TESS HSTS04-09-R-CT4005 Amendment 001.pdf

PDF 115 KB Posted

Attached to
Test and Evaluation Support Services (TESS) - Synopsis Federal contract opportunity
Solicitation number
2109209CT4005
Issued by
Department of Homeland Security Transportation Security Administration

About this file

TESS HSTS04-09-R-CT4005 Amendment 001

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Show all 15

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1 7

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

001 See Block 16c N/A

6. ISSUED BY CODE 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)

CODE

TSA – Office of Acquisition / TSA – 25

Security Technology Division

701 South 12 th Street

Arlington, VA 20598-6025

TSA – Office of Acquisition / TSA-25

Security Technology Division

701 South 12 th Street

Arlington, VA 20598-6025

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No. Street, county, State and ZIP: Code) () 9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

HSTS04-09-R-CT4005

9B. DATED (SEE ITEM 11)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDE3NO.

10B. DATED (SEE ITEM 13)

CODE FACILITY CODE

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning one (1) copy of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE

PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATA SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and data specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

See Schedule.

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

() A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN

ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor __is not, __X__ is required to sign this document and return _1_ copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment 001 is to provide answers to the questions submitted as contained within.

Amendment 002, to be issued concurrently with this amendment, will reflect changes based on these questions and answers.

Except at provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print) 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

Robyn Towles

Contracting Officer 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign)

BY _____________________________________________

(Signature of Contracting Officer)

NSN 7540-01-152-8070 30-105 STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

PREVIOUS EDITION UNUSABLE Computer Generated Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

1. Overall Question: What is the anticipated award date? ANSWER: November 2009.

2. Section B.4, paragraph 1: Does TSA want a single rate for each labor category proposed that applies to both the prime contractor and any subcontractor labor hours? ANSWER: Yes.

3. Section B-4, Table 1 notes and Section C-SOW 3.1, paragraph 4: These two sections are inconsistent on whether "on-site” work at government facilities will be required on this contract.

Please clarify inconsistencies in these sections and state whether rates for "contractor site ", "government site ", or both will be required in the response. ANSWER: Offeror should price as if rates are for off-site only. Please see amendment 002.

4. Section B.4, Table 2 notes: Does the language "level of effort that cannot be exceeded" indicate that there will be hour limitations on individual task orders? If so, does this apply to only CPFF type task orders? ANSWER: Yes, this applies only to CPFF task orders.

5. Section B.4.1, CLIN 0001 and Section B.3.1, paragraph 5 (Program Management Support Costs):

Are Program Management costs priced at the CLIN level as noted in B. 4.1, CLIN 0001 or as a % of each individual labor category rate as noted in Section B.3.1? ANSWER: Priced at the CLIN level.

6. Section C, SOW 3.3 and Section C, SOW 3.7.2: The frequency of the PMR requirements in these sections is inconsistent. Will monthly or quarterly PMRs be required? ANSWER: Quarterly.

Changed in amendment 002.

7. Section C, SOW 3.8 and Attachment 4, DD254: The DD254 says that up to SECRET clearance may be required, but part 3.8 of the SOW states that up to TS/SCI may be required. Which clearance level will be required on this contract? ANSWER: SECRET. Changed in amendment 002.

8. Section C, SOW 3.8.6, paragraph 2: What contractor owned items are affected by the requirement to "sanitize or destroy all assets containing or used to process TSA information"? ANSWER: All IT resources used to store TSA information shall be sanitized or destroyed to remove all TSA information.

9. Section C-SOW 3.8.7, paragraphs 1 and 2: Is there a CDRL for the Security Program Plan (SPP) referenced in this section? ANSWER: There is no CDRL, but the SSP has been added as attachment

7. See amendment 002.

10. Section C, SOW 4.7: What are the models and simulations that are included in the OST suite of models? ANSWER: Models and Simulations will be identified per task order.

11. Section C, SOW 4.7 and 4.8: Why is CDRL A150 only shown as applicable to these sections of the SOW and will it be needed for other sections as well? ANSWER: Para. 3.1.5 is added. See amendment 002.

