Attachment_22_Q A_Round_3.pdf

PDF 45 KB Posted

Attached to
Ft. Drum Renewable Energy Supply Agreement Federal contract opportunity
Solicitation number
SP0600-13-R-0401
Issued by
Defense Logistics Agency Energy

About this file

Attachment 22 Q A Round 3

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Ft. Drum Renewable Energy Supply Agreement, newest first.
File Type Posted
Amendment_0011.pdf PDF
Amendment_0010_Final.pdf PDF
Amendment_0008_SP0600-13-R-0401_Final.docx DOCX document
Amendment_0007.pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_Amd_0007.pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_Amd_0006.pdf PDF
Amendment_0006.pdf PDF
Amendment_0005_Final.pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_Amd_0005.pdf PDF
Amendment_0004.pdf PDF
RFI_Attachment_21_03222013.pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_Amd_0004.pdf PDF
Amendment_0003.pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_Amd_0003.pdf PDF
Attachment_20_--Fort_Drum_PPC_Presentation.pdf PDF
Attachment_19_Q A.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_10_kWh_Rate_Utility_Payment.pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_Amd_0002.pdf PDF
Amendment_0002.pdf PDF
Attachment_13--CLIN_0002_Pricing.xls XLS spreadsheet
Attachment_15-CLIN_0002_Past_Performance.pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_Amd_0001.pdf PDF
Amendment_0001.pdf PDF
Attachment_17_CLIN_0002_Attestation_Forms.pdf PDF
Attachment_14-CLIN_0002_Technical_Proposal.pdf PDF
Attachment_16_CLIN_0002_Supply_Plan_Submission.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_9_-_Past_Performance_Information.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_12_Initial_Scope_of_Work_Planning_Package_(ISOWPP)_Environmental_Assessment.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_4_Site_Maps.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_8_Renewable_Project_Experience_-_Copy.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_6_Early_Termination_Fees_Schedule_-_Copy.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_4_Site_Maps_(2).pdf PDF
DrumPPA_Attachment_1_Historical_Consumption_usage.xlsx XLSX spreadsheet
DrumPPA_Attachment_11_-_Small_Business_Subcontracting_Plan.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_10_kWh_Rate_Utility_Payment.pdf PDF
DrumPPA_Attachment_2_Outgrant_Agreement_(Sample).pdf PDF
Fort_Drum_RFP_SP0600-13-R-0401_final.pdf PDF
Show all 37

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Responses Industry Day, Fort Drum– 24 January 2013

1. Will the Army indemnify the Project for the condition of the land?

Answer – The contract will not include any form of Government indemnification.

2. Is the biomass requirement mentioned in the RFP the only source or would you entertain an additional capability – a waste to energy project to become net zero for waste?

Answer – Biomass is a requirement for CLIN 0001. Waste to energy is acceptable for CLIN 0002 provided it is classified as Renewable Energy as defined by Energy Policy Act of 2005.

3. If the $0.056/kWh cost is not offered by anyone, will the next best price be considered or will there be no award?

Answer – The Government will contemplate award if the offered price meets or beats the $0.056/kWh value.

Prices above this level will not be considered. See Section B.1.4.

4. John Nelson stated the cut-off date for questions on the RFP is February 15. L.1 states that questions will be entertained up to 14 days prior to solicitation closing date. Please Clarify.

Answer – In order to have sufficient time to provide answers to the questions and maintain the closing date a cut-off date of February 15 is needed.

5. How do they determine the endangered species on site? Who is the contact?

Answer -. POCs: Jim Miller at 607-753-9334 and Robyn Niver at 607-753-9334.

6. The greyfield was once the site of a mobile asphalt plant.

a. Were there any hazardous material/waste spills at the site during that period?

Answer – No not to our knowledge

b. If so, is there any residual contamination at the site?

Answer - No

7. How will utilities for process loads be supplied?

Answer – See Section C.18.

8. Is the project required to interconnect with the NYISO? If so, will EITF do the interconnection study?

Answer - Provider is responsible for interconnection study.

9. Can the Project bid capability to the regional grid?

Answer – Yes, see Section C.3.2.6.

10. Will EITF consider a price adjuster to account for changes in biomass prices over time?

Answer – No, a price adjuster will not be allowed.

11. When does escalation start (e.g. at closing, at in-service date)?

Answer – Escalation may begin in year two. See Section B.1.4.

12. Will EITF entertain different pricing structures as long as they are at or below $0.056/kWh for 4.88% (revised to

3.6% see Amendment 0003)? For example, maybe a higher price with lower escalation for a period followed by a lower price with higher escalation later. This helps in repaying debt financing which is likely to have a term shorter than the term of the PPA.

Answer – No, the Government will only consider costs that do not exceed $0.056/kWh in the first year of delivery and a maximum annual escalation rate of 3.6% thereafter.

13. What is a REC?

Answer - RECs are environmental attributes associated with renewable energy generation. See “REC” in Section B.1.

14. What is the relationship between this and the MATOC?

Answer - None. The MATOC is a different contract vehicle, which is not relevant to this procurement.

File details come from the government source that posted it. Updated .