W911XK-10-B-0012-0004.pdf

PDF 50 KB Posted

Attached to
FY11 Sault Ste. Marie, MI - Replace Center Observation Deck and Security Fence
Solicitation number
W911XK-10-B-0012
Issued by

View the file

Other files

Show all 20

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

W56MES01758287

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

FY10 - Soo Fence/Observation Platform - Sault Ste. Marie

Contractor's Questions and Answ ers, as of 9/1/2010, are incorporated in the subject solicitation

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 02-Sep-2010

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W911XK-10-B-0012

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

07-Aug-2010

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

01-Sep-2010

CODE

CONTRACTING DIVISION

DETROIT DISTRICT

477 MICHIGAN AVE

RM 700

DETROIT MI 48226-2550

W911XK 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W911XK-10-B-0012

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

AMENDMENT 4

Questions and Answers

This document will be continually updated with questions and answers as the due date for bids approaches. Please be sure to check www.fbo.gov using this solicitation number for the latest Q&A document.

Added 19 August 2010

1. QUESTION: What is the expected award date for this contract?

ANSWER: No later than 30 September.

2. QUESTION: When does the Government expect the Project to be completed?

ANSWER: Within 180 days after the notice to proceed. The expectation is that the Contractor will work throughout the winter months, which would encompass adverse weather conditions. Clause 52.236-4020 indicates the number of days when adverse weather is expected, therefore the contractor will not be allowed to submit a request for additional time unless the number of days exceeds those listed. During the concrete installation phase, the contractor needs to either provide cold weather protection or erect an enclosure, and the Government will provide a steam connection that may be used for heat.

3. QUESTION: Will the insurance requirements be posted for this work?

ANSWER: All Contractors should follow guidance in the FAR, section 28.307-2.

Added 31 August 2010

4. QUESTION: If any of the alternates are added will the construction of the selected alternates coincide with the construction of the base bid?

ANSWER: If selected, the fence fabrication and delivery to the site are to occur within the duration of the contract. If selected, the fence installations are to occur within the duration of the contract

5. QUESTION: It has been extremely difficult to find an ASIC Certified Fabrication shop that will supply the structural steel or the security fence. Is there any chance that qualification would be waved?

ANSWER: Please see Amendment #3 posted on www.fbo.gov

6. QUESTION: There are no anchor rods called out on the column schedule for the C-2 Columns. Please clarify?

ANSWER: C-2 columns do not require anchor rods because they are part of the cantilevered wing-walls, see sheet A-201 Exterior Elevations.

7. QUESTION: What type of pier is to be used under the C-2 steel column? There is no pier called out on sheet S-200. Please Clarify.

ANSWER: C-2 columns do not require piers because they are part of the cantilevered wing-walls, see sheet A-201 Exterior Elevations.

8. QUESTION: Do you know how much the anchors at the visitor center weigh?

ANSWER: The anchors will not need to be removed for this project, disregard the anchor removal notes on sheet CD104. Amendment will be forthcoming.

9. QUESTION: Do the Anchors at the Visitor Center have to be put back into their original place?

10. QUESTION: How far are we going to have to haul the Anchors to be removed from the visitor center to where they are going to be stored?

11. QUESTION: Is this project an ARRA Project? In spec section 01 58 01 subsection 2.1.3 Project identification Label one of the requirements is the ARRA signage. Please clarify.

ANSWER: No, disregard the ARRA signage requirements. Amendment will be forthcoming.

12. QUESTION: Are all of the personal listed in the CQC going to be required for the full duration of the project or can one person cover more than one area?

ANSWER: See specification section 01 45 04.00 10, 3.4.1 and 3.4.3. Personnel listed in

3.4.3 are only required for the specialties pertinent to this project. These specialized personnel will only be required to be physically on site during work on their areas of responsibilities. One person may fulfill more than one role as long as that person meets the qualifications for each role they fulfill

13. QUESTION: Is all of the steel galvanized?

ANSWER: Yes, all steel is hot-dipped galvanized – See Amendment 1

14. QUESTION: Is the handrail galvanized?

ANSWER: Yes, all handrails/guardrails are to be hot-dipped galvanized, See Amendment 1

15. QUESTION: Does galvanized steel get painted?

ANSWER: Yes, Epoxy painting of the Observation Platform, Stairs and Ramps is included. See Specification section 09 96 00, 2.1.3 and 2.1.4.

16. QUESTION: Section 099600 has a concrete surface coating specified. What areas get covered? Does the exterior ramp going up to the structure get coated?

ANSWER: Traffic coating to be Tremco Vulkem 350NF/351 or approved equal. (Apply to Observation Deck Concrete areas: Ramp & Elevated Platform)

17. QUESTION: The area under the existing structure and to the lock is a concrete surface.

The drawings do not indicate any work occurring in this area. Will this concrete be removed and replaced by others? If not please provide details showing the removal and replacement details.

ANSWER: Contractor is to determine the amount of concrete removal necessary to install the structure foundations (Observation deck supports, piers for stairs and ramp, post supports for security fencing, etc.) and coordinate with the COR.

18. QUESTION: There is a drain pipe shown tying into the roof drain downspouts and an existing manhole. Is this pipe buried or does it lay on the existing concrete that is mentioned in question 5? Provide details for its installation.

ANSWER: The pipe is to be buried (See Note shown below on sheet CP104). Buried steel pipe is to be encased in polyethylene tubing (ANSI/AWWA C105/A21.5).

19. QUESTION: Section 051200 – Structural Steel states that the steel will be fabricated in an AISC Certified Plant. To our knowledge, such a facility does not exist in the Upper Peninsula or Northern Lower Michigan. The only ones that we are aware of are in Southern Michigan, but the job is not big enough for them and they will not quote it.

Either remove this requirement or provide us a list of approved fabricators.

ANSWER: Please see Amendment #3 posted on www.fbo.gov

20. QUESTION: What are the reinforcing requirements for the P1 piers?

ANSWER: (4) #8 Bars vertical with 18” legs with #3 stirrups @ 10” o.c. (See Pier schedule, Sheet S-200)

21: QUESTION: Drawing S-200 Pier schedule P-1 references detail A2 for reinforcing sizes. Detail A2 references the pier schedule. Please provide reinforcing size for P-1 piers

ANSWER: See Question Q17 and Answer A17 above.

22. QUESTION: S-200 Foundation Plan has numerous size callouts that don’t match any sizes on the pier schedule. For example, a note near the center indicates “2’-6” dia x 4’- 0” deep concrete foundation T.O.F. =121’-6”, Typ of (24) this ramp. Most of these piers are called our specifically as P-2’s and P-3’s which don’t match this sizing. Are the notes correct or the specific pier callouts?

ANSWER: The Pier Schedule takes precedence for pier sizes.

23. QUESTION: Is there any data available concerning the thickness of the existing concrete at the location of the new observation deck?

ANSWER: There are no specific details that show the thickness of the concrete under the observation deck, assume 6” reinforced concrete for bidding purposes.

24. QUESTION: Referencing Sheet S-100 Structural Steel Notes – Note 11 it indicates that all materials are to be shop coated with a standard primer. However referencing sheet A-101 General Notes - First, Note 1 indicates that A-101 General Notes apply to all drawings, and then Note 10 indicates all steel to be galvanized.

ANSWER: Shop coating with a standard primer will not be required since all steel is required to be hot-dipped galvanized. All hot-dipped galvanized steel is to be epoxy coated (see spec section 09 96 00, 2.1.3).

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .