Questions_as_of_8_Aug.pdf

PDF 399 KB Posted

Attached to
Construct Aircraft Apron- MTANG Federal contract opportunity
Solicitation number
W9124V19B0002
Issued by
Department of the Army Montana Army National Guard

About this file

This document contains responses to questions from prospective offerors for solicitation number W9124V19B0002 to construct an aircraft apron for the Montana Army National Guard. Key details include that final acceptance for the project is 15 October 2020, and the final date to submit questions is 14 August 2019 at 1:00 PM. The scope of work involves installing a new aircraft apron, with associated electrical work including new airfield lighting, conduit, pull boxes, and controls enclosures. Clarification was provided that some lighting and conduit requirements apply to the base bid work while others are part of optional line items. Dimensions for pull boxes and further details on locations for lighting control stations are still pending. The soliciting agency is the Department of the Army Montana Army National Guard.

Questions and Responses as of 8 Aug.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Construct Aircraft Apron- MTANG, newest first.
File Type Posted
Abstract_OF_1419_certified.pdf PDF
MTANG_Apron_S100,S200,S201.pdf PDF
FAA.P-153.pdf PDF
W9124V19B0002_Amendment_0002_SF_30.pdf PDF
Questions_as_of_22_Aug.pdf PDF
Revised_Sheet_E203.pdf PDF
W9124V19B0002_Amendment_0001.pdf PDF
52.204-24.pdf PDF
W9124V19B0002_0001_SF30.pdf PDF
CQCP_C-100.pdf PDF
Revised_Sheet_E415.pdf PDF
52.204-25.pdf PDF
Questions_as_of_16_Aug.pdf PDF
SiteVisitSignInSheet.pdf PDF
W9124V19B0002_Site_Visit_notes.pdf PDF
Pre-Bid_Conference_Slides.pdf PDF
W9124V19B0002_MTANG_Construct_Aircraft_Apron.pdf PDF
Show all 17

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation W9124V19B0002 – CONSTRUCT AIRCRAFT APRON Project JKSE 169101

Responses to Questions as of 8 August 2019

1. Question: Does the Apron need to be installed this 2019 season.

Answer: Final acceptance of the project is 15 October 2020.

2. Question: With the additions of M5 – M8 will an update to the Airfield Lighting Control & Monitoring System be required? If so who is responsible contractor or owner?

Answer: Pending

3. Question: Plan sheet E-102 Note 3 mentions possible adjustments or interruptions to 2-4” existing conduits. If adjustments or interruptions are required how will this work be paid?

4. Question: Plan sheet E-203 Note 22 requires providing a new traffic rated cover for existing pull box. Please provide traffic rating requirements for this new cover. Also are there any drawings, dimensions, and photos of the existing pull box?

5. Question: Can the Auto CAD files be provided for the project plans?

Answer: No

6. Question: Can specification section 321215/2.1.3 Material Transfer Vehicle be eliminated from the project specifications? A material transfer vehicle can improve the smoothness of the asphalt pavement surface and correct aggregate segregation of the hot mix, but the cost to provide a material transfer vehicle to perform the relatively small asphalt paving areas associated with this project seams excessive and unnecessary. The contract documents will ensure the final asphalt surface will meet specified smoothness tolerances whether the asphalt paving is placed with or without a vehicle transfer vehicle.

Answer: Yes, the requirement of the self-propelled material transfer vehicle for this project is eliminated. As noted in the question, the material transfer vehicle does lead to smoother pavements, as it eliminates “stop and go” or “end-dump” paving; however, the project still contains smoothness requirements that will dictate a high quality finished product.

7. Question: Note 8 Sheet E202: Is the horizontal 4” PVC run from the transformer to the pull box SW of the removed buildings part of the base bid or ABI #1? (The vertical run that travels under the apron connection has a note indicating it is part of ABI #1, but the horizontal run it connects to does not.)

Answer: All conduit runs shall be provided under the base bid.

8. Question: (a) Will temporary taxiway lighting for the removed runway lights need to be provided? Does the area where the lights are removed need to be lit or does the temporary connection of remaining lighting just need to be done? (b) If we need temporary taxiway lighting can the wire and conduit lay on the ground?

