S209--Laundry Contract Requirement for VAPAHCS and CBOCS **QUESTIONS AND ANSWERS
Closed Pre-Solicitation Posted
- Solicitation number
- 36C26122Q0706
- Agency
-
Veterans Integrated Service Network 21
Veterans Health Administration, Department of Veterans Affairs
- Responses due
- Set-aside
- No set-aside
Opportunity facts
- NAICS code
- 812332 Industrial Launderers
- PSC
- S209 Housekeeping- Laundry/Drycleaning
Notice details come from SAM.gov. Updated .
Notice text
2 versions
Update #2 · Latest ·
Can you confirm the approximate quantities of each type of linen and laundry to be processed per location listed in the RFQ?
Answer:
Here are the estimated quantities of linen types for ALL locations
* Special Handling Items: Patient Slings, Mops, Microfiber Towels, Scrubs, Pool Towels, Poncho, Female Pajamas, Fisher House Linen, Hypo Packs, Cold Packs.
2. Given this is a rental program for the linen, we would be replacing any worn/torn/missing/damage items by piece not by pound. Can you modify this to a per piece rather than a per pound CLINS. Would you be open to us providing a per piece rate?
Answer:
Yes. The replacement is per piece
Rental Items: Vendor replaces the damaged item by piece
VA Own items: No replacement. Vendor just returns the washed items.
3. How many pounds of linen and laundry was processed last year (clean vs soiled).Â
Answer:
See question 1
Only clean delivered linen and laundry quantities are reported
4. How accurate are the pounds listed in the CLINS to be quoted? Is this based on a year volume? Please confirm what the estimate is based on.
Answer
The estimated pounds & types listed in the CLINS comes from the invoices
It is based on one year volume from 1/1/2021 to 12/31/2021
5. Some of the facilities is a 7 day pick-up. Can we propose a different schedule such as 5 or 6 day pick-up?Â
Answer:
NO. Our Palo Alto and Menlo Park campus locations require 7 day pick-up
6. When do you anticipate an award decision
Answer: 1 Oct 2022
7, Is the ALM certification required for the CM?
Answer:
ALM (Associate Linen Management) certification are required for VA Textile Manager/Supervisor.
CM (Contractor Manager???) should be certified too
8. Is there a small business subcontract plan required since this is an unrestricted opportunity?
Answer: No
9. Would we have an opportunity to bid on the locations to be descoped?
Answer: That will be handled by a different Contracting Officer for a different contract.
10. What is the total quantities to be descoped as a result of the facility locations that will be removed from the contract?
Answer:
Possible Modesto and Stockton locations are removed from the contract later
Estimated total quantiles of Annual Rental and Laundry service:
Update #1 ·
Page 3 of 3
(1) Solicitation notice for 36C26122Q0706.
(2) See attached SOLICITATION AND ATTACHMENTS for Laundry Linen Service at VA Palo
Alto Healthcare System, California.
Files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C26122Q0706_3.docx | DOCX document | |
| Attach 3 - P07 - Wages - Combined.pdf | ||
| Attach 2 - Past Performance Survey.docx | DOCX document | |
| Attach 1 - PRICE SCHEDULE - READY.docx | DOCX document | |
| S02 - 36C26122Q0706.docx | DOCX document | |
| 36C26122Q0706_2.docx | DOCX document | |
| 36C26122Q0706_1.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work this opportunity
- Track it in your pipeline
- Find teaming partners
- Similar opportunities
- Ask GovTribe AI about this opportunity