Q A_dtd_07252013.pdf

PDF 89 KB Posted

Attached to
500 Gallon Liquid Oxygen/Liquid Nitrogen Storage Tanks Federal contract opportunity
Solicitation number
FA8533-13-R-30278
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Lifecycle Management Center Robins Air Force Base

About this file

Q As dtd 25 Jul 2013

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to 500 Gallon Liquid Oxygen/Liquid Nitrogen Storage Tanks, newest first.
File Type Posted
Post_Award_Announcement_Synopsis.doc DOC document
PD13WRGRVEA05RevC30July2013.pdf PDF
FA853313R30278______0002.pdf PDF
Q A_dtd_08062013.pdf PDF
FA853313R30278______0001.pdf PDF
Attachment1FACTSSheet_revised.pdf PDF
PD13WRGRVEA05 _Rev_B _dtd_25_July_2013.pdf PDF
B004-EngineeringChangeProposal.pdf PDF
E003-InformationLMIDataProducts.pdf PDF
D001-TechnicalManualContractRequirements-Oxyge.pdf PDF
A006-InstructionalMediaPackage.pdf PDF
Attachment2Questionnaire.pdf PDF
FA853313R30278.pdf PDF
PurchaseDescription.pdf PDF
C002-CorrosionPreventionandControlPlan.pdf PDF
A005-DesignDataandCalculations.pdf PDF
Attachment1FACTSSheet.pdf PDF
A001-TestProcedure.pdf PDF
C005-ProductBaseLineIndex.pdf PDF
StatementWork.pdf PDF
E002-SupplementalDataforProvisioning-Oxygen.pdf PDF
A002-TestInspectionReports.pdf PDF
C003-SystemSafetyProgramPlan.pdf PDF
Attachment3TransmittalLetter.pdf PDF
E004SupplementalDataForProvisioning-Nitrogen.pdf PDF
CertificateofEquivalency.pdf PDF
B002-ConferenceAgenda.pdf PDF
Attachment4ClientAuthorizationLetter.pdf PDF
A004-TechnicalReportStudyServices.pdf PDF
Attachment5TeamingPartnerConsentForm.pdf PDF
D002-TechnicalManualContractRequirements-Nitro.pdf PDF
B001-ContractorsProgressStatusManagementReport.pdf PDF
A003-ProductionReports.pdf PDF
B006-RequestforDeviation.pdf PDF
Attachment6QuantityRanges.pdf PDF
E001-InformationLMIDataProducts-Oxygen.pdf PDF
B003-ConferenceMinutes.pdf PDF
C001-WeldingProcedures.pdf PDF
C004-SystemSafetyHazardAnalysisReport.pdf PDF
EDL2544.pdf PDF
B005-NoticeofRevision.pdf PDF
EDL1576.pdf PDF
AFMCForm158.pdf PDF
Show all 43

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA8533‐13‐R‐30278

Question & Answers dated 7/25/2013

Question 1: Discrepancies on the delivery date in Technical Manual for 500 Gal Liquid Oxygen Storage

Pg. 19‐20, Item No. 0006AA of the Solicitation states the following:

Note: The technical manuals must be approved 90 calendar days before shipment of the production units.

CDRL D001 titled “Technical Manual Contract Requirements” states the following:

Final delivery due 60 days prior to production hardware delivery to USAF.

What is the correct delivery date?

Answer 1: In accordance with (IAW) CDRL D001, the technical manual is due 60 days prior to production hardware delivery to USAF. See Amendment 0001 for revisions.

Question 2: Discrepancies on the delivery date in Technical Manual for 500 Gal Liquid Nitrogen Storage

Pg. 20 Item No. 0006AB of the Solicitation states the following:

Note: The technical manuals must be approved 90 calendar days before shipment of the production units.

CDRL D002 titled “Technical Manual Contract Requirements” states the following:

Final delivery due 60 days prior to production hardware delivery to USAF.

What is the correct delivery date?

Answer 2: IAW CDRL D002, the technical manual is due 60 days prior to production hardware delivery to

USAF. See Amendment 0001 for revisions.

Question 3: Page 34 of the Solicitation, “Notes Applicable to Schedule”

Notes are identified as 1, 2, 3, 4 & 6. Should there be a note 5 or was this just a typographical error?

