FA7012-10-R-0020 Attachment 8.pdf

PDF 140 KB Posted

Attached to
Repair HVAC and Infrastructure for Mathies Manor, Bldg 3621
Solicitation number
FA7012-10-R-0020
Issued by

About this file

Attachment 8. Site Visit Questions and Answers.

View the file

Other files

Show all 16

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation No. FA7012-10-R-0020 Attachment No. 8

Site Visit Questions and Answers for FA7012-10-R-0020, Repair HVAC and Infrastructure for Mathies Manor, Bldg 3621

Questions:

1) Regarding Bid Item No 0002 Design/Build conversions for rooms 1102, 1103, 1106, 1107, lounge and storage # 1 into office functioning spaces:

a) What are the design submission procedures for approval?

Answer: Submission procedures will be forwarded to 11 CES for recommendation, and the Contracting Officer will approve or disapprove all submittals. Submittals should be submitted on an AF Form 3000.

b) Are we to base our bid on 50% then 95% then 100% design submissions?

Answer: 60% and 100% design submission.

c) What is the review time allotted for Government approval of the design submissions?

Answer: There is not a set or mandatory time allotted time for Government approval regarding design submissions. The Government will either approve or disapprove submissions in a reasonable amount of time.

d) Are we responsible for all design related to this work including Architectural, Mechanical, Plumbing, Sprinkler, Electrical etc. If Option 0002 is accepted are we to include changes to the Base Bid drawings to incorporate the Option 0002 work?

Answer: Yes, the option bid drawings shall be incorporated in the as-build drawings

2) Refer to specification section 01200 page 12 Paragraph 32 Occupied Building: Is this referring to adjacent buildings? We assume that Building 3621 will be unoccupied, please confirm.

Answer: Building 3621 will be unoccupied.

3) Regarding the Construction schedule – Is there a specific software program required for the construction schedule?

Answer: There is not a specific software program required for the construction schedule.

4) Refer to Solicitation Offer page 37 Instructions to Bidders Item D.2., Section B

Attachment # 7:

a) Attachment # 7 has quantities that may or may not be accurate, Are we to base our bid on the quantities in attachment # 7?

Answer: Prospective offerors must verify all quantities on their own accord. Quantities provided on Attachment #7 are just estimates, and may be changed according to field verification.

b) The format of Attachment # 7 does not sufficiently provide for a detailed cost of the work organized by specification sections. We will have to add & modify Attachment 7 in order to ensure that this format incorporates our required estimate detail. Please confirm that we can modify the format and delete the multiple sheets within the workbook.

Answer: Attachment #7 may be modified to provide for more detail that may not already be included. The attachment may be modified and multiple sheets may be deleted within the workbook.

c) Can we provide our standard estimate detail instead of attachment # 7? The items of work described in Attachment 7 may not be complete or detailed sufficiently.

Answer: You may provide your standard estimate detail in addition to Attachment #7.

d) If we cannot substitute Attachment 7 with our Estimate Detail, Can Attachment 7 be submitted 72 hours after the bid opening time in order to ensure that this form is accurate and complete?

Answer: No. All portions of the cost proposal must be submitted NLT 16 Aug 2010, 4:00 PM, EST.

5) Are there any work restrictions regarding noise while performing the work?

Answer: Refer to Specification Section 01200, Para 11.9 for work restriction regarding noise while performing the work.

6) The drawings posted on FedBizOpps for this solicitation cannot be reproduced to scale indicated on the drawings. Can “pdf” files be provided which are reproducible to the scales indicated on the drawings?

Answer: The drawing can be provided in slide, but the drawing scale can be referred to

Contract drawings A-101 first floor plan.

7) The words within the building lines are not legible On the First Floor Plan for the

Item No 0002 Option (Design/Build) included in Section 01000 – Statement of Work, can the plan be reissued in a more legible format?

Answer: The new office plan concept is created in power point slide (Attachment #10) and is for reference only. Refer to construction drawings A-101, first floor plan for the Drawing scale.

8) Will the Design/Build Option be released at the time of the initial contract award?

Answer: Yes. The contract awardee will be awarded both CLINS 0001 and 0002 for this project.

9) The last sentence in Section 01000, paragraph 1.1.C.3.g appears to be incomplete.

Please verify and complete.

Answer: Remove walls and pipe chases between office, laundry, storage #2 and bath room and re-pipe the sewer and vent pipe closer to existing office wall, storage #2 wall. Refer to

Drawing P-101 for location of existing waste and vent pipe adjacent to existing public bath rooms.

10) Please clarify contract completion time, the solicitation Form 1442 indicates 402 calendar days, Section 01000, paragraph 1.2.C.1 indicates 365 days.

Answer: The period of performance for this project is 402 calendar days (includes material submittal process and estimated weather days). The 365 calendar day period of performance is estimated construction performance period.

11) Provide hours of work for this project, Section 01200, paragraph 9.1 refers to

Section 01000, however there are no hours of work indicated in that section.

Answer: Work shall be performed during the normal workweek, 0715 to 1545 hours, Monday through Friday. The Contractor shall not work outside of normal work hours unless approved in writing by the Contracting Officer. Requests for permission to work outside of normal work hours (Saturday, Sundays, and Federal holidays) shall be submitted to the Contracting Officer for approval, in writing a minimum 72 hours in advance of the proposed date.

12) Is there any asbestos or lead contained within this building or work areas, if so, provide a copy of the hazardous materials inspection report.

Answer: The building construction was accepted in 1978 and HVAC system was renovated in 1993. The government believed this building should not have any asbestos or lead based paint.

13) Drawing Section 2/S101 indicates that new OSB roof sheathing is required; this will require roofing and flashing replacement. Provide specifications for the new roofing and flashing and details for each.

Answer: New OSB roof sheathing is not required. Section 2 is for attic walkway platform extension.

14) Drawing M-402 note 6 tells us to remove insulation on existing piping to points indicated.

a) Details shown SW Attic Plan Demo - does not show note 6.

Answer: The intention is to remove and reinsulate all pipe in attic space to be consistent with

Drawing M-104 (Attachment #9).

b) Detail shown SW Attic new work it shows note 6 to remove insulation, but does not show note 7 to re-insulate.

c) Detail shown NW Attic new work does not show note 7 for re-insulation of pipes.

15) Is there a basis of design for the equipment on this project? Equipment Schedule on

Drawing M603 or specifications does not indicate this.

Answer: Contractor shall provide most energy efficient equipment available on the market and meet specification requirement.

16) “Contractor” has completed a project that in its opinion would serve well as a relevant project as defined in sections “L” & “M” of the above referenced solicitation. We attempted to contact the construction contract person that we performed the contract for, and learned that that person has retired and are not available to complete the PPQ on our behalf. “Contractor” does have copies of Contractor Performance Assessments completed and signed by the now retired Construction Contracts Specialist. We would like to know; if these Assessments could be submitted in lieu of the PPQ contained in the RFP and if the

Government Source Selection Team would accept this in lieu of the PPQ?

Answer: Past Performance Questionnaires should be submitted to determine recency, relevancy, and magnitude of project completed. However, additional information may be turned in addition to Past Performance Questionnaires.

File details come from the government source that posted it. Updated .