
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
1. CONTRACT ID CODE
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
01/05/2023
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.
ORDER NO. IN ITEM 10A.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
See continuation page below for amendment details.
Period of Performance: 02/15/2023 to 08/15/2024
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
Brianna Jackson
STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
Previous edition unusable
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and inspiration of this and future generations.
United States Department of the Interior
NATIONAL PARK SERVICE
Interior Region 1 - National Capital Area 1100 Ohio Drive S.W.
Washington, D.C. 20242
31 January 2021
National Park Service – National Capital Area
RFQ 140P3023Q0014
Operation and Maintenance of the Dwight D. Eisenhower Memorial at National Mall and Memorial Parks (NAMA)
AMENDMENT 0002:
The purpose of this amendment is to accomplish the following:
1. Share the sign-in sheet from the site visit that took place on 17 January.
2. Incorporate the following updated documents:
• Performance Work Statement dated 26 January 2023.
• Attachment 6 - Bid Sheet dated 26 January 2023.
• Attachment 2 - Eisenhower Memorial Maintenance Schedule dated 26 January 2023.
3. Incorporate the latest SCA Wage Determination 2015-4281, Rev. 25 dated 27 December 2022
4. Extend the quote due date. The due date has changed from 5:00 PM Eastern Time on February 07, 2023 to
5:00 PM Eastern Time on February 14, 2023.
5. Respond to vendor questions below.
QUESTION 1:
Can the government please clarify what is the limit of liability for the contractor’s responsibility of costs to meet the maintenance and service on this contract?
ANSWER:
The Contractor is responsible for preventative maintenance and operation per the Performance Work Statement (PWS) dated 26 January 2023, which will be awarded as a Firm Fixed Price task order. If the Government determines the need for addition maintenance or repairs, a Request for Quote will be issued to the Contractor.
The Contractor’s quote will be evaluated and awarded as a separate Firm Fixed Price task order.
QUESTION 2:
What line item in the price schedule (Attachment 6) does the contractor price D.3.16 Stainless Steel Tapestry?
ANSWER:
See updated Attachment 6 - Bid Sheet 26 January 2023.
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
QUESTION 3:
During the site visit, several warranty and maintenance issues were noted. During the phase in period, will the awardee be afforded an opportunity to create a deficiency list that falls outside of the FFP requirements?
ANSWER:
Yes, the Contractor will be required to report deficiencies and work that falls outside the FFP requirements will be awarded as a separate task order.
QUESTION 4:
a. What systems (manufacturer) are used for security?
b. Is a VAR required to perform the security work on this contract?
ANSWER:
a. UltraTech.
b. No.
QUESTION 5:
Is the fire alarm and suppression systems currently under contract?
ANSWER:
No.
QUESTION 6:
When was the last time that the monument statues were serviced?
ANSWER:
2 years ago.
QUESTION 7:
Will awardee have access to or be issued O&M manuals and as-builts?
ANSWER:
Yes.
QUESTION 8:
The standard hours of operation are from 7:00 am to 10:00 pm and the non-standard hours of operation are from 8:00 pm to 8:00 am. Can the Government please clarify why there is a 2 hour overlap in the evening and a 1 hour overlap in the morning?
ANSWER:
Non-standard hours are 10:00 pm to 7:00 am. This has been corrected in the PWS dated 26 January 2023 and highlighted in yellow.
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
QUESTION 9:
In D.3.2 (General Maintenance Requirements) in the solicitation states that there is a generator on the facility.
However, Attachment 2 (Maintenance Schedule) does not identify a generator. If a generator exists, can the Government please provide the make, model, and operational status of the generator?
ANSWER:
This was an example of possible equipment, there is no generator on site.
QUESTION 10:
Can the Government please confirm that PPQs are sent from the applicable contract POC directly to the Government and the offeror has to only include the first page (admin information) in their proposals?
ANSWER:
The PPQs should be sent directly to the Government from the applicable client/ reviewer. Part 1 of the PPQ should be completed by the Offeror prior to sending the PPQ to the client/ reviewer to complete and sign Part 2.
It is not required to include Part 1 (the first page (admin information)) separately in the proposals.
QUESTION 11:
Is the offeror required to include resumes for the key personnel in their proposals?
ANSWER:
No. This requirement has been removed from the PWS dated 26 January 2023.
QUESTION 12:
E.2.1 Proposal/Quote Submission Instructions states that offeror must submit separate volumes for the proposal for Technical, PPQs, Price, SF 1449, and SF 30. Further, the instructions specifically how each volume is to be named. Can the government please confirm that the offeror has to submit 5 separate volumes to the proposal in accordance with E.2.1?
