FA441720R0004 - Questions and Answers (Updated).pdf
PDF 327 KB Posted
- Solicitation number
- FA441720R0004
About this file
This document contains questions and answers related to solicitation number FA441720R0004 for alterations to building 90540 at Hurlburt Field, Florida. The scope of work includes fuel resistive resinous flooring, electrical and mechanical work, and modifications to existing vehicle and watercraft maintenance areas. The project must be completed within 150 calendar days of notice to proceed. The building will remain occupied during construction with vacancies as needed. The government will remove existing furnishings and the contractor is responsible for restoration work but not relocation of equipment.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SOLICITATION NO. FA441720R0004
CP1033735, SOF ALTER STTS VEHICLE/WATERCRAFT MAINTENANCE AREAS,
BLDG. 90540
QUESTIONS & ANSWERS
Updated 10 July 2020
Question 1: What is the project’s total duration?
Answer: The project must be completed within 150 calendar days after receiving the notice to proceed.
Question 2: For the fuel resistive resinous flooring, 3 coat system, our company is looking to propose Armor-Rez PC 100 as a substitute. Will this be an acceptable substitute?
Answer: No. The proposed product Armor-Rez PC 100 and the options provided do not appear to comply with specification 09 67 23.15. Proposing a variation must follow specification 01 33
00, 1.8 and include why it is beneficial to the Government.
Question 3: For the resinous flooring, our company is looking to propose VaporSolve Basic
System as a substitute. Will this be an acceptable substitute?
Answer: No. Floors receive fuel resistive resinous flooring system as specified, there is no other flooring finish required.
Question 4: Is there a predetermined area for laydown and, if so, can that are be identified?
Answer: Sheet G-001 shows the Project Staging Area is east of the Project Location.
Question 5: Is the contractor responsible for removing any equipment and, if so, which equipment?
Answer: No. The Government will remove all furnishings, including the air compressor and engine-testing tank, which will be moved as needed from old location to new location.
Question 6: Has the "funds availability" status for this effort changed?
Answer: No.
Question 7: During installation of new service at power company transformer/transformer pad location, will we need to concrete cut and patch existing transformer slab, or is conduit stub for
4” secondary raceway already available? Please advise further information.
Answer: Existing unused stub ups are not available at transformer. Contractor is responsible for installing as shown on drawings and restoring area to existing conditions.
Question 8: How long will the COE allow for Primary/Secondary shut down? Will this allowable work time be between the hours of 7am-3:30pm, Monday-Friday, or is it to be assumed an afterhours work period?
Answer: A reasonable amount of time will be allowed for Primary/Secondary shutdown. Spec section 01 14 00 provides instruction for working outside of regular hours.
Question 9: During Demo phase, will existing feeder conduits be required to be removed in there entirety back to panel MDP? If it is to be removed entirely, then one should assume concrete cutting/patching and excavation for removal of this existing raceway, correct?
Answer: Sheet E-100 Keynote #1 says remove feeder wire, in its entirety, and abandon underground conduit in place.
Question 10: Will the buildings be occupied during construction?
Answer: Yes. The building will be occupied during most of the construction, but will be vacated as needed for flooring installation, etc.
Question 11: Due to the extenuating circumstances because of the Coronavirus (e.g. partially staffed offices, people still working from home, furloughs, etc.), it is going to prove extremely difficult for Contractors to get their Customers to fill out PPQs for projects that don’t have
CPARS already completed on them. Would the Government be willing to accept previously signed and submitted PPQs from our customers or previously completed CPARS reports included in our response to document past performance to the Government?
Answer: Proposals aren’t due until 21 July 2020, no later than 2:00 P.M., Central Daylight
Time. Previous customers should be able to provide completed Past/Present Performance
Questionnaires (PPQs) by then. The Government will not accept PPQs completed for previous solicitations.
The Government can view all reports entered into the Contractor Performance Assessment
Reporting System (CPARS). In conducting the Past Performance evaluation, the Government reserves the right to use both the information provided in the offeror's Past Performance proposal volume and information obtained from other sources available to the Government, to include, but not limited to, the Contractor Performance Assessment Reporting System
(CPARS), Federal Awardee Performance and Integrity Information System (FAPIIS) or other databases; interviews with Program Managers and Contracting Officers; the Defense
Contract Management Agency (DCMA); and commercial sources.
