RFIs Responses from RA_ submitted W91151-22-B-0065_24 Aug 2022.pdf

PDF 166 KB Posted

Attached to
Communication Infrastructure Upgrade
Solicitation number
W91151-22-B-0065
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFI’s Responses W91151-22-B-0065-24 August 2022

1. Reference: Form 1442, Section 2.2, page 4. “The Contractor shall attend a Government coordinated preconstruction conference within 10 calendar days of contract award. As a minimum, the contractor has appointed project manager, the superintendent, the QCM, and administrative personnel responsible for preparation of contract documents, certified payroll records and invoices shall attend the conference. The contractor shall deliver letter appointments of its key personnel that include each individual’s duties, roles and responsibilities.”

a. Can administrative personnel responsible for preparation of contract documents, certified payroll records and invoices attend the preconstruction conference virtually from our corporate office? YES

2. Page 5 of solicitation states, “Any bids hand-delivered prior to 0900 on the due date shall only be delivered to the MICC Fort Hood Contracting Office Shoemaker Building, 36000 Shoemaker Lane, 1st Floor, Fort Hood, TX 76544”. Page 6 of solicitation states, “Bids delivered before bid opening must be delivered only by mail, including, Federal Express or United Parcel Service to the address as indicated below.” Bid Opening is indicated as, “the time and date specified in Block 13 of SF1442 (30 Aug 2022, 2PM)”.

a. Please clarify that the bids can, in fact, be hand delivered prior to the bid opening, and beginning at what date and time. Bids can be hand carried on the day of bid opening to time of opening. No bids will be accepted after bid opening

b. Please confirm that bids can be mail delivered to the address given prior to the bid opening time. Bids delivered before Bid opening date must be mailed according to the solicitation

3. The assigned wage determination, TX20220230 06/17/2022, Building, does not have applicable work classifications for the type of work that is required within the scope of work regarding FOC.

a. Please confirm if the CO will submit a conformance request for an additional classification and wage rate for a telecommunications lineman or fiber lineman? Amendment will be posted with correct WD

4. Page 1 of solicitation states, “Project Manager, Quality control and Superintendent Positions are considered key positions. These positions SHALL not be sub-contracted and must work directly for the prime contractor.”

a. Is the QC position required to be onsite for the duration of the project? If they are, can they be a dual hat with the superintendent? Quality Control should be not fill the role of PM or

Superintendent.

RFIs questions submitted W91151-22-Q-0065 Fiber Optic Cable Upgrade.

5. Under Section 5 # 1 it states that Contractor Shall provide/Install one 12 strand FOC from maintenance hole, MH4103, through existing duct and maintenance holes, MH4123 & MH4116 to a newly installed handhole.

ANSWER: There are 1-2 vacant ducts from MH4103 to MH4116 with pull strings currently installed. No Maxcell is installed in any location in that area. Maxcell is acceptable as FOCs shall be installed from MH4103 to B90214 (12 strand) & B9028 (12 strand). Additional FOCs shall be installed from B90214 north across the street to feed 4 facilities.

6. Under Section 5 # 1 it states that the fiber run shall be loose tube single mode type that allows installation in both underground duct and attached to utility poles in the air. The distance of the FOC is appr. 1,800 feet in length.

ANSWER: Appr. 1,200 feet is underground and appr. 600 feet aerial.

7. Under Section 5 the contractor will be providing several Fiber Optic Distribution Panels.

ANSWER: Yes, the contractor shall provide fully loaded cassette modules with the Fiber Optic Distribution Panels. The number, size and location of the Fiber Optic Distribution Panels are stated in 5.7 (1-144 strand), 5.8 (1-36 strand) and 5.9 (13-6 strand).

8. Under Section 5 # 2 it states that Contractor shall provide/Install one 12 strand FOC from maintenance hole MH4103, through existing duct and maintenance holes, MH4123 & MH4116 to a newly installed handhole

ANSWER: There are 1-2 vacant ducts from MH4103 to MH4116 with pull strings currently installed. No Maxcell is installed in any location in that area. Maxcell is acceptable as FOCs shall be installed from MH4103 to B90214 (12 strand) & B9028 (12 strand). Additional FOCs shall be installed from B90214 north across the street to feed 4 facilities. The “newly installed handhole” referenced was installed vie another contract. No handhole is required for this installation.

9. Under Section 5 # 2 it states that the fiber run shall be loose tube single mode type that allows installation in both underground duct and attached to utility poles in the air. The distance of the FOC is appr. 1,800 feet in length.

ANSWER: Appr. 1,200 feet is underground and appr. 600 feet aerial.

10. Under Section 5 # 3 it states that Contractor shall provide/Install one 12 strand FOC from B90208 to B90213 through existing 2’ galvanized pipe. The fiber run shall be loose tube type single mode FOC.

ANSWER: The 2” galvanized pipe currently is occupied. The FOC installed in the pipe shall be used as pull coed for the new 6 strand FOC. Maxcell is not necessary in the 2” galvanized pipe.

