PART_ONE_OF_RESPONSE_TO_QUESTIONS_SUBMITTED.pdf
PDF 31 KB Posted
- Solicitation number
- 47PM0818R0005
About this file
Part One of Response to Question, CBA, REVISED SECTION L, REVISED SECTION M
View the file
Other files
Show all 12
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
LAFAYETTE O&M RFP QUESTION RESPONSE
1. Sections L & M of the solicitation do not indicate proposal requirements (i.e., how many pages, font, past experience req's, evaluation criteria, etc.). Answer: Section L has been revised to state all proposals shall not exceed 30 pages total combined price and technical proposal.
2. Will Section J be amended to include an attachment to include the equipment inventory list? Answer: Please refer to amendment 0001 posted 11/13/2017.
3. Can you please provide the current CBA? Please see the attached Collective bargaining Agreement.
4. What is the current staffing level per shift? Answer: It is the contractors responsibility to provide adequate staffing to perform services outlined in the scope of work, the contractors
5. Is any of the equipment listed in the equipment inventory, under any type of warranty period? Answer: (No).
6. The existing roof is a partially "green" roofing system. Is contractor responsible for existing condition of green roof, and is green roofing to be considered a part of the O&M contract? Answer: (No).
7. Will elevator maintenance and services require full-time on-site elevator mechanics 8 hours per day? Answer: It is not The O&M contractor’s responsibility to maintain elevators at Lafayette.
8. C.1.42.11 Portable Fire Extinguishers – Can the government provide information on when the most recent five year hydrostatic testing was performed on the extinguishers? Answer:
(Yes).
9. Are there any employees covered by a CBA on this contract? If so, please provide a copy of the CBA.- Please refer to question three (3)
10. Are there minimum personnel requirement or specific shift times? Exhibit J-5 says the hours of operation are 7am – 6pm, is this accurate, and should bidders assume no night or weekend work other than emergencies? Answer: (No).
11. How will IDIQ work be priced, as there does not appear to be a place for additional service labor rates, material mark-ups, etc.? Will this be negotiated after award? Answer:
Please refer to Section B.7.9 Additional Services
12. Section A, Standard Form 1449 has pricing in the base year -$120,596.25 per month, $1,476,098 for 12 months, but no pricing information is provided for the option years. Is this an error or should pricing have been provided for the option years as well? Answer:
Please refer to amendment 0001 dated, 11/13/2017, for the revised SF1449
13. The SF1449 reflects a proposal due date of 11/27/17, 2:00 PM EST. FBO reflects a due date of 11/30/17. Can you clarify which date is correct? Answer: Please refer to amendment 0002 dated 12/07/2017 for the extended proposal due date. Amendment 0002 extends proposal due to January 5, 2017
14. Can you clarify the method of delivery for the proposal? Answer: Will it be electronic or by mail? All proposal shall be submitted VIA Email to jamie.morton@gsa.gov by 2:00pm
EST.,
15. What type of BAS/ECMS is currently in place? We observed both Siemens and JCI equipment. Answer: (Siemens).
16. Is GSA Fire Shop or Switchgear involved in the PM of the fire alarm/high voltage electrical system? Answer: (No).
17. Can you provide historical data for the work order tickets? Answer: (No).
18. Can you provide historical data for the IDIQ work? Answer: (No).
19. What is the occupancy of the building? Answer: (N/A). How is this question relevant?
20. Is there a typical floor plan for the occupied spaces that can be issued? We did not get a chance to see a typical floor during the site visit. Answer: (No).
21. Are there any spaces within the building (ex: SCIF areas, secured areas, telecommunications/computer rooms, etc) that have specialized equipment related to them? Answer: (Yes). Will be provided upon award.
22. When does the 30 day transition period begin?
23. When does the base period begin?
24. Is there an existing deficiency report that can be reviewed? Answer: (No).
25. Who is responsible for buying the fuel for the generator? Answer: General Services
Administration
26. There were three (3) embedded links in the original. In a previous posting, the Government provided the Equipment Inventory (Exhibit J-16), but we still need the other documents for Exhibit J-17 and Exhibit J-20. Can you please provide these documents on FBO? Answer: Please see the attached Exhibit J-17 and Exhibit J-20
27. A.1 Standard Forms 5 The government mentions the price proposal here, but does not include any further instructions in Section L or M on how to submit the price proposal and whether to do so within a separate volume or in a single volume along with Factors 1, 2, and 3. Will the government provide clarifying instructions for the content and submission of the price proposal? Answer: please refer to question one (1)
28. B.7.1 Summary 7 For each row in the Summary table of the Pricing Sheets, will GSA confirm that Offerors are to add the FFP amount to the Additional Services amount to equal the Total amount? Answer: Yes
29.
