Questions_and_Answers_Set_4_201.doc

DOC document 28 KB Posted

Attached to
Restroom Repair and Fire Suppression Federal contract opportunity
Solicitation number
W912GY16B0006
Issued by
Department of the Army Materiel Command Contracting Command Detroit Arsenal

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Restroom Repair and Fire Suppression, newest first.
File Type Posted
OF_1419_Restroom_and_Fire_Suppression_201.xls XLS spreadsheet
Question_and_Answer_Set_7.doc DOC document
Questions_and_Answers_Set_6.doc DOC document
Questions_Set_5.doc DOC document
IMG_9203.JPG JPG image
IMG_9202.JPG JPG image
IMG_9200.JPG JPG image
IMG_9198.JPG JPG image
IMG_9201.JPG JPG image
IMG_9205.JPG JPG image
IMG_9199.JPG JPG image
IMG_9204.JPG JPG image
Amendment_0001_-_Extension_of_Closing_Date.pdf PDF
Questions_and_Answers_201_Set_3.doc DOC document
BLDG._201_1st_FLR_PLN-11x17.pdf PDF
BLDG._201_2nd_FLR_PLN-Layout1.pdf PDF
Scope_of_Work_Fire_Suppression_Revision.doc DOC document
Site_Visit_Sign_In_Sheet.pdf PDF
Questions_and_Answers_Set_2.doc DOC document
Question_and_Answer_Set_1_Fire_Suppression_System.doc DOC document
Drawing_-_Sheet_A-4.pdf PDF
Solicitation_16-B-0006.pdf PDF
ConcreteSpecifications.pdf PDF
Drawing_-_Sheet_A-6.pdf PDF
Drawing_-_Sheet_A-7.pdf PDF
Show all 25

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers Set 4 201

1. Abatement ? Asbestos VCT or at pipe penetrations ?TSI at lavatory/fixture supply lines ? do they have report??

ANSWER: No asbestos.

2.

Hours of operation ?

ANSWER: 6:30am-5:00pm Mon-Thurs.

3.

As-built drawings indicating fire alarm upgrades?

ANSWER: Possibly but only in a hard copy form here at DPW. I do not know how complete they are.

4.

Fire suppression / ABANDON IN PLACE WHENEVER POSSILBE?

ANSWER: No. Complete removal.

5.

Do Doors need to be ADA compliant with width?? Do we have room to accommodate?

ANSWER: Yes.

6.

Lava sinks ? why counter top and should (1) be dedicated to ADA , ANSWER: Drawings show ADA compliance.

7.

CUT out floors ? replace with what ???

ANSWER: Proper framing, sheathing and flooring.

8.

AS- built HVAC what CFM do they require??

ANSWER: Size according to area to be ventilated.

9.

Exterior insulation ? please clarify?

ANSWER: R-21.

10.

FRP what color ??

ANSWER: White

11.

As-Built of existing fire alarm.

ANSWER: Possibly but only in a hard copy form here at DPW. I do not know how complete they are.

12. Are fire suppression subcontractors required to have a C-14 license to do this work?

ANSWER: No

13 Is dedicated Site Safety Health Officer required? (COE 385)

14. Is dedicated QC/QM required? (COE 385)

15. Does the new fire alarm cabling need to be in conduit?

ANSWER: Yes

16. 1.3.37 - confirm; we are not installing powered door openers on the new doors.

ANSWER: No. but I do not have a 1.3.37

17. Provide drawing showing the existing fire alarm panel location

ANSWER: Contractor will need to field verify.

18. Does the existing fire alarm panel require modification or replacement to be compatible with the additional devices on new riser?

ANSWER: Possibly. Refer to 1.3.1 where it states "design"

19. Will specifications be posted for new "riser room"?

ANSWER: No.

20. 52.223-4001 - (PAGE 25 OF 87) EMS AWARENESS TRAINING REQUIREMENTS FOR CONTRACTORS

This section requires contractors working beyond a sixty day time period to receive ISO 14001:2004 EMS training. The government provides a 120 day time period for completion of construction requiring all contractors to receive this training. Is this training required for all personnel on the project, a representative from each company (subcontractors included) or is this only a requirement for the prime contractor?

If this is required does the government recommend a testing facility that meets the specifications in section g?

ANSWER: Training may be obtained on-line. Certificate of completion must be provided to the government.

21. Has the government performed an asbestos survey on this building and more specifically the areas of construction? If so, did the survey result in negative findings? If not, does the government intend on the contractor performing testing prior to construction?

ANSWER: There are no asbestos concerns.

22. Will the government consider allowing NV licensed Fire Suppression contractors to bid on this project?

ANSWER: Yes.

23. The SOW- 1.3.37- indicates there are (2) solid core birch doors to be installed. Please confirm the desired location of the doors.

ANSWER: Restroom entry.

24. The SOW does not specifically indicate the removal and replacement of toilet accessories such as toilet paper holders, towel holders and dispensers, and soap dispensers, etc. Would you like the contractor to reuse the existing? If not, please provide a description of items desired.

ANSWER: This task is performed by the government.

25. 1.3.50- Please clarify the type of mirror desired. Also, please confirm there are no mirrors going above the sink/vanity in the restrooms? If there is, do you want a mirror the same width as the vanity? Or 2 separate mirrors, one above each sink.

ANSWER: Vanity mirrors running the full length of each vanity. Standard height.

26. Does the flooring in the janitors closets need to be replaced? Or do they just need to be repaired when the sinks are removed?

ANSWER: Replaced.

27. Does the government have a layout/as-built of the existing sprinkler system they can provide?

ANSWER: Possibly but only hard copies available here at DPW.

28. Please provide a photo of the following:

A. The red hydrant/lift station located in the front of the main entrance in the grass.

B. The fire suppression valve located in the closet on the right hand side immediately upon entering the main entrance.

C. Interior of the men and women’s restroom (including the flooring) 4. Picture of the entry way to the men and women’s restroom 5. Janitor’s closets flooring to verify how the sinks are bolted to the ground.

D. Office layout of the 1st and 2nd floor. Large overview of room.

ANSWER: Photos will be posted to the website at a later date.

File details come from the government source that posted it. Updated .