12. Section C, SOW 4.8: Can TSA clarify the specific types of VVA required in this section of the SOW? ANSWER: This will be identified per task order as required.

13. Section C, SOW 8.0: Does the Analytic Data Archive (ADA) currently exist or is it envisioned to be built as part of this contract? ANSWER: SOW Section 8.0, ADA, has been deleted.

14. Section C, SOW 8.0: Can the types of data sources contained in the ADA be identified?

ANSWER: SOW Section 8.0, ADA, has been deleted.

15. Section C, SOW 8.0: Would there be a requirement to upload previous documentation/testing results? If so, what is an estimated number of artifacts to be added? ANSWER: SOW Section 8.0, ADA, has been deleted.

16. Section C, SOW 8.0: Would the ASA reside on the TSANET? ANSWER: SOW Section 8.0, ADA, has been deleted.

17. Section C, SOW 8.0: Will user access need to leverage existing TSA user accounts (active directory)? Also, would there be a Service Level Agreement (SLA) on creating new groups

/permission sets for the Contractor? ANSWER: SOW Section 8.0, ADA, has been deleted.

18. Section C, SOW 8.0: What does a "mirror"/ "copy" consist of? What is the acceptable DELTA time for a copy / mirror operation? Is there a known distance if data updates will be synchronous?

Should the system be in a functional state in a copied / mirrored environment? ANSWER: SOW

Section 8.0, ADA, has been deleted.

19. Section C, SOW 8.0: What will be necessary and available import / export formats? ANSWER:

SOW Section 8.0, ADA, has been deleted.

20. Section C, SOW 8.0: Will other IT systems be able to connect directly to the ADA database, with COTR approval? ANSWER: SOW Section 8.0, ADA, has been deleted.

21. Section C-SOW 10.0, deliverable table. Is there a CDRL for the Data Accession List referenced in this section? ANSWER: Data Accession List CDRL A110 has been added. See amendment 002.

22. Section H-4, Key Personnel listing and Section L-6.2, Paragraph 3: These two sections are inconsistent on what are the minimum positions which should be defined as "Key Personnel". Please clarify inconsistencies in these sections on key personnel requirements and list all positions required to be listed as "Key". ANSWER: The only position designated “Key” is the Program Manager.

23. Section H-4, Key Personnel: Is the "Test Manager" a required "Key" person or an example of the type of positions/roles that can be proposed as "Key"? ANSWER: The Program Manager is the only position designated “Key”. “Test Manager” was provided as an example of a possible “Key” position to be proposed.

24. Section H-6, "Training" paragraphs: Will the required training be part of each task order award and be billable? Is the training required only for government site staff or all contractor staff working on the contract? ANSWER: This is required for all contractor personnel that have access to TSA systems.

25. Section H-8, part d, item #7: Is the task order content item of "labor categories" applicable to fixed price tasks only since the CPFF task orders will not use the proposed labor categories?

ANSWER: Labor categories will be necessary under CPFF orders to establish level of effort and

FFP orders to establish total price.

26. Section K-l, Item (b): This section states "Offerors must complete both the ORCA and the TSA representations and certifications as part of their response to this solicitation." The RFP does not include the TSA representations and certifications. Please provide the documentation to allow a response to this requirement. ANSWER: See amendment 002.

27. Section K-4, Item (a): This section states "The contractor may be asked to assist the government with developing requirements for future Secure Flight related contract actions." Please clarify what parts of the "Secure Flight" program requirements will be developed on this contract. ANSWER:

The reference to “Secure Flight” has been removed. Please see the updated clause in amendment

002.

28. Section K-4, Item (a): Is Secure Flight the only potential/perceived OCI determined by TSA?

ANSWER: See question 27.

29. Section L-6.2, "Volume II..." paragraph: Is the "project plan" referenced in this paragraph part of the proposal, and if so, is the project plan included in the page count? ANSWER: Yes and it is included in the page count.

