Questions and Answers Addendum 1 Final.docx
DOCX document 21 KB Posted
- Solicitation number
- 20-478HFS-PERSA-B-14419
- Issued by
- St. Clair County, Illinois
About this file
This document is an Addendum for an Invitation for Bid (IFB) issued by the Illinois Department of Healthcare and Family Services (HFS) for Replacement Chairs, Bid # 20-478HFS-PERSA-B-14419. The IFB is for the purchase of task, guest, executive, and plastic stackable chairs. The Vendor shall deliver all chairs ordered by HFS to the HFS Bureau of Administrative Services (BAS) warehouse within 45 days from the date the order is submitted and is responsible for removing chairs from boxes, any assembly required, and removal of debris. The bid opening date is May 19, 2020 at 2:00 pm. Vendors must submit bids through the BidBuy electronic system and cannot submit partial bids; bids must contain pricing for all four styles of chairs. The State will identify the lowest priced bidder that meets responsibility and responsiveness requirements.
Regarding pricing, the State is tax-exempt, and vendors shall not bill for any taxes unless accompanied by proof that the State is subject to the tax. The evaluation will be based on the lowest priced bid that meets the requirements outlined in the IFB, including chair specifications detailed in Section 1.2.4 and reference pictures provided.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Forms A Section V.18.1~4.doc | DOC document | |
| Forms B Section V.20.1~4.docx | DOCX document | |
| IFB FINAL.docx | DOCX document | |
| Notice of Electronic Submissions ONLY.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Replacement Chairs IFB 2020-11-008/BidBuy# 20-478HFS-PERSA-B-14419 Questions and Answers Addendum 1 The Illinois Department of Healthcare and Family Services (HFS) is issuing this Addendum to amend the original Invitation For Bid (IFB) document for the above referenced project as issued by this office on April 24, 2020.
This addendum is to be acknowledged in accordance with the IFB, Section B.2 of the Offer to the State of Illinois, Addenda. Offerors are instructed to read this entire package before attempting to complete the information required therein. All other terms and conditions of the IFB shall remain in full force and effect, unchanged except as amended hereby. _____________________________________________________________________________________
1. Will this be funded through GRF?
Answer: No.
2. Is Government Services Administration (GSA) pricing required for this bid?
Answer: No.
3. Can preowned furniture be utilized for this bid?
Answer: No.
4. I see the bid opening date is 5/19 at 2pm, do bids need to be submitted any sooner than that?
Answer: Please see A.8 in the solicitation document. As per the Notice of Electronic Submissions and CPO notice 2020.06, submissions will only be considered if they are received through Bidbuy and on or before the time and date indicated in the Bid Opening Section within the solicitation. Vendors are strongly encouraged to allow time to load all necessary documents within the electronic system, Bidbuy, in order to avoid late submission.
5. When does the furniture need to be delivered by?
Answer: Please refer to Section 1. DESCRIPTION OF SUPPLIES AND SERVICES; subsection 1.2.3 under SUPPLIES, SPECIFICATIONS AND/OR SERVICES REQUIRED: The Vendor shall deliver all chairs ordered by HFS to the HFS Bureau of Administrative Services (BAS) warehouse within 45 days from the date the order is submitted. Vendor is responsible for removing chairs from boxes, any assembly required and removal of debris. Also see subsection 1.2.1 which specifies that certain chairs will be ordered immediately following award of the contract.
6. Is any installation labor required?
Answer: Yes, please refer to the Answer to Question 5 above.
7. Is the removal of any of the chairs these new chairs are replacing required?
Answer: No.
8. Does any tax apply to this sale to the state if we were to win?
Answer: Please refer to Section 4.1 PAYMENT TERMS AND CONDITIONS; subsection 4.1.6.1: Vendor shall not bill for any taxes unless accompanied by proof that the State is subject to the tax. If necessary, Vendor may request the applicable Agency’s Illinois tax exemption number and Federal tax exemption information.
9. How are vendors going to be evaluated?
Answer: Please refer to A.22 in the IFB solicitation. A.22:1 A responsive bidder is one who submits a bid that conforms in all material respects to the Invitation for Bid, and includes all required forms. A 22.2 A responsible Bidder is one who has the capability in all respects to perform fully the contract requirements and who has the integrity and reliability that will assure good faith performance. A 22.3 The State identifies the lowest priced bidder that meets responsibility and responsiveness requirements. The State ranks bids in order of price when appropriate. Please also refer to Section 1. DESCRIPTION OF SUPPLIES AND SERVICES of the IFB solicitation.
10. What will best position a vendor to win?
Answer: Please see the answer for Question 9 above.
11. Do you have a brand or model number of the chair you are looking for? By the description on the bid it is difficult to know the quality of the chairs you need?
Answer: Please refer to Section 1.2 SUPPLIES, SPECIFICATIONS AND/OR SERVICES REQUIRED; subsection 1.2.4 of the IFB solicitation where chair specifications are clearly listed and reference pictures are provided.
12. What is a Kidney shaped armrest is or what does it looks like?
Answer: Please refer to the Answer for Question 11 above.
13. Do you have a picture of the chair in question? (ADJUSTABLE, SWIVEL ON A FIVE PRONGED BASE, THREE PADDLE SYNOCHRONOUS FULL FUNCTION MECHANISM, FULL UPHOLSTERED SEAT AND BACK, LUMBAR SUPPORT, KIDNEY SHAPED ARMREST PADS, MEDIUM BACK, STANDARD SIZE)?
Answer: Please refer to the Answer for Question 11 above.
14. I see your request for office chairs through bidbuy and was wondering if you were looking for on-site assembly or remote assembly?
Answer: Please refer to the Answer to Question 5 above.
15. Can a bid be submitted for only one item number in the bid solicitation or must a bid contain all the items?
Answer: No, a bid must contain pricing for all four styles of chair. Please refer to Section 1. DESCRIPTION OF SUPPLIES AND SERVICES of the IFB solicitation.
16. I work for a manufacturer that makes a stackable and side chair, but I want to make sure we fit the complete description. Where do I find more details?
Answer: Please refer to the IFB solicitation document posted in BidBuy under Bid#: 20-478HFS-PERSA-B-14419.
17. Do we have to bid on all the items or can we submit a partial bid?
Answer: No, a partial bid will not be accepted. Please refer to the answer to Question #15 listed above.
File details come from the government source that posted it. Updated .