HSBP1013R0045_Q A__2.pdf

PDF 44 KB Posted

Attached to
Base Operations Support (BOS) Services for the CBP Advanced Training Center (ATC), Harpers Ferry, WV
Solicitation number
HSBP1013R0045
Issued by

About this file

Question Answer (set 2)

View the file

Other files

File Type Posted
HSBP1013R0045_A0010_(05-07-14).pdf PDF
HSBP1013R0045_Attachment_2_(Pricing_Schedule)_A0010_Version.xlsx XLSX spreadsheet
HSBP1013R0045_A0009_(01-22-14).pdf PDF
HSBP1013R0045_Attachment_2_(Pricing_Schedule)_A0009_Version.xlsx XLSX spreadsheet
HSBP1013R0045_A0008_(01-16-14).pdf PDF
HSBP1013R0045_A0007_(12-11-13).pdf PDF
HSBP1013R0045_A0007_Attachment_2_(Pricing_Schedule).xlsx XLSX spreadsheet
HSBP1013R0045_A0006_(08-07-13).pdf PDF
HSBP1013R0045_A0005_(08-01-13).pdf PDF
Attachment_1L_-_Green_Roof_Specifications.pdf PDF
Attachment_1J_-_Bullet_Trap_As-builts.pdf PDF
Attachment_1_-_PWS_(thru_A0004).pdf PDF
HSBP1013R0045_Attachment_4A_(A0004_Revised).docx DOCX document
Attachment_1K_-_Wastewater_Treatment_Plant_ _Infrastructure_Backbone_.pdf PDF
HSBP1013R0045_A0004_(07-23-13).pdf PDF
HSBP1013R0045_Q A__3.pdf PDF
HSBP1013R0045_Attachment_4B_(A0004_Revised).docx DOCX document
HSBP1013R0045_A0003_(07-15-13).pdf PDF
HSBP1013R0045_Site_Visit_Roster_(Attended).pdf PDF
Attachment_1I_-_Shrub_Count_and_Map.pdf PDF
Attachment_1F_-_Potable_Water_Treatment_Plant_Equipment_Inventory.pdf PDF
HSBP1013R0045_Q A__1.pdf PDF
HSBP1013R0045_A0002_(07-11-13).pdf PDF
Attachment_3_-_Wage_Determination_05-3017_Rev-13_(06.19.2013).txt TXT text file
Attachment_1H_-_Fitness_Equipment_Inventory.pdf PDF
Attachment_1G_-_Vertical_Transportation_Information.pdf PDF
HSBP1013R0045_A0001_(06-25-13).pdf PDF
Attachment_3_-_Wage_Determination_05-3017.txt TXT text file
Attachment_1C_-_Facility_Square_Footage_Detail.pdf PDF
HSBP1013R0045_Attachment_1_(PWS).pdf PDF
Attachment_1D_-_Snow_and_Ice_Removal_Prioritization_Map.pdf PDF
Attachment_1B_-_Equipment_List.xls XLS spreadsheet
Attachment_1E_-_Trash_and_Refuse_Information.pdf PDF
HSBP1013R0045_Attachment_2_(Pricing_Schedule).xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_1A_-_Facility_List.xlsx XLSX spreadsheet
HSBP1013R0045_Attachment_4A.docx DOCX document
HSBP1013R0045_Attachment_4B.docx DOCX document
HSBP1013R0045_(SF1449).pdf PDF
Show all 38

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

HSBP1013R0045

Question & Answer (set #2)

(1) 6.3.7.1.4. Edging. Can the government provide an estimate of linear feet of edging to be performed?

Answer: Approximately 11,169 linear feet.

(2) 6.3.7.1.6. Plant and Shrub Pruning. Can the government provide the number of scrubs to be maintained and a map of the locations?

Answer: See Attachment 1I - Shrub Count and Map. Shrub count is approximate, and the actual amount my vary.

