WireTester.Q&A.PDF

PDF 109 KB Posted

Attached to
F-16 ECO Equipment, Test Cables and Equipment Installation
Solicitation number
FA8224-18-R-0046
Issued by

About this file

Industry Questions and Answers for the F-16 ECO Equipment, Test Cables and Equipment Installation - FA8224-18-R-0046

View the file

Other files

Show all 12

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS & ANSWERS FOR F-16 WIRE TESTER

QUESTION #1: Per SOW paragraph 2.2, the Mobile Test Stand, which houses the Analyzer potion of the Test Equipment, will be connected to the Work Stand. What is the desired maximum distance the Mobile Test Stand can be from the Work Stand?

ANSWER: The distance from the mobile test stand to the front end of the work stand shall be minimum 15 feet.

QUESTION #2: Per SOW paragraph 3.4, please define the requirements for the final validation test?

ANSWER: Test validation in this context is referring to the contractor testing and validating their provided system to show the Government that the system functions according to the manufacture specifications. This test and validation is NOT referring to aircraft testing. As stated in the SOW, “all required adaptors, fixtures, cables etc. needed…” are the contractor’s responsibility to determine and provide.

QUESTION #3: Per SOW paragraph 4.0, what are the estimated weights of each Test Stand (barebones stands, without existing equipment)?

ANSWER: The Government is only able to provide an estimate; the work stands are estimated to weigh approximately 3,000 lbs. each.

QUESTION #4: Per SOW paragraph 4.1, Work Stand Lighting, are individual ON/OFF switches required, or should one switch control all lights?

ANSWER: One switch may control all the lights on each individual work stand.

QUESTION #5: SOW paragraph 4.3 states that “each work stand shall have the rubber bumper material along the top platform edge that faces the aircraft, removed and replaced”. The attachment C drawing references 3/4” split hose applied around the inner perimeter of the eight tester cable pass through ports located inboard of the top platform edge. Are these eight locations the only place bumpers are to be replaced or is bumper material also replaced along the actual top platform edge coincident with the aircraft skin?

ANSWER: The SOW states that bumper material along the platform edges that face the aircraft shall be removed and replaced. The pass through port bumpers shall be removed for painting and reinstalled using existing material or replaced at the contractors discretion.

QUESTION #6: Per SOW paragraph 4.6, is Facility power 120/208 volt wye?

ANSWER: Yes

QUESTION #7: Per SOW paragraph 4.6, does each stand require its own Electrical Sub Panel, or one panel could feed both test stands?

ANSWER: One sub panel shall feed both the left and right work stand. Stands shall be able to be disconnected from each other for transportation.

QUESTION #8: SOW paragraph 4.7 states that “Each work stand shall be thoroughly cleaned of all foreign matter and prepped for painting.” The term “prepped“ is not defined in the paragraph. Is it the government’s intent to have the paint stripped, scuff sanded, or simply repainted after cleaning?

ANSWER: Scuff sanded at minimum.

QUESTION #9 (Note: Government answers are in red): Per SOW paragraph 5.2:

1. What are the estimated Test Points required at each Switching Module location shown in Attachment D?

Block 25-30

i. LH Stand, Lower Forward Location: 1,619

ii. LH Stand, Lower AFT Location: 1,903

iii. LH Stand, Top Location: 5,407

iv. RH Stand, Lower Forward Location: 5,221

v. RH Stand, Lower AFT Location: 2,669

vi. RH Stand, Top Location: 3,361

Block 40-50

i. LH Stand, Lower Forward Location: 1,752

ii. LH Stand, Lower AFT Location: 2,517

iii. LH Stand, Top Location: 6,143

iv. RH Stand, Lower Forward Location: 5,974

v. RH Stand, Lower AFT Location: 4,054

vi. RH Stand, Top Location: 1,948

QUESTION #10: Per SOW paragraph 5.5, this paragraph states “Upon delivery the contractor shall perform the start-up and testing to ensure that the complete system is fully operational”. Please define what testing is required to demonstrate the system is fully operational?

ANSWER: Please reference the answer provided in Question #2.

QUESTION #11: Per SOW paragraph 9.1 and 9.2, this section discusses the start of warranty based upon a writtenfinal acceptance fo the entire system. What are the criteria for final acceptance?

I.e. certification by contractor, or audit, or demonstration, etc…?

ANSWER: Final acceptance comes after test and evaluation as defined in the response to Question #2.

File details come from the government source that posted it.