Questions_and_Answers.pdf
PDF 75 KB Posted
- Attached to
- Submission of proposals update #2 Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W9128F-16-T-0053
About this file
Q&As
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 27
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Replace Potential Transformers (PT) and Current Transformers (CT) at Multiple Plants Solicitation #W9128F-16-T-0053 Contractor Question & Answers
13 December 2016
Question 1: Unit protection and measuring single line diagram relevant with scope of work and supply.
Answer 1: No additional drawings are being provided at this time other than the corrections and FIOs provided in Amendment 5.
Question 2: Existing CTs & VTs characteristics (Rating plate pictures)
Answer 2: It is not feasible to gather these up for all the PTs and CTs. Outages were taken for some of the equipment during the site visits.
Question 3: Existing CTs & VTs pictures (Including surrounding location)
Answer 3: No pictures are being provided for all of the existing PTs and CTs. Site visits times were provided so contractors could see the site layout for the equipment.
Question 4: Existing CTs & VTs outline drawing (or dimension measurement)
Answer 4: These are not available for all of the existing CTs and VTs.
Question 5: CTs & VTs installation condition (min / max ambient temperature, altitude)
Answer 5: This varies depending the installation location. It seems this most impacts the outdoor CTs. Outdoor climate conditions are available at the National Weather Service.
Question 6: Are new loads connected to existing CTs which shall be replaced? If yes, burden characteristics (relay or meter burden), including secondary leads (Conductor cross section and length) need to be provided.
Answer 6: The one-lines and bid schedule identify the purpose of existing CTs and VTs. Conductor replacements are not a part of the scope and will not be provided during the advertisement stage.
Site visits were made available so contractors could get a look and feel for.
Question 7: New CTs & VTs application and burden characteristics (relay or meter burden), including secondary leads (Conductor cross section and length)
Answer 7: The drawings, Scope of Work and the bid schedule provide the purpose. All the details of connected equipment is not being provided. The wiring is not being replaced under this contract. The accuracy and class requirements for the PTs and CTs are provided in the specifications.
Contractor Question & Answers
Question 8: For Oahe:
Station Service CTs. Are these to be donut or bar type?
Station Service PTs, please confirm the ratio (i.e. 480 / 120V).
Answer 8: See amendment 5 as well as the Scope of Work and the provided prints for information. In certain cases the existing type is not specified. Data that is not already provided will need required to be gathered during the preliminary site visits for gathering data for the design.
Question 9: Big Bend:
Station Service CTs. It looks like there are 2000:5 and 50:5 CTs. Please confirm the quantities of each ratio and if these are Donut or Bar Type.
Answer 9: See amendment 5 as well as the Scope of Work and the provided prints for information. In certain cases the existing type is not specified. Data that is not already provided
Question 10: Ft Randall:
Station Service CTs. It looks like there are both 2500:5 and 50:5 CTs. Please confirm the quantities of each ratio and if these are donut or bar type.
Station Service PTs, please confirm the ratio. i.e. 480 / 120V
Answer 10: See amendment 5 as well as the Scope of Work and the provided prints for information. In certain cases the existing type is not specified. Data that is not already provided
Question 11: Gavin Point:
Station Service PTs, please confirm the ratio. i.e. 480 / 120V
Answer 11: See amendment 5 as well as the Scope of Work and the provided prints for information. In certain cases the existing type is not specified. Data that is not already provided
Question 12: For CTs, the spec shows a Bil ration for the 600V rated equipment, and for the 2400 & 4160V equipment, but does not spell out for the 15kV equipment.
We are assuming that for Generator CTs on 13800V and 14400V that these will need to be 15kV rated equipment.
Answer 12: See amendment 5 as well as the Scope of Work and the provided prints for information. In certain cases the existing type is not specified. Data that is not already provided
Contractor Question & Answers
Contractor Question & Answers
Question 13: A number of CTs shown in the scope show that they can be donut or bar type.
If donut type, what is the preference for window size (size of opening) and if bar type, is there a specific dimension that you will need on these.
Answer 13: See amendment 5 as well as the Scope of Work and the provided prints for information. In certain cases the existing type is not specified. Data that is not already provided
Question 14: I would like to formally ask for the photos of the Ft Peck gear that the plant has taken. There was several area’s that were assessable to look at the CT’s and PT’s, the plant folks have photos of these areas that will be beneficial for our estimating efforts.
Answer 14: The CTs for Units 1, 2, and 3 are now being installed new in a different location. The existing ones will remain. See amendment 5
Question 15: Needing to request the outage schedule for each plant and unit on this project. Per specification 26 27 14, 3.1.2, it states that the “replacements shall be performed per the existing unit outage schedule” and that the “schedule shall be provided by plant personnel.” We are in need of these existing outage schedules to properly determine the number of mobilizations and the dates when they need to occur. Please Advise.
Answer 15: See the outage windows listed in Amendment 5.
File details come from the government source that posted it. Updated .