30. Section L-6.4, item "e": The small business goal is listed as 40%, will there be a small business requirement also? ANSWER: TSA expects a good faith effort to meet this goal, which will be documented in the offeror’s small business subcontracting plan.

31. Section L-6.4, item "e": Does meeting 14.5% 8(a) requirement by default satisfy the 5% SDB goal? ANSWER: No.

32. Section L-6.4, item "e": Do we need to track and report status against each SB designation separately? ANSWER: Small business goals are a good faith effort on behalf of the offeror, with specific goals documented in the offeror’s small business subcontracting plan, which is to be submitted on a yearly basis.

33. Section M, general question: Does TSA plan to include evaluation credits for use of the DHS mentor/protégé program (HSAR) 48 CFR 3052.219-72, Evaluation of Contractor Participation in the

Mentor-Protégé Program)? ANSWER: No.

34. Attachment 2, Task Order 001 SOW: Are all 45 tests included in the Acceptance Testing section of SOW iSATs? ANSWER: Please see revised Task Order 001 in amendment 002.

35. Attachment 3, Labor Category Descriptions: Please clarify the labor category requirements for each labor category, particularly the "Technical Analyst I, II, III, and IV" and "Manager I and II" which seem to have the same experience/education requirements for different categories. ANSWER:

Requirements will still as they are.

36. Attachment 3, Labor Category Descriptions: Please clarify the labor category requirements for

"Technical Writer" as the Education and Function columns appear to have been cut off. ANSWER:

Please see amendment 002.

37. Attachment 3, Labor Category Descriptions: Only minimum education requirements are listed, what experience equivalency, in terms of years, can be used to account for advanced degrees above the minimum education requirement? ANSWER: Minimum education and experience requirements are listed.

38. The RFP doesn’t show any scheduled transition. Does TSA intend to establish a transition period and requirement so that on-going continuous work can be properly transitioned from exiting incumbent contractors? ANSWER: We expect all existing work to be completed under the current contracts.

39. Para. 3.6 Quality Program, states “implement and maintain a documented quality system in accordance with section E of the contract…”. Section E does not provide guidance for quality program. ANSWER: Section E has been updated. Please see amendment 002.

40. Para L-6.2.5 – Quality Assurance states “The offeror shall submit its Quality Management System

(QMS) as defined in Section C, paragraph 3.6 in the format specified in the deliverable table.”

Section C, paragraph 3.6 requires a “Quality System Plan.” Should Para L-6.2.5 – Quality Assurance, read “…Quality System Plan.” ANSWER: Please see amendment 002.

41. Regardless of the ANSWER to question 4 above, Para L-6.2.5 – Quality Assurance states “The offeror shall submit its Quality Management System (QMS) as defined in Section C, paragraph 3.6 in the format specified in the deliverable table.” The RFP does not offer clear guidance on this requirement. Para L-6.2.5 requires the delivery of the QA Plan with the proposal but Section L-5 shows it to be a description within the 60 page limit of Volume 1. If the requirement is for a complete CDRL delivery of the QA Plan with the proposal shouldn’t it be an attachment exempt from page count limits? ANSWER: The QMS is included in the page count.

42. 4.7 Modeling and Simulation – The RFP states that “the contractor shall develop, maintain, and execute the OST suite of models and simulations.” It is not clear what simulation and models the TSA owns and/or has rights to modify. What specific models and simulations are included in the OST suite? Will TSA provide these models as GFE, along with the necessary documentation to operate the models and modify them if necessary? ANSWER: This will be defined per task order.

43. TSA has been clear that companies performing under the OST PM, SEIS, or PELSS contracts are excluded from participation this TESS Contract. However, would you also consider that a company that has continuing significant financial interest in equipment under evaluation by TSA, even though they are no longer the OEM of that equipment, would also have a conflict of interest in performing on this TESS Contract? ANSWER: Please see question 27.