ANSWER:
The Offerors can submit five separate files for the Technical, PPQs, Price, SF 1449, and SF 30. However, it will also be acceptable for the files to be combined and submitted as one file.
QUESTION 13:
D.3.16 states that FabriTec Structures LLC is the recommended company to support the annual maintenance requirements for the Stainless Steel Tapestry. However, we have called numerous times, email comes back undeliverable, and we’ve attempted to contact them through their internal contact us page on their website, and it does not go through. It appears this company may be out of business. Please advise, is there another tapestry company that you recommend, or can you provide us a valid phone number to call this company? The number provided on their website is 877-887-4233.
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
FabriTec Structures LLC is now called Enclos Tensile Structures (ETS). The website is: ets-na.com Point of Contact: Peter Katcha Email: pkatcha@ets-na.com Cell: 469-670-4104 Address: 290 Ninth Street N, St. Petersburg, Florida 33705
The transfer over is in the works so there are some contact issues that need to be worked out.
QUESTION 14:
Please provide the current incumbent subcontractors performing support to the Maintenance contract.
ANSWER:
There is currently not a contract in place for the maintenance.
QUESTION 15:
Historically how many emergency and non-emergency calls have been performed over the past 3 years?
ANSWER:
This information is not available as there has not been a contract in place since the memorial was commissioned.
QUESTION 16:
Please provide the number of backflow preventers, size, and location.
ANSWER:
There are 3 backflow preventers, 3 inches, 2 located in the equipment room, and 1 in the storage room.
QUESTION 17:
Special Events – Please provide the number of special events at the site since current contract start and the hours of each event.
ANSWER:
This information is not available as there has not been a contract in place since the memorial was commissioned.
QUESTION 18:
Please provide the number of Elevators/Lifts, locations, Type (hydro, Overhead Cable), Number of floors served, Manufacturer and Model #'s.
https://gcc02.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fets-na.com%2F&data=05%7C01%7CRadcliffe_Blake%40nps.gov%7C0ab4a29df2e74528879008dafe191151%7C0693b5ba4b184d7b9341f32f400a5494%7C0%7C0%7C638101680856643857%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000%7C%7C%7C&sdata=x7isIFqfotjcfl1v9WsRH8XOo2p6eadKNP6pzgsYMJY%3D&reserved=0 mailto:pkatcha@ets-na.com
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
1 elevator/lift, located in the staff breakroom and basement. Serves 2 floors. Manufacturer- Savaria, Model 2.50 (63mm) Cylinder (see image below).
QUESTION 19:
Are there any current or recurring infestations that you are aware of?
No.
QUESTION 20:
Please provide the last fire inspection report that identifies the devices that were tested by type of device and quantity.
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
No fire inspections have been performed.
QUESTION 21:
What are the entire Fire Alarm device counts for the Contract.
There are 22 Fire Alarms and 28 Smoke Detectors.
QUESTION 22:
Will the NPS be responsible for providing ALL light bulbs to include the water filtration UV bulbs?
ANSWER:
Yes, NPS will provide all lightbulbs. However, the Contractor must notify NPS and provide make, model and size needed.
QUESTION 23:
Will the NPS be responsible for providing ALL trash removal services to include large volume trash removal due to unplanned major events (ie. demonstrations, marches, celebrations, etc.)?
No, the Contractor is responsible for removing all trash from site.
QUESTION 24:
Will the NPS be responsible for providing the water filtration bag filters and/or air filters?
ANSWER:
No, this is operational work, and the Contractor is responsible for providing the water filtration bag filters and/or air filters.
QUESTION 25:
Are there any forms of emergency power at the Eisenhower Memorial?
No.
QUESTION 26:
If so, are the heated sidewalks connected to the emergency power?
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
N/A. There is no emergency power.
QUESTION 27:
Please provide more information on the type of security systems that will need Battery Maintenance/Replacement to include the battery types and quantities.
ANSWER:
Security system is UltraTech, 2 battery type ut-1270,12v7.0AH.
QUESTION 28:
Please clarify which plumbing lines will need annual drain Jetting.
All open drains in building and outside on the plaza (18 drains inside and 5 drains outside).
QUESTION 29:
Will the pest/rodent control services be the responsibility of NPS or the contractor?
Contractor’s responsibility.
QUESTION 30:
Please provide an updated equipment list including equipment quantities.
