Tab_13_Amendment_1_Attachment_3_Q_and_A.docx

DOCX document 18 KB Posted

Attached to
Cutter Lateral Reach 22B Federal contract opportunity
Solicitation number
R16PS01019
Issued by
Department of the Interior Bureau of Reclamation

About this file

Amendment 1 - Attachment 3 Q and A

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Cutter Lateral Reach 22B, newest first.
File Type Posted
Tab_13_Amendment_4_Attachment_2_Drawing_76-1695-D-60096.pdf PDF
Tab_13_Amendment_4_Attachment_1_Specifications.pdf PDF
Tab_13_Amendment_4_SF30_as_posted_in_FedConnect.pdf PDF
Tab_13_Amendment_3_SF30_as_posted_in_FedConnect.pdf PDF
Tab_13_Amendment_3_Attachment_2_Reach_22b_Q A_Amendment__3R__(1).docx DOCX document
Tab_13_Amendment_3_Attachment_1_Revised_Specifications_Sections.pdf PDF
Tab_13_Amendment_2_Attachment_3_Q_and_A.pdf PDF
Tab_13_Amendment_2_Attachment_4_REVISED_Section_F_R16PS01019_T C's.pdf PDF
Tab_13_Amendment_2_SF-30_Sol_R16PS01019_Amd_000002.pdf PDF
Tab_13_Amendment_2_Attachment_2_REVISED_00_00_02_-_Drawings.pdf PDF
Tab_13_Amendment_2_Attachment_1_REVISED_00_00_01_-_Specifications.pdf PDF
Tab_13_Amendment_1_Attachment_2_Site_Tour_Sign-in_Sheet.pdf PDF
Tab_13_Amendment_1_Attachment_1_Indian_Preference_Clauses.docx DOCX document
Tab_13_Amendment_1_SF-30.pdf PDF
Tab_13_Attachment_2_Drawings_Part1.pdf PDF
Tab_13_Attachment_3_Drawings_Part2.pdf PDF
Tab_13_Attachment_6_Continuation_of_Section_B_in_Excel_Format.xlsx XLSX spreadsheet
Tab_13_Attachment_4_Drawings_Part3.pdf PDF
Tab_13_Attachment_9_Subcontract_Worksheet.docx DOCX document
Tab_13_R16PS01019.pdf PDF
Tab_13_Attachment_7_Wage_Rate_Requirements_(Construction)_Wage_Determinations_pulled_6-13-2016.pdf PDF
Tab_13_Attachment_8_Past_Performance_Questionnaire.docx DOCX document
Tab_13_Attachment_5_Geology_Drawings_04-05-2016.pdf PDF
Tab_13_Attachment_1_R16PS01019_Specifications.pdf PDF
Tab_09_Synopsis.docx DOCX document
Show all 25

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

R16PS01019, Amendment 1 Questions and Answers

1. QUESTION: Regarding Section L, page 57 ,Factor 1. Experience-Due to the size of the project and it being a small business set aside, would first tier subcontractor experience be acceptable to use for Factor 1. EXPERIENCE?

ANSWER: Yes

2. QUESTION: How far along are they on cultural clearances?

ANSWER: Cultural Clearances have begun and it is anticipated that it will be completed prior to Notice to Proceed (NTP).

3. QUESTION: Can we pothole w/in proposed ROW, pre-bid?

ANSWER: Offeror will have to make the request in a formal letter addressed to the CO. The letter shall include a map showing the locations and stations of each test hole. Maps will also need to show proposed access route from existing roads to test pit locations. The request shall include a shapefile showing all required information. Also, you will have to you will provide your own cultural resource monitor. Cultural resource monitors must have required permits from the applicable land management agency. No guarantee is made that clearances can be obtained prior to proposal due date.

4. QUESTION: 1/4” wall for 36” casing seem light. Would the owner prefer 3/8”? ½” preferred on 200’ + Bores.

ANSWER: Offerors should bid the work as shown in the plans and specifications. If any deviations exist at the time of construction, these issues will be addressed with a contract change order.

5. QUESTION: Can washes be directionally drilled?

ANSWER: Offerors should bid the work as shown in the plans and specifications. If any deviations exist at the time of construction, these issues will be addressed with a contract change order. Please Note, once the contract is awarded Reclamation will consider Value Engineering Change Proposals (VECPs) from the awardee, in accordance with FAR 52.248-3.

6. QUESTION: Is HDD an option on scheduled crossings? If so, do they have to be encased w/36” or can the pipe be direct bury?

ANSWER: Please reference Specification Section 33 11 10, for Pipeline General Requirements, Table 33 11 10A - Symbol Pipe Equivalents and Part 2.03, Pipe Options for Wash Crossings. Offerors should bid the work as shown in the plans and specifications. If any deviations exist at the time of construction, these issues will be addressed with a contract change order. Please Note, once the contract is awarded Reclamation will consider Value Engineering Change Proposals (VECPs) from the awardee, in accordance with FAR 52.248-3.

7. QUESTION: If we arrive at Plant 1 before it is finished are we responsible for the pad or is the other contractor?

ANSWER: Offerors should bid the work as shown in the plans and specifications. If any deviations exist at the time of construction, these issues will be addressed with a contract change order.

8. QUESTION: Is there a geotech report?

ANSWER: Yes. Please reference Specification Sections 53 10 00, Geology and 53 20 00, Records of Geologic and Subsurface Investigations (Geologic Logs and Drawings).

9. QUESTION: Can we dig test holes?

ANSWER: See response to QUESTION 3.

10. QUESTION: How were rock and Trench quantities figured?

ANSWER: Computer generated. Please reference Specification Section 31 23 22, Pipe Trench Earthwork for Measurement and Payment and Payment and Part 1.02, Definitions, C., Rock Excavation.

11. QUESTION: What Type of pipe is specified? DI, PVC, Poly, Fiberglass, Steel?

ANSWER: Please reference Specification Section 33 11 10, for Pipeline General Requirements, Table 33 11 10A - Symbol Pipe Equivalents and Part 2.03, Pipe Options.

12. QUESTION: Who supplies water for compaction, dust control and filling the pipeline?

ANSWER: Contractors are responsible for all their water needs. Please reference Specification Section 01 51 00, Temporary Utilities for Temporary Water Sources. Please also reference Specification Section 31 02 10, Water for Dust Abatement, Specification Section 31 23 02, Compacting Earth Materials and Specification Section 33 11 10, Pipeline General Requirements, Part 1.01, Measurement and Payment, B., Filling and Testing Water, Part 3.03, Field Examination and Part 3.04, Filling Pipeline.

13. QUESTION: What are the bedding specifications?

ANSWER: Please reference Specification Section 31 23 22, Pipe Trench Earthwork, Part 2.01, Materials for Backfill, C., Bedding and Embedment, Part 3.06 Bedding and Embedment and Drawing 1695-D-60045, Pipe Trench Installation (Sheet 31).

14. QUESTION: Will rock excavation be a pay item?

ANSWER: See Section B, Price Schedule, CLIN 19. Please also reference Specification Section 31 23 22, Pipe Trench Earthwork for Measurement and Payment and Part 1.02, Definitions, C., Rock Excavation.

15. QUESTION: Will we be required to maintain access roads?

ANSWER: Please reference Specification Section 01 55 00, Vehicular Access and Parking, Part 3, Execution for Contractor requirements.

File details come from the government source that posted it. Updated .