44. RFP B.3.2 on page 4 states that the “Government reserves the right to negotiate the proposed fixed fee percentage at its discretion.” At what point will negotiations occur? (e.g.; Upon notification but before award?) ANSWER: Before award.

45. Is Task 001 funded in whole or in part by the ARRA? If yes, has the TSA established the requirements for reporting ARRA required information so that it can be properly priced in the response to this RFP? ANSWER: No ARRA funding will be used.

46. RFP B.3.1 (b) on page 3 addresses Program Management Support Costs. Will this rate be applied to the hours for the prime and any subcontractors? ANSWER: Program Management costs will be applied to the entire effort of the task order.

47. Does Task 001 include any foreign and/or overseas destinations? ANSWER: No

48. In Section B.4 there is a statement that indicates that the total level of effort is “$2,389,880 man-hours.” Please confirm that the “$” is extraneous. ANSWER: This is an estimated level of effort that can be used for planning purposes.

49. In Section 9.0 of the SOW it indicates that Travel will be reimbursed at “cost only.” Will DCAA approved G&A not be permitted? ANSWER: G&A will be permitted.

50. Where are the Section J Attachments for the DD254 and the Past Performance Questionnaire?

ANSWER: These attachments were included with the issuance of the solicitation on fbo.gov

51. Can DHS provide wage determination rates for all prospective sites to be visited? ANSWER:

Wage determinations will not be necessary on this contract as professional labor categories are being requested.

52. 3.8.4 Security Policy states, “Work delays that are caused by contractor personnel security issues will be considered inexcusable delays in performance.” TSA Presently has issues processing

Contractor personnel for “Entry on Duty (EOD)” status to perform at TSA sites. Does TSA intend that, TSA’s failure to process EOD clearances are the Contractors’ responsibility – thus, implying “at contractors’ costs”? Or, is this statement solely to address the security requirements for field activities? ANSWER: The contractor is required to be familiar with the security requirements at each work site. Any work delays caused by the contractor and not by the Government will be considered inexcusable delay in performance.

53. 3.8.4 Security Policy – Does not have requirements for processing Contractor personnel for

“Entry on Duty (EOD)” status to perform at TSA sites. Does TSA intend to add those requirements?

ANSWER: The contractor is required to be familiar with the security requirements at each site.

54. The purpose of PARA. 3.8.5 Certification and Accreditation (C&A), is not clear. What systems would be required to be Certified and Accredited by the Test and Evaluation Contractor? ANSWER:

This section has been deleted. See amendment 002.

55. Para 4.3 Data Collection and Analysis Services states, “This testing and evaluation capabilities development shall be based in accepted US government and commercial testing and evaluation standards and practices, and shall include integration of Test Operating Procedures (TOPS).” There are no citations for “accepted US government and commercial testing and evaluation standards and practices.” What are the “standards” required? ANSWER: DHS T&E Directive 026-06, incorporated as Attachment 6. See amendment 002.

56. As used in the RFP does the term “the Offeror[s]” refer to the “team” of companies making the offer or only the “prime contractor” making the offer? ANSWER: Only the prime contractor.

57. Para. M-6.1 IDIQ Evaluation Factors Factor 1- Technical Approach states, “The technical approach must demonstrate a thorough understanding of the complexity and magnitude of the base requirement for all modes of transportation security.” The RFP doesn’t state “the base requirement for all modes of transportation security.” Does the TSA intend to provide this requirement? Does the

TSA intend to define further “all modes of transportation security”? ANSWER: See background information.

58. Since DITSCAP was transitioned to DIACAP, which process should we refer to when preparing our information system security processes for review? ANSWER: DIACAP.

59. Are OCI mitigation plans required for both prime and subcontractors, or just the prime contractor?

ANSWER: Prime.

60. Does the government intend to award the full IDIQ contract ceiling value of $350M to each winning contractor, or to allocate a portion of the $350M to each awardee (as ceiling)? ANSWER: The combined maximum ceiling of three hundred fifty million dollars ($350,000,000) is established as the cumulative total of all orders for the life of the contract.

File details come from the government source that posted it. Updated .