11. Under Section 5 # 3 it states that Contractor shall provide/Install one 12 strand FOC from B90208 to B90213 through existing 2’ galvanized pipe. The fiber run shall be loose tube type single mode FOC.

ANSWER: The 2” galvanized pipe currently is occupied. The FOC installed in the pipe shall be used as pull cord for the new 6 strand FOC. Maxcell is not necessary in the 2” galvanized pipe.

12. Under Section 5 # 4 it states that Contractor shall provide/Install one 6 strand FOC from B90208 to B90211 through existing 2’ galvanized pipe. The fiber run shall be loose tube type single mode FOC.

ANSWER: The 2” galvanized pipe currently is occupied. The FOC installed in the pipe shall be used as pull cord for the new 6 strand FOC. Maxcell is not necessary in the 2” galvanized pipe.

13. Under Section 5 # 6 it states that Contractor shall provide/Install 13- 6 strand FOCs from B90214 to Bldg.’s 90207, 90208, 90209, 90210, 90215, 90217, 90135, 90136, 90138, 90134 & 90171, 90185, 90238. Fusion splices all 13- 6 strand FOCs into B90214’s 144 strand rack mounted FOC patch panel.

The fiber run shall be loose tube single mode type that allows installation in both underground duct and attached to utility poles in the air. The distance of the FOCs varies depending on the location of the Bldg.

ANSWER: Galvanized pipe questions are answered in 10, 11 & 12 above.

B90214- Appr. 1,200 feet is underground and appr. 400 feet aerial.

B90207- Appr. 700 feet is aerial from B90214 to B90207.

B90208- Appr. 500 feet is aerial from B90214 & B90208.

B90209- Appr. 200 feet is installed under the 4 facilities from B90214 to B90209.

B90210- Appr. 200 feet is installed under the 4 facilities from B90214 to B90210.

B90211- Appr. 250 feet is installed in the 2” galvanized pipe from B90208 to B90211.

B90213- Appr. 250 feet is installed in the 2” galvanized pipe from B90208 to B90213.

B90215- Appr. 150 feet is installed under the 4 facilities from B90214 to B90215.

B90217- Appr. 400 feet is aerial from B90214 to B90217.

B90238- Appr. 1,300 feet is underground & 600 feet is aerial from B90214 to B90238 B90136- Appr. 700 feet is aerial from B90214 to B90136.

B90138- Appr. 750 feet is aerial from B90214 to B90138.

B90134- Appr. 1,300 feet is underground & 400 feet is aerial from B90214 to B90134.

B90171- Appr. 1,300 feet is underground & 500 feet is aerial from B90214 to B90171.

B90185- Appr. 1,300 feet is underground & 500 feet is aerial from B90214 to B90185.

14. Under Section 5 # 13 it states that Contractor shall provide/Install 6 new 35’ wooden utility poles to support the FOCs listed above. The exact utility pole locations shall be determined during the initial walkthrough after award and after all existing utilities are properly marked. The exact locations shall be agreed upon before installation.

ANSWER: Class 6 type utility poles.

15. What is the classification type for the new 35’ poles?

ANSWER: Class 6 type utility poles.

16. Are we installing new strand for all ariel cable placement?

ANSWER: Yes, new strand must be installed to support new FOCs. Latching to existing cables are not authorized.

17. 90209 cluster is one building but 4 suites, are we providing 6 strands to each suite or 6 strands to the building in its entirety?

ANSWER: B90214 is the new communications room. It shall receive the incoming 12 strand mentioned in 5.1. Install three- 6 strand FOCs from B90214 to B90210, B90209 & B90215.

18. Commscope does not produce 6ct fiber anymore, the lowest strand they produce is 12ct. Is this acceptable?

ANSWER: Yes, 12 strand is acceptable for each facility.

19. Due to existing infrastructure and to have the least impact on it, can we upsize cable from tie point and transition to 6 strand closer to the buildings?

ANSWER: Yes, the contractor shall upsize the cable and transition to 6 strands to each facility.

20. Is there a detail for the pole installation?

ANSWER: No there is no detail for the pole installation.

22. On the provided map of the solicitation a note reads, “… Duct install” per the site visit all work was ariel and there was no underground work to be performed, please confirm.

ANSWER: There shall be no duct installed for this contract. The “Duct install” referred to a different contractor that installed duct from MH4123 to MH4116.

23. Per plans, 6 strand fiber is called out. 6 strand fiber has a very long lead time and can be hard to get.

Will the Government allow 12 or 24 strand fiber?

ANSWER: 12 strand is acceptable for each facility. 24 strands to each facility would change the entire design and materials needed.

24. One of the Poles to be removed goes through the roof. Once Pole is removed do want the contractor to patch the roof?

ANSWER: Yes, the contractor shall repatch the roof after the pole removal.

File details come from the government source that posted it. Updated .