Answer: (a) No, the temporary lighting circuit will be “connected” in order to maintain the remaining circuit (along the open section of taxiway). The taxiway portion where the temporary circuit is placed will be closed, and no additional lights are necessary / required. (b) The Contractor will need to determine and complete this work in accordance with the National Electric Code. The circuit is considered high voltage, as it is operated by a Constant Current Regulator. The Contractor will have to maintain control over the temporary system. Contractor may direct bury temporary cable or may install it above ground in conduit and then monitor access (to make sure an airport employee doesn’t drive over it for instance).

9. Question: The lighting system schedules on sheet E205:

Where are Pole M1 & M2?

What does Pole 5 refer to?

Answer: M1 and M2 are referring to the fixtures that shall be mounted to Building 80, or location ‘P3’ on Sheet E204. Pole 5 line is just being used as a summary line to total fixture quantity and load values. There is no physical Pole #5.

10. Question: Flag note 2 sheet E202 states “Drivers for the new luminaries to be remotely located in a NEMA 3R Enclosure located adjacent to the new lighting controls enclosure on the concrete pedestal.”

Does this mean you want 2 enclosure on the pedestal? The notes for the other two light poles/pedestals (Flag Note 3 &4 Sheet E203) don’t have this same language, are they the same? Do the drivers and lighting controls have to be in separate enclosure for just one location or do all three have to be separate?

Or can the lighting controls and drivers be installed in the same enclosure for all three locations?

Answer: Under basis-of-design, Musco light fixtures will be supplied with a driver cabinet that shall be mounted to existing pole, and the lighting contactors, H-O-A switches, etc. shall be mounted within enclosure on pedestal base next to light pole. For lights installed on Building 80, all of these cabinets will be mounted on exterior wall of Building 80. Please see picture below that reflects installation for all (3) light poles. If using a different lighting manufacturer other than Musco, light fixture remote drivers may be mounted within same enclosure as lighting contactors, H-O-A switches, etc. on pedestal base next to light pole.

11. Question: The jointing plan shown on plan sheet C203 looks as the concrete panels will have the dimensions of 20 feet longitudinal by 10 feet transverse. According to ACI, the maximum ratio of length to width of a concrete slab should not exceed 1.5 to 1 (length to width). It appears the ratio of the final slab dimensions as shown will be 2 to 1. Let me know if I am looking at the plans correctly.

Answer: The standard panel size is 20’ x 20’. The dashed lines between the panels, as shown on C203, tie to the legend dictating the joint types in the sample layout. The dashed lines are not joints themselves. Any panels that are beyond a 1.25 to 1 (length to width) ratio are shown as fully reinforced.

These only occur in the panels adjacent to the trench drain system. Please also note that the jointing plan on C203 is a sample plan developed to show the Bidder / Contractor what type of joint shall be required for all instances (contraction, construction, and isolation joints). The sample assumes a paving lane width of 40’, where the Contractor would then cut a longitudinal contraction joint. An option would be to pave at 20’ widths and all longitudinal joints would then be construction joints. The sample plan on C203 was drawn to show the Contractor the type of joints required for all instances and leave it open to the Contractor to determine the best fit paving plan, while meeting the specified requirements.

12. Question: Plan Sheet E408 – Please provide dimensions required for new pull box and hand holes.

13. Question: Plan Sheet E203 – Note 17 mentions 2” conduit and refers to one line drawing on page E4.0 Plan page E400 contains the one line drawing and calls out 3” conduit. Please clarify.

14. Question: Plan Sheet E203 – Note 25 mentions interior lighting control stations at MOCC and BDOC on campus. Please define these abbreviations as they do not appear in the list on page C000 or E002. Also what is the anticipated extent of electrical work at these locations for placement of the lighting control stations and antennas?

15. Question: Plan Sheet E104 Detail A – Detail lists L-868B load bearing light base cans in the paved shoulders. Please verify load bearing cans specified in the paved shoulders are the correct application.

16. Question: Plan Sheet E408 – Please clarify which detail is designated the hand hole and which is the pull box. Also please designate on the drawings where each application applies. We do not believe pull box manufacturers will provide an aircraft rated cover for an open bottom pull box. Please clarify the application for the open bottom pull box.

17. Question: Plan Sheet E-100 – Will the sign to be removed and reset need to be set temporary for A-5 & MIL Ramp when T/W A is open? If so please show location and if it needs to be illuminated or not.

18. Question: Plan Sheet E104 – Design calls out for a L-868B load bearing can for the sign foundation. Is this correct? Typically a L-867 B or D for sign foundations.

19. Question: What is the final date to submit questions?

Answer: 14 August 2019, 1:00 PM

File details come from the government source that posted it. Updated .