Question 12: I missed the site visit today. Was it mandatory to attend in order to bid on this job?
Answer: The site visit was recommended but not required. If you did not attend the site visit, you can still submit a proposal in response to this solicitation.
Question 13: Will the Government allow one person to perform the combined duties of superintendent, SSHO, and QC for this contract?
Answer: Yes.
Question 14: Will the contractor be allowed to consume the building’s electricity and water free of charge?
Question 15: Is the notice to proceed going to be concurrent with contract award, or will it be given at the preconstruction meeting?
Answer: The notice to proceed will be provided to the resulting awardee once the Government receives the required Payment and Performance bonds.
Question 16: Is a project sign required for this project?
Answer: No.
Question 17: Is the contractor required to remove/relocate the Government’s stored equipment/materials from the work site?
Answer: No. The Government will remove all furnishings, including the air compressor and
Question 18: Specification section 01 50 00-3.5. says to install a temporary construction fence if required by contract documents. The drawings do not show the location of a temporary fence. Is a temporary construction fence required by the Government for this site? If it is, then for bid purposes please give an approximate location.
Answer: The Government does not require a fence.
Question 19: Specification section 01 33 00 – 1.9-c, states Government’s submittal review period will be “at least 20 working days”. That is very long and open ended. Please shorten that period to a maximum of 21 calendar days for all submittals including fire protection.
Answer: Typically, Government submittal review is accomplished in two weeks. However, the contractor must allow for the duration specified.
Question 20: Is the Contractor responsible for paying the BOSS contractor for work that is required by the bid documents (such as utility shut-offs)?
Answer: There is not a BOSS contract.
Question 21: Specification section 09 90 00 – 1.4. The paragraphs in the quality assurance section are too burdensome for a project this size with relatively small areas of paint work.
Please consider paring down the quality assurance section.
Answer: Paragraph 1.4.1 says the Contracting Officer “may” choose up to two coatings to be tested, meaning that if the CO has reason to believe products delivered to the site do not meet the specifications then the CO has the option to direct the Contractor to test those products.
Question 22: Does the exposed metal building structure have to be painted? The finish schedule just says it is exposed structure in regards to the ceiling.
Answer: No. The structure is painted, in reasonable condition. The SimpleSaver type batt insulation will cover all steel but rigid frames.
Question 23: General Note 4 of A-101 says for contractor to repair all damaged surfaces to match existing. Please clarify if that means all existing damage, or only damage caused by the contractor during the performance of the work.
Answer: Only damage caused by the contractor.
Question 24: Keynote 4 on D-101 calls for removal of floor expansion joints except for CL 7-
8/C-D. Does it include the area between column lines 1 – 4?
Answer: No. This note applies to the project area (between column lines 4 & 9) that receives new fuel resistive resinous floor coating, except where indicated in the existing dive shop area
#107 (CLs 7-8/C-D) under the rolling storage rack system.
Question 25: Is there a specific company that has to perform the installation of the fire water lines shown on FP-002 (such as the local utility)?
Answer: No specific company is required.
Question 26: Will the drawings be made available in .dwg format to the successful offeror?
Question 27: Is any work to be scheduled after hours (i.e. Utility Connections/Flooring for
Existing Dive Shop, etc.)?
Answer: Work is not required after regular hours. If needed, Spec section 01 14 00 provides instruction for working outside of regular hours.
Question 28: Will all furnishings be removed by the GOV prior to flooring installation in
Existing Dive Shop or will movement/storage be responsibility of contractor?
Answer: The Government will remove all furnishings, including the air compressor and
Question 29: Should remaining eave heights be raised to match bays that are being enclosed so they can accommodate the vessels currently occupying the bays being enclosed?
Answer: No. Eaves and fascia are to be modified as shown on the drawings.
-END QUESTIONS & ANSWERS -
File details come from the government source that posted it. Updated .