(3) 6.3.8. Ground Maintenance Performance Requirements (Maintenance Level II). What is the acreage to be maintained? How many trees require to be pruned?

Answer: Acreage to be maintained is approximately 90 acres.

(4) 6.3.8.1.6. Grills/Picnic Tables and Associated Equipment. How many grills to be maintained and the number and type of picnic tables?

Answer: 2 propane gas grills and 14 composite construction (trex, veranda type ) tables.

(5) Reference: PWS Para 6.1.4.2, Urgent Service Request and Response. Question: The response time for Urgent Service Request is specified at 1 hour during normal working hours. What is the response time for after normal work hours?

Answer: Refer to PWS paragraph 6.1.4.1.2. emergency service request, after hours response is within two hours.

(6) Reference: PWS 7, Performance Standards. Question a: There appears to be column headings missing for the 4 columns? Please clarify. Question b: In some instances AQL’s are listed but in most cases there are no AQL’s. Please clarify how the Contractor is to be measured by the Government QA Inspectors? Also, is the PWS 7, Performance Standards the same as the Quality Assurance Surveillance Plan (QASP) used by Government QA?

Answer: 8a: All columns have headings.

8b. The contractor will be measured based on the service performed and how well the service meets the contract requirements in the paragraph(s) identifying and high lighting the expected service outcome. Meeting the requirement results in an acceptable inspection, and not meeting the requirement results in un-acceptable inspection and a timeframe will then be established to bring the deficiency up to the acceptable level.

(7) Reference: PWS Para 7.1.c.), CMMS. Question: This question is related to Question # 2 pertaining to TRIRIGA and CMMS/IMMS. It is assumed that the Government will be providing access, use and training for TRIRIGA therefore it is assumed that this meets the requirement for a CMMS?

Answer: Until the TRIRIGA system is implemented by the Government for use at the Advanced Training Center, the contractor shall have an CMMS system in place in order to provide continuous uninterrupted service to the ATC.

(8) Reference: PWS Para 7.2, Equipment Validation and PWS Para 10.5, Existing Deficiency List.

Question 11a: Is the Contractor to understand that all Building Systems and Equipment and Utilities must be 100% inspected and inventoried within 30 days of contract award (Contract Award Date +30 days).

Please clarify that “all” building systems/equipment and utilities must be 100% inspected and inventoried within 30 days of contract award. Question 11b: Will the Government grant full access to all buildings and utility systems without restrictions? This also has a bearing on the Transition Plan schedule for Equipment Validation phase of the Transition-In Services, PWS Para 10.2.

Answer: Completed inventory validation within 30 day of contract award, with the Equipment Validation report due to the Government within 45 days of contract award.

(9) Reference: PWS Para 8.14, Performance Review Meetings. Question: How often are these meetings conducted and when will the first meeting be conducted after contract award?

Answer: Meetings will be held at the discretion of the COR.

(10) Ref: CBP Work Reception/Help Desk---Work Control System. Question 15a: Please explain fully in the PWS the CBP Work Control System. For example, does the CBP operate and maintain a work reception/help desk function whereby building occupants call in service calls and customer complaints to the CBP or is the contractor required to operate and maintain a work reception/help desk function whereby building occupants call in service calls and customer complaints? AND, if the Contractor is required to operate and maintain a work reception/help desk function what would be the hours of operation? It is assumed from the PWS language that the CBP expects the contractor to have a work reception/help desk function for direct receipt of all service calls however we would like a clarification.

Question 15b: Also, who is permitted to call in service calls, a designated CBP building manager or any building occupant?

Answer: The contractor shall operate a service call desk/work reception desk, set up to receive and respond to calls from tenants. Hours of operation shall between 7 and 4:30 for the help desk function. Those calls received that would are beyond that of a routine service request and are classified as a “minor repair” shall be approved by the COR before any work is to begin.

