SOLICITATION_Amendment_17-B-0014-0003_REPURPOSE_AREA_CYS_Bldg._36000_24_Aug_2017.pdf

PDF 171 KB Posted

Attached to
Repurpose Area CYS Building 36000
Solicitation number
W91151-17-B-0014
Issued by

About this file

Solicitation Amendment W91151-17-B-0014-0003 to provide responses to additional questions received from industry based on the updated drawings provided on 18 Aug 2017.

View the file

Other files

File Type Posted
BID_OPENING_Abstract_(IFB)17-B-0014_Repurpose_Area_CYS_Bldg_36000_Ft_Hood_31_Aug_17.xls.pdf PDF
BID_OPENING_Sign_in_Roster_(IFB)17-B-0014_Repurpose_Area_CYS_Bldg_36000_Ft_Hood_31_Aug_17.doc.pdf PDF
Technical_Exhibit_E_Drawing_AD-101B_17-B-0014_Repupose_Area_CYS_Bldg_36000_24_Aug_17.pdf PDF
Technical_Exhibit_D_Drawing_A-101B_17-B-0014_Repupose_Area_CYS_Bldg_36000_24_Aug_17.pdf PDF
Technical_Exhibit_B_-_Drawings_(Revised)_17-B-0014_REPURPOSE_AREA_FOR_CYS__BLDG_36000_FT_Hood_21_Aug_17.pdf PDF
SOLICITATION_Amendment_(Released)__17-B-0014-0002REPURPOSE_AREA_CYS_Bldg._36000_18_Aug_2017.pdf PDF
HazMat_Report_17-B-0014_Repupose_Area_CYS_Bldg_36000_16_Aug_17.pdf PDF
SOLICITATION_Amendment_(Released)_17-B-0014_REPURPOSE_AREA_CYS_Bldg._36000_14_Aug_2017.pdf PDF
Site_visit_agenda__17-B-0014_Repurpose_Area_Bldg_36000_Ft_Hood_3_Aug_17.pdf PDF
Site_visit_Roster_17-B-0014_Repurpose_Area_CYS_Bldg_36000_Ft_Hood_3_Aug_17.doc.pdf PDF
Technical_Exhibit_A-Specifications_1-11-16__17-B-0014_REPURPOSE_AREA_FOR_CYS_OPS_BLDG_36000_FT_Hood_4_April_17.pdf PDF
SOLICITATION_Released_17-B-0014_REPURPOSE_AREA_CYS_Bldg._36000_27_July_2017.pdf PDF
Technical_Exhibit_C_Attachment_1-Appendix_A_05-10-2016__17-B-0014_REPURPOSE_AREA_FOR_CYS_OPS_BLDG_36000_FT_Hood_4_April_17.pdf PDF
Technical_Exhibit_B_-_Drawings_17-B-0014_REPURPOSE_AREA_FOR_CYS_OPS_BLDG_36000_FT_Hood_4_April_17.pdf PDF
Show all 14

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0010995714 CA009605P

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

A. This amendment is issued to provide industry w ith the responses to the additional Requests for Information (RFI) #25 and #26 recieved based on the updated draw ings that w ere posted to Federal Business Opportunities (FBO) on 18 August 2017.

B. This amendment is issued to provide industry w ith updated Draw ings A-101B and AD-101B.

C. All other terms and conditions remain unchanged.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 5

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 24-Aug-2017

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W91151-17-B-0014

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

27-Jul-2017

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

24-Aug-2017

CODE

MISSION AND INSTALLATION CONTRACTING

MISSION CONTRACTING OFFICE (MCO)

36000 DARNALL LOOP, ROOM 1300B

FORT HOOD TX 76544-5095

W91151 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W91151-17-B-0014

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION 00010 - SOLICITATION CONTRACT FORM

TABLE OF CONTENTS

The Table of Contents has changed from:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Exhibit A Technical Exhibit A

Specifications

3313 11-JAN-2016

Exhibit B Technical Exhibit B Drawings(Revised)

27 01-MAR-2017

Exhibit C Technical Exhibit C Appendix

114 11-JAN-2016

to:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Exhibit A Technical Exhibit A

Specifications

3313 11-JAN-2016

Exhibit B Technical Exhibit B Drawings(Revised)

27 01-MAR-2017

Exhibit C Technical Exhibit C Appendix

114 11-JAN-2016

Exhibit D Technical Exhibit E Drawings AD-101B

1 31-MAR-2017

Exhibit E Technical Exhibit D Drawing A-101B

1 31-MAR-2017

The following have been modified:

RESPONSE TO INDUSTRY

Response to Industry Questions W91151-17-B-0014

Repurpose Area CYS Building 36000

1. Instructions to bidders item #1 Submission of bids states that RS Means is the government’s method of evaluating bids. Will a line item estimate be required for a competitive bid project?

Answer: No, Para 1 Submission of Bids is revised as follows:

Submission of Bids

The priced bid shall be supported by a draft progress schedule that demonstrates the offeror's understanding of the work requirements, estimated time frames for ordering and installing equipment.

2. If a line item bid is required, how detailed does the estimate need to be? Break out estimate by divisions or more complex?

