RFI - Propane .pdf

PDF 289 KB Posted

Attached to
Propane BPA
Solicitation number
FA660624Q0001
Issued by

About this file

This document includes a Request for Information and related federal contract opportunity solicitation for propane delivery services. The Air Force Reserve Command is seeking a contractor to provide propane delivery to two 500-gallon tanks and one 12,000-gallon tank located at Westover Air Reserve Base in Massachusetts. The contractor will be required to respond to delivery requests within 24 hours and complete the delivery within 72 hours. The solicitation will result in a firm-fixed-price blanket purchase agreement with a period of performance from February 2024 to January 2029. Quotes are due by January 12, 2024 and will be evaluated based on price and past performance meeting delivery timelines. The incumbent contract expires on January 31, 2024 and had a maximum value of $60,000. The opportunity is set aside for small businesses only.

View the file

Other files

File Type Posted
Statement of Work - Propane.pdf PDF
Propane tank pictures.pdf PDF
RFI - Propane .pdf PDF
RFI - Propane .pdf PDF
Propane Inspection report.pdf PDF
RFI - Propane .pdf PDF
RFI - Propane .pdf PDF
Solicitation - FA660624Q0001.pdf PDF
Statement of Work - Propane.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

REQUEST FOR INFORMATION

(RFI)

1/04/2023:

1. This bid requires that we establish and maintain a system that manages and controls government property. Since that appears to be inapplicable to our bid, would the contrac�ng office consider removing this this requirement from the bid under DFARS 252.245-7003; see also FAR 52.245-1?

Answer: This clause will be removed as its not required given the requirement. In regards to FAR 52.245-1, this will be updated to include FAR 52.245-1 alt I: Alternate I (APR 2012). As prescribed in 45.107 (a)(2), substitute the following for paragraph (h)(1) of the basic clause:

(h)(1) The Contractor assumes the risk of, and shall be responsible for, any loss of Government property upon its delivery to the Contractor as Government-furnished property. However, the Contractor is not responsible for reasonable wear and tear to Government property or for Government property properly consumed in performing this contract.

2. This bid requires repor�ng rela�ng to disposal of certain types of items that do not appear to be applicable to our bid. Would the contrac�ng office consider the dele�on of this requirement found under DFARS 252.245-7004?

Answer: DFARS 25.245-7004 will remain as using FAR 52.245-1 requires it be in the contract.

3. Can you please confirm that the tanks provided by the Government can be used by us at no charge, as FAR 52.245-9 requires us to pay rent unless the government specifically authorizes use without charge?

Answer: The use of the tanks will be at no charge for the awardee. A charge is not present within the SOW. See FAR 52.245-9(b)(1).

4. Since fixed pricing is vola�le, can the pricing be reviewed before the start of each op�on year and adjusted as needed?

Answer: Pricing may be updated yearly and/or with a 30 day no�ce approved by the contrac�ng officer.

5. 4.1.1 The contractor is required to respond to requests for fuel delivery within 72 hours of receipt. The contractor shall complete the delivery within this �meframe. >>> Would the contrac�ng office consider at least four business days to deliver, but, if that is not possible, we need this to specify that it is within three business days or 72 business hours.

Answer: SOW will be updated to say “...respond to requests for fuel delivery within 24 hours of receipt (on business days only, requests made late Friday or over Holiday weekends will default to the next business day). The contractor shall complete the delivery within 72 hours (3 business days) a�er confirma�on of request.”

https://www.acquisition.gov/far/part-45#FAR_45_107

12/19/2023:

1. If the funds are not ready yet can I still submit a bid?

Answer: Yes, you can submit a bid, up un�l the solicita�on closes.

2. Propane Picture request, update:

**Pictures of the tanks, to include data plate, have been uploaded to the attachment. See attachment titled: Propane Tank Pictures. Please note the two 500 gallon tanks were installed in 2007 and 2008. The data plates on those two tanks are illegible. The data plate pictured is for the 12,000 gallon tank**

12/19/2023:

1. Who is responsible for completing the monthly inspection checklist?

Answer: The Liquid Fuels Maintenance shop is assigned to perform this inspec�on.

2. Would you be able to get a picture of the metal plate (4x6) near the top of the tank?

Answer: Yes, it will be provided with the pictures of the tanks. Es�mated date 12/20/2023.

12/18/2023:

1. What the propane is used for?

Answer: In muni�ons (500 gallon tanks), the propane is solely used for heat. At the training area (12,000 gallon tank) it is used as a flame source in the aircra� mock-up live fire trainer.

2. Can you provide a recent maintenance report?

Answer: The last maintenance report has been uploaded to the atachments �tled, “Propane Inspec�on report.”

3. Can you provide pictures of the tanks?

Answer: Yes, they will be upload. You will find them in the atachments sec�on once available.

Es�mated date: 12/20/2023

12/13/2023:

1. Is there an incumbent for this contract? If so, what is the length and total contract value?

Answer: There is currently a BPA in place, which expires on 1/31/2024. The BPA number is FA660619AA001. BPA’s are for a length of 5 years and has a maximum value (not to exceed), which for this solicita�on is $60,000.

2. Are the tanks on the property owned by the government?

Answer: Yes, all 3 tanks are owned by the government. See sec�on C of the solicita�on 3.2, which lists government furnished property.

File details come from the government source that posted it. Updated .