Amendment 0003 - CGC WILLIAM TATE DD FY23.pdf
PDF 1 MB Posted
- Attached to
- USCGC WILLIAM TATE FY23 DD
- Solicitation number
- 70Z08523QIBCT0002
About this file
This document consists of an amendment to a solicitation for dry-dock repair services of the USCGC WILLIAM TATE, including answers to contractor questions. The amendment provides revised specification Rev-4 dated January 25, 2023 and clarifies that the 8-inch gate valve identified for renewal is not the same as the conditional government furnished equipment valve associated with Work Item 37. It also confirms the intent of Work Item D-052 is to fabricate and renew the entire deteriorated buoy chain port in accordance with provided drawings. Contractors must acknowledge receipt of the amendment by the specified date and time to avoid rejection of their offer. The Department of Homeland Security US Coast Guard issued the solicitation for furnishing all necessary facilities, labor, materials, services, and equipment to perform dry-dock repairs of the 175-foot USCGC WILLIAM TATE in accordance with the specification.
View the file
Other files
Show all 15
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
(a) By completing items 8 and 15, and returning or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment your desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE
STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
FACILITY CODE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION
NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
10B. DATED (SEE ITEM 13)
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.
IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15C. DATE SIGNED
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
PAGE OF PAGES
6. ISSUED BY CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code) (X)
CODE
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of person authorized to sign)
16B. UNITED STATES OF AMERICA
(Signature of Contracting Officer)
NSN 7540-01-152-8070
Previous edition unusable
P a g e | 2
CGC WILLIAM TATE DD FY23
Solicitation 70Z08523QIBCT0002
Request for Clarification Questions & Answers
1. Provide document: CGTO PG-85-00-230-S, August 2013, Planned Maintenance System Development Process Guide.
Answer: CGTO PG-85-00-230-S, August 2013, Planned Maintenance System Development Process Guide has been canceled and no longer available. This reference addressed specification and planning development processes and is not applicable to this work item. Revised Specification Rev-3 dated 20 Jan 23 posted with Amendment 0003.
2. Is the 8 inch gate valve indicated for renewal in paragraph 1.1.2 of Wi D-024 the same valve that is GFE in Work Item 37, Doppler Speed Log Upgrade? If so, can the valve be removed from this work item?
Answer: No, the gate valve associated with WI 37 is conditional GFE. If it is not needed it will remain in the CG spare parts inventory.
3. Table 1 – Service Selection indicates that the government wants the contractor to complete SFLC STD Spec 8635, paragraph 3.3.11 for the supply of steam to the vessel.
This class of vessel is not listed as requiring steam in this paragraph. The vessel does have electric heaters. Is this requirement valid?
Answer: Table 1 Correct, there are no steam requirements on a WLM-157. The table will be corrected and updated in REV-4
4. Amendment 002 added Attachment 002 WILLIAM TATE Specification Revision 2. The original specification downloaded for this solicitation is Revision 0. Has there been a Revision 1 released?
Answer: Rev-0 could not be published due to technical issues with the original.
Rev-1 was the first revision published, and each following revision is noted in the Revisions Record Table.
5. For WI D-032 Paragraph 3.2.1.3 directs the contractor to visually inspect all mounting hardware and submit CFR. Paragraph 3.2.2 includes the requirement to “Renew up to 100% of mounting hardware”. Will the replacement of hardware be the subject of a Change Request or should the contractor price renewing all the hardware?
Answer: Paragraph 3.2.1.3 – YES, replacing “up to” 100% of the mounting hardware must be approved via change request and is beyond the scope of work for this requirement. (Renewing hardware is subject to price adjustments).
P a g e | 3
6. Several items within the specification package have requirements for Critical Inspection
Reports (CIR). The contractor cannot find the defined percentage of the performance period when the CIRs would be due in the General Requirements or any of the work items. Please provide this percentage.
Answer: This is normal and understood. If a CIR timeline cannot be met, the Contractor must notify the COR via CFR stating the reason for delay and the expected completion date/s. CFRs used for this purpose must be submitted to the COR prior to the CIR due date/s. Also the CIR dates/timeline are stated during the arrival conference.
7. This work item D-047 identifies paragraphs 3.3.1 (Inspection), 3.4 (Performance Testing, and 3.5 (Reinstallation) as Critical Inspection Report (CIR) items. These breakers will have to be removed and tested in sections in order to keep power to systems onboard the vessel. This procedure will take longer than the time CIRs are normally expected to be completed. Will the government be flexible in the submittal of reports as long as the breakers are being processed as quickly as possible?
Answer: This is understood and expected. The Contractor must submit a CFR to the COR stating which systems will be affected per maintenance period and estimated timelines of system disruptions. This requirement is needed to mitigate critical system downtime and allow for planning.
8. Work Item D-052 paragraph 3.3 direct the contractor to renew the buoy chain port and deck cover IAW Coast Guard Drawings 175 WLM 920-002 and 175 WLM 130-001.
Please confirm that the government is tasking the contractor to renew the steel port from the main deck and below to include fabricating and installing a new gasket and bolted ring cover, not the single bolt manhole as pictured in detail 7-B of Drawing 175 WLM 130-001.
Answer: Yes, the existing buoy chain port is severely deteriorated. The intent of this work item is to fabricate and renew the entire buoy chain port.
| Amendment 0003 - CGC WILLIAM TATE DD FY23.pdf |
| CGC ANVIL & BARGE DD FY23 - Amendment 0001.pdf |
CGC WILLIAM TATE DD - RFC questions & answers.pdf
| topmostSubform[0]: |
| Page1[0]: |
| ContractIDCode[0]: |
| Page[0]: 1 |
| Pages[0]: 3 |
| AmendmentNo[0]: 00003 |
| EffectiveDate[0]: 25 January 2023 |
| ReqNumber[0]: |
| ProjectNo[0]: |
| IssuedBy[0]: USCG SURFACE FORCES LOGISTICS CENTER |
300 East Main Street, Suite 600 Norfolk, VA 23510
| Code[0]: |
| AdministeredBy[0]: |
| Code[2]: |
| NameandAddress[0]: |
| Code[1]: |
| FacilityCode[0]: |
| CheckBox9[0]: Off |
| AmendmentNo[1]: 70Z08523QIBCT0002 |
| Dated9B[0]: 3 January 2023 |
| CheckBox10[0]: Off |
| ModificationNo[0]: |
| Dated10B[0]: |
| CheckBox11[0]: 1 |
| Extended[0]: Off |
| NotExtended[0]: 1 |
| Copies[0]: |
| AccountingData[0]: |
| CheckBox13A[0]: Off |
| A13[0]: |
| CheckBox13B[0]: Off |
| CheckBox13C[0]: Off |
| C13[0]: |
| CheckBox13D[0]: Off |
| D13[0]: |
| IsNot[0]: Off |
| Is[0]: 1 |
| CopiesReturned[0]: 1 |
| Description[0]: CGC WILLIAM TATE DD FY23 |
Amendment 0003 - This amendment is issued to answer clarification questions and to post a revised Specification Rev-4 dated 25 January 2023.
See pg. 2
| NameandTitleSigner[0]: |
| DateSigned[0]: |
| NameandTitleOfficer[0]: Patrick Brown SFLC IBCT Team Lead |
| DateSigned[1]: 25 Jan 23 |
File details come from the government source that posted it. Updated .