(11) Reference PWS 6.3.7.1.6 Plant and Shrub Pruning on Page 30. Question: Please provide the area (Square Feet) of shrub areas or quantity and height of individual shrubs that require pruning services, and the required frequency of services. If the area or quantity and height are unknown, please provide an estimate for all bidders to use.

Answer: See Answer (2) above.

(12) Reference PWS 6.3.7.1.7 Cultivation and Mulching of Shrubs, Hedges, and Flowerbeds on Page

30. Question: Please provide the area (Square Yards) of flowerbeds that require cultivation services, and the required frequency of services. If the area is unknown, please provide an estimate for all bidders to use.

Answer: The entire site uses approximately 390 yards of mulch annually

(13) Reference PWS 6.3.7.1.8 Trash and Litter Collection and Disposal on Page 30. Question: Please provide the area (Acres or Square Feet) and required frequency of services. If the area is unknown, please provide an estimate for all bidders to use.

Answer: Trash and litter collection is required campus wide. There is no established frequency.

(14) Reference PWS 6.3.7.1.4 Maintain Green Roofs on Page 31. Question: Please provide the area (Acres or Square Feet) and required frequency of services. If the area is unknown, please provide an estimate for all bidders to use.

Answer: Answer: There are four green roofs on site:

Two (2) at the GBC approximately 1,200 sq. ft. each = approximately 2,400 sq. feet total

Two (2) at the Security Welcome Center approximately 750 sq. ft. each = 1,500 sq. feet total

Total green roof area site wide: 3,900 sq. feet

(15) Reference PWS 6.3.8.1.4 Tree Pruning on Page 32. Question: Please provide the number of trees and average tree caliper size, and the required frequency of pruning services. If the number of trees and average caliper size are unknown, please provide an estimate for all bidders to use.

Answer: There are approximately 670 trees that range in caliper size from 2-8 in. Frequency is as needed to keep them looking neat and healthy.

(16) Reference PWS 6.3.8.1.5 Vegetation Removal on Page 33. Question: Please provide the length of the fence lines, and the required frequency of services. If the length is unknown, please provide an estimate for all bidders to use.

Answer: The fence line is approximately 18,500 linear feet.

(17) Reference PWS 6.4.1 Snow and Ice Removal on Page 33. Question: Please provide the areas of both sidewalks and main roadways requiring snow and ice removal. If the areas are unknown, please provide estimates for all bidders to use.

Answer: Refer to Answer 34 from Q&A #1 for road ways. There is approximately 12,000 linear feet of sidewalk on site.

(18) Reference PWS 6.5.6 on Page 35. Question: Please provide the required frequency of services and an approximate area of building surfaces requiring bird/bat guano removal services.

Answer: This service is on an as needed basis. There is no established frequency and no specific location. This service would be campus wide.

(19) Reference PWS 6.6.7 Recycling Containers on Page 36. Question: Please provide the required number and size of both the Central Recycling Bins and Desk Side Recycling Bins. If the quantities are unknown, please provide estimates for all bidders to use.

Answer: Recycle bins vary from desk side size to larger . The central recycling bins are the dumpsters.

(20) Reference PWS 6.6.8 Storage Containers on Page 36. Question: Please provide the required number and size of Storage Containers. If the quantities are unknown, please provide estimates for all bidders to use.

Answer: See Answer (36) from Q&A #1.

(21) Reference: PWS Para 1.5.18.4 - Dining Facilities Kitchen states contractor is responsible for ductwork above the ceiling & fire suppression systems. Please identify any kitchen hood systems/fire suppression and exhaust systems associated with kitchen systems.

Answer: The ductwork referred to is any HVAC systems ductwork that serves the building and may run above the kitchen area. The contractor is not responsible for any hood exhaust systems ductwork. The contractor is responsible for maintaining the exhaust fan mechanical equipment.

The contractor is not responsible for any hood fire suppression in the kitchen area. Exhaust fans are in the Equipment inventory list provided for the dining facility.

File details come from the government source that posted it. Updated .