Sol_140P5122R0002_Amd_0005.pdf

PDF 230 KB Posted

Attached to
Modernize ADA Elevator at LISQ Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5122R0002
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

About this file

This document contains additional questions and answers related to solicitation number 140P5122R0002 to modernize an ADA elevator at the Liberty Square Visitor Education Center located at Fort Sumter National Historic Park in Charleston, South Carolina. The National Park Service Southeast Region is the contracting agency. The questions and answers seek clarification on existing conditions including fire alarm wiring, oil residue cleanup, and staging area options. No substantive changes are made to the requirement, which involves replacing the existing holeless elevator system with a new compliant system.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Show all 15

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140P5122R0002 x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

PSE

Atlanta GA 30303-8701 1924 Building 100 Alabama St., SW

NPS SER EAST MABO

PSE

Atlanta GA 30303-8701 1924 Building 100 Alabama St., SW

NPS SER EAST MABO

04/01/20220005

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

01/19/2022

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment is to provide additional questions and answers.

The additional questions and answers are attached as attachment 0010.

Legacy Doc #: NPS

Period of Performance: 05/09/2022 to 02/08/2023

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Edward Dingle

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

Amendment 0005; RFQ # 140P5122R0002 Attachment 0010

Modernize current Americans with Disabilities Act (ADA) Elevator at Liberty Square

Visitor Education Center Fort Sumter National Historic Park Solicitation # 140P5122R0002

Additional Questions and

Answers

Question 1. There are five fire alarm connections in the elevator machine room. One of them has a connecting plug that runs wires piped to and through the disconnect box and then up and out of the box. What are those wires for, and where are those wires going? (1st three pictures above).

Answer: Wires related to fire system likely connect the fire panel with devices.

Question 2. There is currently a hall call disconnect switch in the elevator machine room. Will you want to duplicate that for the new elevator? (4th picture above).

Answer: The Park would like a disconnect.

Question 3. The elevator pit floor is covered with oil residue. Are we expected to clean up and dispose of that material as part of the scope?

Answer: Yes. Please remove all oil/ residue etc. from the elevator shaft and pit.

Question 4. There is a grating in the pit that appears to be filled with oil? Is that part of the scope to clean up that oil?

Answer: Yes.

Question 5. The spec calls for a sump pump operation. There is a pit grating but no evidence of a current sump pump. Is there currently a fully submerged sump pump. If so, where is that water pumped to? If not, where are you expecting the water to be pumped to?

Answer: Please see specifications.

Division 22 Plumbing

22 14 29 Sump Pumps

And

PART 3 - EXECUTION

3.2 CONNECTIONS

Amendment 0005; RFQ # 140P5122R0002 Attachment 0010

A. Comply with requirements for piping specified in Section 22 14 13 "Facility Storm Drainage Piping." Drawings indicate general arrangement of piping, fittings, and specialties.

B. Where installing piping adjacent to equipment, allow space for service and maintenance.

Question 6. Laydown and staging area – there currently is a door on the lowest elevator level that is locked. It is a thin room. Can we use that room to store our tools? (5th picture above).

Answer: The Park will work with the awardee after award. Due to access and security issues, it may be best to consider storing tools and materials in a POD or similar. Placement will need to be closely coordinated with the NPS. Please specify space requirements in your technical proposal.

Question 7. Laydown and staging area – since the elevator will not be running, can we stage our material on the lowest level outside the elevator? (6th and 7th picture above).

Answer: No

Question 8. Laydown and staging area – alternate – can we store a container box on the lowest level near the elevator entrance? (6th and 7th pictures).

Answer: The Park will work with contractor after award. Due to access and security issues, it may be best to consider storing tools and materials in a POD or similar. Placement will need to be closely coordinated with the NPS. Please specify space requirements.

Question 9. Is there room in the administrative area room just outside the machine room (level 2) to temporarily store the new controller and tank before removing the old from the machine room and replacing with new?

Answer: No

Question 10. The spec calls for replacing the holeless Schindler Elevator system that has upside down pistons with a new one. Can we substitute a different holeless system?

Answer: If different than specified please submit detailed information, justification and benefits for evaluation.

Question 11. Is this considered a historic site? If so, are there any restrictions to replacement of fixtures?

Answer: Non-Historic. All changes/alterations/deviations from specifications require prior written approval. This process can take 60 days or more.

File details come from the government source that posted it. Updated .