Additional_Questions_and_Answers_0005.pdf
PDF 152 KB Posted
- Attached to
- Modernize ADA Elevator at LISQ Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 140P5122R0002
About this file
This document contains additional questions and answers regarding solicitation number 140P5122R0002 to modernize an ADA elevator at the Liberty Square Visitor Education Center Fort Sumter National Historic Park. The solicitation requires replacement of the existing ADA elevator, including removal of the current holeless Schindler elevator system with upside down pistons and installation of a new holeless system. Bidders must specify space requirements for laydown and staging areas, as onsite storage options are limited due to access and security concerns. All changes from the specifications require prior written NPS approval, which can take 60 days or more to obtain.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 15
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Amendment 0005; RFQ # 140P5122R0002 Attachment 0010
Modernize current Americans with Disabilities Act (ADA) Elevator at Liberty Square
Visitor Education Center Fort Sumter National Historic Park Solicitation # 140P5122R0002
Additional Questions and
Answers
Question 1. There are five fire alarm connections in the elevator machine room. One of them has a connecting plug that runs wires piped to and through the disconnect box and then up and out of the box. What are those wires for, and where are those wires going? (1st three pictures above).
Answer: Wires related to fire system likely connect the fire panel with devices.
Question 2. There is currently a hall call disconnect switch in the elevator machine room. Will you want to duplicate that for the new elevator? (4th picture above).
Answer: The Park would like a disconnect.
Question 3. The elevator pit floor is covered with oil residue. Are we expected to clean up and dispose of that material as part of the scope?
Answer: Yes. Please remove all oil/ residue etc. from the elevator shaft and pit.
Question 4. There is a grating in the pit that appears to be filled with oil? Is that part of the scope to clean up that oil?
Answer: Yes.
Question 5. The spec calls for a sump pump operation. There is a pit grating but no evidence of a current sump pump. Is there currently a fully submerged sump pump. If so, where is that water pumped to? If not, where are you expecting the water to be pumped to?
Answer: Please see specifications.
Division 22 Plumbing
22 14 29 Sump Pumps
And
PART 3 - EXECUTION
3.2 CONNECTIONS
Amendment 0005; RFQ # 140P5122R0002 Attachment 0010
A. Comply with requirements for piping specified in Section 22 14 13 "Facility Storm Drainage Piping." Drawings indicate general arrangement of piping, fittings, and specialties.
B. Where installing piping adjacent to equipment, allow space for service and maintenance.
Question 6. Laydown and staging area – there currently is a door on the lowest elevator level that is locked. It is a thin room. Can we use that room to store our tools? (5th picture above).
Answer: The Park will work with the awardee after award. Due to access and security issues, it may be best to consider storing tools and materials in a POD or similar. Placement will need to be closely coordinated with the NPS. Please specify space requirements in your technical proposal.
Question 7. Laydown and staging area – since the elevator will not be running, can we stage our material on the lowest level outside the elevator? (6th and 7th picture above).
Answer: No
Question 8. Laydown and staging area – alternate – can we store a container box on the lowest level near the elevator entrance? (6th and 7th pictures).
Answer: The Park will work with contractor after award. Due to access and security issues, it may be best to consider storing tools and materials in a POD or similar. Placement will need to be closely coordinated with the NPS. Please specify space requirements.
Question 9. Is there room in the administrative area room just outside the machine room (level 2) to temporarily store the new controller and tank before removing the old from the machine room and replacing with new?
Answer: No
Question 10. The spec calls for replacing the holeless Schindler Elevator system that has upside down pistons with a new one. Can we substitute a different holeless system?
Answer: If different than specified please submit detailed information, justification and benefits for evaluation.
Question 11. Is this considered a historic site? If so, are there any restrictions to replacement of fixtures?
Answer: Non-Historic. All changes/alterations/deviations from specifications require prior written approval. This process can take 60 days or more.
File details come from the government source that posted it. Updated .