Answer 3: This was a typographical error. See Amendment 0001 for revision.

Question 4: Page 35 of the Solicitation, The Government states the First Article Units final acceptance is 435 days after contract award. Production units will be delivered at a rate of 5 per month starting 180 days after the effective date. What is the effective date (days after contract award) that the production units will be placed on order? And what are the effective dates after contract award for each of the five options?

Answer 4: Production Units cannot be shipped until First Article units are approved. The effective date is the date the First Article Units are approved. Firm dates for options will be established upon award of contract. Each Option (if exercised) is valid for a 12 month period.

Question 5: Page 29 of the Purchase Description Spec Para 4.2 First Article Inspection.

There are two systems being built for First Article (One LOX and One LIN). It states both carts have to go through all the testing listed in Spec Para 4.6.1 through 4.6.14.4. Please confirm.

Answer 5: Correct, each type shall be subject to first article inspection.

Question 6: Page 34 of the Purchase Description Spec Para 4.6.7.1 Vibration Testing.

It calls out for vibration for basic transportation per MIL-STD-810 Method 514.6, Category 1. Category 1 in Mil-Std-810 is not for basic transportation. It is for systems that only see vibration during manufacturing or maintenance. The transportation vibration is Category 4 through Category 11 depending on the vehicle. Could you clarify which vibration spec or specs are to be met?

Answer 6: The following categories are the ones in MIL-STD-810 Method 514.6 that will be tested;

Category 4 (trucks), Category 7 (Aircraft – Jet) and Category 8 (Aircraft – Propeller). A revision of the PD will be made to reflect this change. See Amendment 0001 to the solicitation.

Question 7: Page 37 of the Purchase Description Spec Para 4.6.9.5.2 Tie Down Provision Test & Spec Para 4.6.9.6.2 Lifting Provision Test, It appears the write up under these two Spec Paragraphs (4.6.9.5.2 Tie Down Provision Test and 4.6.9.6.2 Lifting Provision Test) are reversed. Please confirm.

Answer 7: Correct, the wording for the lifting provision test (4.6.9.6.2) was written down in the tie down provision test paragraph (4.6.9.5.2). A revision to the PD will be made to correct this. See Amendment 0001 to the solicitation.

Question 8: Page 17 of the Purchase Description Spec Para 3.9.3.1 Parking Brakes, it only calls out for one manual parking brake. Please confirm that only a manual parking brake is required.

Answer 8: Correct, only one manual parking break is called out. The two-wheel parking brake system shall be interconnected and shall operate from one handle.

Question 9: Page 42 of the Purchase Description Spec Para 4.7.7 Conformance Vacuum Retention, It calls to vibrate the tank assembly for 30 minutes during the 7 day test. Please confirm that this is required on every production unit.

Answer 9: Correct, the vacuum portion of the test described in paragraph 4.7.7 is required on every production unit.

Question 10: Past Performance Volume, Attachment 1 FACTS Sheet, Fill in letters reflect:

1st Set ‐ A., B., C.

2nd Set ‐ A., B., C., D., E., F., G., H., I and M

Is the 2nd set missing fill-ins for J, K and L or was this a typographical error?

Answer 10: This was a typographical error. See amendment 0001 for revisions.

Question 11: Please take a moment to clarify the following from the Solicitation text:

"4.6.13 First article vacuum retention. Following the air transport flight and taxiing tests, and the lifting provision tests, the tank inner shell shall be filled."

Our specific questions regarding the highlighted section are:

a. Where are the taxi and air transport specifications and requirement listed, as there is no specific citation?

b. Is the flight test done by the AF?

c. What is the sequence and duration of this action? Where?

Answer 11: There is no air transport flight and taxi test in this specification. A revision to the PD will be made to remove the mention of these tests in paragraph 4.6.13. See Amendment 0001 to the solicitation.

Question 12: Is the First Article returned to KIC as GFE or does KIC retain title?

Answer 12: The First Article units will remain at the contractor’s facility and will serve as the manufacturing standard. Once First Articles have been approved and accepted the Government will retain title. The units will not be considered GFE. Upon completion of the contract, the final shipping address will be provided to the contractor.

File details come from the government source that posted it. Updated .