30. B.7.9 Additional Services Price Schedule 8 The base period includes estimated hours but there are no estimated hours in the option periods. Will the Government include estimated hours in the option periods? Answer: Please see the attached revised Section B
31. C.1.8.2.d Communications Equipment 27 Is there cell phone coverage throughout the building or are radios required? If radios are required, are they provided by the Government? Answer: Please refer to C.1.8.2 Communication Equipment mailto:jamie.morton@gsa.gov
32. C.1.23.4 Urgent Service Request Response 37 Response time is listed a within one hour;
however, Exhibit J-19 provides for a two-hour response window. Will the government clarify the response window? (30mins per call, urgent calls fire or water leaks – immediately).
33. H.16 Government Furnished Materials 76 Is the Government providing any man-lift(s) for contractor use? Answer: (No).
34. Section I, 52.228-1 Bid Guarantee 111 Will the Government confirm a Bid Guarantee is required for this services contract? If required, will the Government provide instructions for submission of the Bid Guarantee document?
35. Section I, 52.228-16 Performance & Payment Bonds 112 Will the Government confirm a Performance/Payment Bond is required just for the base (initial) year?
36. Section I, 52.237-3(d) Continuity of Services 115 This provisions allows the Contractor to be reimbursed for all reasonable phase-in costs yet Section B.7.7 (Phase In Services) is Reserved. Will the Government clarify its position on phase-in costs?
37. Section L Section L 58 Will the government specify format, content, and submission requirements for the proposal?
38. Section M Corporate Experience and Past Performance 63 The government allows offerors to submit just one relevant project reference as long as it meets stated requirements. The government specifies this requirement extends to prime-subcontractor teams, but does not mention joint ventures. If the offeror is a newly formed joint venture for this procurement, will the government confirm that the project can come from either JV partner as allowed by 13 CFR 124.513(f)? Answer: As a Joint Venture past performance will be considered
39. Site Visit CBA We understand there is a CBA in place. Please provide a copy so we can estimate costs for the price proposal. If there is no CBA, will the government provide the applicable SCA wage determination?
40. Site Visit Electrical Testing It was stated at the site visit that GSA Electrical shop maintains the high voltage testing. Please confirm that the contractor is not required to perform high voltage testing. Answer: (GSA does not perform high voltage testing).
41. What days and hours can fire sprinkler, suppression or fire extinguisher inspections be performed? Answer: (Fire sprinkler – weekends, fire extinguisher –anytime).
42. NFPA 25 code calls for visual inspections of all sprinkler heads throughout the buildings, to be performed once per year. Will access be given to all areas to perform this inspection?
Answer: (Yes).
43. H.15.2 QUALIFICATIONS OF PROJECT MANAGER AND ONSITE SUPERVISORY
PERSONNEL – This section requires only the on-site supervisor to hold a DC 3rd Class
License. Is that the highest level of licensure required? Is it only required for that position? No other position lists a requirement for licensure. Answer: (Yes).
44. It was noted during the site visit that there is high pressure steam entering the building. A DC 3rd Class License will not be sufficient for high pressure steam. Is the high pressure steam to be the responsibility of the successful contractor? Please confirm responsibility and Licensure requirement for this equipment. Answer: (3rd class is sufficient for a steam station).
45. Please provide a copy of the existing CBA between the incumbent and the union? Please refer to question three(3)
46. Regarding Past Performance, may we submit a completed CPAR in lieu of the Past Performance Questionnaire? Please submit what is required in the solicitation
47. Are there any other required documents to include in the proposal such as Standard Forms and/or Representations and Certifications? If yes, where should they be included?
Answer: No this will be gathered before award is issued.
48. How does the Government require an offeror to submit our proposal (e.g., electronically via email, via hard copy, etc.)? Answer: Please refer to question one(1)
49. Does Lafayette Building currently have a LEED and Energy Star Rating. Is so, what are the classifications? (Yes, LEED GOLD).
50. Factor 1 Corporate Experience requires that offerors provide at least one experience example. Will offerors be ranked more highly if they can provide more than the single required example? Is there a preferred number of examples? Is there a maximum number of examples? Answer: As stated Per Factor 1 Corporate Experience offerors are responsible to provide one office building of at least 500,000 RSF each, with contract values of at least $925,000.00 per year each within the last five years.
51. Factor 1 Corporate Experience requires that offerors demonstrate experience at an “office building” – is it acceptable to demonstrate prior experience at non-office types of buildings (for example, schools, laboratories, military administrative buildings, courthouses, etc.), or are office buildings the only types of facility examples that would receive an “acceptable” rating? Answer: Please refer to question fifty (50)
52. Factor 1 Corporate Experience specifies that examples provided must have occurred within the past five years. Is there a minimum amount of time, e.g., one year, etc., that an offeror must have performed on a contract in order for it to receive an “acceptable” rating?
Answer: Please see the revised Factor 1, Corporate Experience: To be considered technically acceptable under this factor, the Offeror must demonstrate prior experience concurrently managing operation and maintenance for one 12 month (one year) contract, and repairs of at least one office building of at least 500,000 RSF each, with contract values of at least $925,000.00 per year each within the last five years.
File details come from the government source that posted it.