ANSWER:
The list has been updated. See Attachment 2 - Eisenhower Memorial Maintenance Schedule dated 26 January 2023.
QUESTION 31:
What are the Building Automation control Systems for the Eisenhower Memorial?
Fire, HAVC, Sub-Pumps, Irrigation, Cistern Pump Control, Smart Stream UV.
QUESTION 32:
Please provide the manufacturer if the Building Automation System.
Fire = Honeywell
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
HVAC = Schneider Electric Sub-Pumps = Seewater Irrigation = Calsense Cistern Pump Controls = Watts Smart Stream UV = Watts
QUESTION 33:
Are the standard operating hours 8:00am to 8:00pm or 7:00am to 10:00pm (Section D.3.1.3.A vs. D.3.1.4.A)?
ANSWER:
Refer to Question #8 for response.
QUESTION 34:
Will the contractor be reimbursed for sod installation?
ANSWER:
This is not a cost reimbursable contract. If the Government determines the need for sod installation, a Request for Quote will be issued to the Contractor. The Contractor’s quote will be evaluated and awarded as a separate Firm Fixed Price task order.
QUESTION 35:
Are representations and certifications required for the proposal? If so, what FAR clause needs to be in the proposal?
ANSWER:
Offerors must submit Representations and Certifications in accordance with the provision at FAR 52.212-3 Offeror Representations and Certifications - Commercial Item. Offeror’s can complete FAR 52.213-3 in the solicitation. However, if the Offeror has completed their Representations and Certifications on SAM.gov there is no need to submit it with the proposal.
QUESTION 36:
We are having trouble getting in touch with one of the vendors mentioned in the RFP that maintains the Tensioned Cable Structures. We would greatly appreciate if you could provide us with the contact information for FabriTec Structures, LLC. We've had trouble getting in touch with FabriTec. Every time we call them, the call drops and the emails we have sent have bounced back.
“Tensioned Cable Structures: FabriTec Structures, LLC trained personnel or approved equal, should conduct all repairs to maintain the integrity of the tensioned cable structures. Extreme caution when attempting any repairs on the structural stainless-steel cables should be maintained to avoid irreparably damaging the cables.”
Refer to Question #13 for response.
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
QUESTION 37:
Does the government have an anticipated date that Q&As will be posted to give offerors ample time to assess/review prior to the proposal due date?
ANSWER:
Quote due date has been extended to no later than 5:00 PM Eastern Time on February 14, 2023.
Question 38:
Can the Gov’t please confirm the manufacturer brand on the fire alarm system and the suppression systems? If not, can we conduct a site visit to confirm the systems?
ANSWER:
Refer to Question #5 for response.
Question 39:
Please provide a detailed fire alarm and sprinkler device inventory broken down by type and quantity (e.g. Pull stations = 400, Smoke detectors = 600, Risers = 30, etc.)?
ANSWER:
Refer to Question #21 for response.
Question 40:
Please provide copies of last year’s inspection reports?
ANSWER:
Refer to Question #20 for response.
Question 41:
What is the OEM of Fire Alarm is used? What year was it installed?
ANSWER:
Honeywell, installed in 2020.
Question 42:
What is the OEM of the Security System? What year was it installed?
Ultra Tech, installed in 2020.
Question 43:
Please provide a detailed security system device inventory broken down by type and quantity?
Preserving unimpaired the natural and cultural resources and values of the national park system for the enjoyment, education, and
Refer to Question #27 for response.
All other terms and conditions remain unchanged.
| RFQ 140P3023Q0014 |
| Operation and Maintenance of the Dwight D. Eisenhower Memorial at |
| National Mall and Memorial Parks (NAMA) |
| AMENDMENT 0002: |
| The purpose of this amendment is to accomplish the following: |
| 1. Share the sign-in sheet from the site visit that took place on 17 January. |
| 2. Incorporate the following updated documents: |
| Performance Work Statement dated 26 January 2023. |
| Attachment 6 - Bid Sheet dated 26 January 2023. |
| Attachment 2 - Eisenhower Memorial Maintenance Schedule dated 26 January 2023. |
| 3. Incorporate the latest SCA Wage Determination 2015-4281, Rev. 25 dated 27 December 2022 |
| 4. Extend the quote due date. The due date has changed from 5:00 PM Eastern Time on February 07, 2023 to 5:00 PM Eastern Time on February 14, 2023. |
| 5. Respond to vendor questions below. |
| All other terms and conditions remain unchanged. |
File details come from the government source that posted it. Updated .