Answer: See answer to question 1.

3. Instructions to bidders item #1 Submission of bids ask for a project schedule demonstrating the offerors understanding of the work requirement. If a preliminary project schedule is required upon award and contractors are bidding the projects based on the government’s drawings and specifications then does this not demonstrate the contractor’s ability to perform the work? This requirement seems to be a post award item versus a pre award.

Answer: No, a draft progress schedule is required for this solicitation.

4. Instructions to bidders item #5 Mandatory Attendance – Pre bid and Pre construction Conferences. Does this paragraph mean that all interested contractors must attend and sign in at the site visit or they cannot bid this project?

Answer: Yes

5. Do walls, wallpaper or any other items other than flooring to be demoed contain lead or asbestos?

Answer: It is assumed that walls in radiology area may contain lead, see attached Hazmat report.

6. In drawing AD-101B in the legend there are 2 symbols for walls to be demolished?

Answer: Note for demo walls was an error, Note should read wallpaper to be removed.

Drawings will be updated.

7. In drawing AD-101C Room 1872 There is an existing door from POS Budget to corridor. On the site visit this door was not there and there were metal studs in its place? How do we proceed for bidding purposes?

Answer: Work being done by another contractor, not a part of this scope.

8. There was a statement that there is an asbestos lead report? Can this be provided?

Answer: Yes, See attached Hazmat report.

9. PRE BID: Is the pre-bid / site visit mandatory in order to provide a proposal for this project?

Answer: Yes, see answer to question 4.

10. COMMUNICATIONS: In reference to the 1" EMT for the comms drops, can they be surface mounted?

Answer: No, EMT comms drops are to be install in-wall.

11. PERIOD OF PERFORMANCE: Is the period of performance 150 calendar days or 195 calendar days, Form 1442 states 150, synopsis states 195.

Answer: Block 11 of Form 1442 also states (see 52.211-10) Contractors from now and for future solicitations you are required to read the solicitation in its entirety.

FAR 52.211-10 Commencement, Prosecution, and Completion of Work

The Contractor shall be required to provide bonds within 15 calendar days of contract award then to (a) commence work under this contract within 30 calendar days after the date the Contractor receives the notice to proceed, (b) prosecute the work diligently, and (c) complete the entire work ready for use not later than 150 Calendar days, making the total completion calendar days for this project 195 days.

12. Sheet A-603 Door & Frame Schedule indicates Aluminum Frame. Is that correct or should Hollow Metal be used?

Answer: Concur door & Frame schedule should read hollow metal frame

13. A-603 Do new doors require vision lites?

Answer: No

14. A-603 Are new doors and frames to be fire rated?

Answer: No

15. A-603 Is Panic Hardware required on corridor doors?

Answer: Panic Hardware/Egress hardware required for new corridor doors being installed.

16. A-603 Are new entry locksets to be cylindrical or full mortise?

Answer: Refer to Project specifications

17. A-603 Is new hardware to be grade 1?

Answer: Refer to Project specifications

18. T-001 Is new com work to be surface mounted or installed inside existing walls?

Answer: All new comm work is to be installed inside walls.

19. A-101A General Note 1 indicates erection of new wall at new door. Does new wall stop at ceiling, penetrate ceiling 6 inches or go to deck?

Answer: New walls should extend 6 inches above ceiling

20. A-101A Is new wall a fire or smoke rated wall?

Answer: No fire or smoke rated walls not required.

21. A-602 Are all rooms, corridors, and etc. shown on room finish schedule to receive new paint?

Answer: Yes all rooms, corridors, etc are to be painted per room finish schedule.

22. A-602 Are all rooms, corridors, and etc. shown on room finish schedule to receive new orange peel texture?

Answer: Painting wall texture should match existing conditions of wall texture of smooth.

23. Sheet A101E Note 2. Is that a counter top only or is there an associated cabinet?

Answer: Counter top and Cabinetry, drawings will be updated.

24. Will Matchlines be added to the drawings to show what area is covered on that sheet only?

Answer: Yes, drawings will be updated to show matchlines.

!ATTENTION ALL BIDDERS!

Additional RFI’s based on the revised drawings. Per the revise drawings, there are multiple rooms that are having the ceilings removed which means removal of the lighting fixtures as well.

25. How many lighting fixtures are in each room that are having the ceilings removed?

Answer: Only room 1864 is to have lighting fixtures demoed.

26. On print page AD-101B it calls to remove the lighting fixtures in rooms 1803, 1806, 1810, and 1834.

A. Room 1834 is not located on this page.

B. On build back REVISED print A101B it calls to add new lighting fixtures but does not state nor show how many or location(s). The entire drawing is “bubbled” to show the revision. Please state what areas are to receive new lighting fixtures.

Answer:

A. Drawing should read room 1864 not 1834.

B. Only room 1864 is to have light fixtures demoed, currently these lights are not installed in the ceiling but are on the walls on all four sides. Those lights are to be demoed and hard lid ceiling. Install new 2’ X 2’suspended ceiling with two 2’ x 4’ light fixtures to match existing light fixture throughout area.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .