Q A.docx

DOCX document 21 KB Posted

Attached to
Construction Coordination and Project Management Support Services
Solicitation number
M67400-14-T-0019
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Questions_and_Answers_6-9.doc DOC document
T-0019_Mod.doc DOC document
M67400-14-T-0019-0002.doc DOC document
M67400-14-T-0019-01.doc DOC document
Q A_2.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. I am looking at Solicitation # M67400-14-T-0019 – One concern is the Due Date for Proposals is 5.19.2014, and the anticipated Period of Performance is June 1st 2014 start. Does this leave enough time?

ANSWER: PWS paragraph “7.1 PERIOD OF PERFORMANCE. The contract period of performance will start 30 days after announcement of the contract award. The anticipated period of performance (POP) is 1 June 2014 to 31 May 2015 with 2 one-year option periods.” This is an anticipated date; the period of performance will start 30 days after contract award.

2. Is this a new or follow on requirement? If it is a follow on, please let us know the current contract number and contract value? Is the incumbent still eligible to bid as a prime for this contract?

ANSWER: This is a new requirement.

3. Which email id you want us to use while submitting the quote?

ANSWER: The email is found on page 52, renee.kale@usmc.mil.

4. What is correct due date to submit the quote?

ANSWER: The due date to submit the quote is listed on page one, block 8 and states 08:00 AM 20 May 2014. Please note this date/time is local time meaning Japanese Standard Time.

5. Can you provide additional clarification on your expectations for the requirement listed on Page 49 “Volume II (Price) shall contain all the pricing information, to include a copy of the Offeror’s Audited Balance Sheet and Income Statement”?

ANSWER: The Government’s expectations for the Volume II (Price) Requirements are found on page 49 and continue on pages 50-51.

6. Please confirm that DBA insurance is required for this procurement.

ANSWER: Clauses 52.228-3 and 52-228-5 have been included therefore DBA insurance is required.

7. On page 49 of 50 under item 4) Past Performance Information List instructions, the RFP states that “Offerors are directed to provide references on the Past Performance Information List on no more than five (5) of the Offeror’s most recently completed, or currently on-going, Federal Government or Commercial contracts, not to exceed 3 years since completion for like or similar services to those to be provided under this RFP.” If a firm has continuously delivered the same scope to the same client on the same program/project but due to incremental one-year funding the client has issued a new contract under a new contract number, can an overall multi-year description of the activity issued under multiple contract numbers be considered a single Past Performance Reference? Alternately, could this work be presented as multiple past performance experiences listing each “task” issued under a unique contract number as a separate past performance reference despite the fact that each task represents an identical scope of work?

ANSWER: Yes, an overall multi-year description of the activity issued under multiple contract numbers can be considered a single Past Performance Reference. Yes, this work can be presented as multiple past performance experiences listing each “task” issued under a unique contract number as a separate past performance reference despite the fact that each task represents an identical scope of work.

8. Please indicate if the housing cost, home leave and mobilization cost are separate reimbursable costs or do they need to be included in the firm fixed price along with the cost for the 1,920 hours/year for each staff member.

ANSWER: There are no separate reimbursable CLINs for these costs so, yes they should be included in the Firm Fixed Price.

9. Will a government vehicle be made available for on-site work related driving requirements?

ANSWER: Non-exclusive use of the Program Management Office government vehicle will be available.

10. Section 3.1.1 states “provide on-site support services (total 2 offices).” Please specify the meaning of two offices. Will both employees support two offices or will each individual support one office/each?

ANSWER: Both employees will support both offices. The FRF Program Management Office staffs offices at Camp Schwab and Camp Foster. Due to the coordination required during construction and project development both positions require split time between offices.

11. Section 5.2.5 states “Coordinate the identification of discrepancies or inadequacies in structure, systems, and functional or performance reliability in relation to US standards and requirements.” Please clarify the term “structure.” It is assumed that this statement is not referring to the adequacy of building structural design but rather indicates a reference to the structure of the US standard. Please clarify.

ANSWER: Structure is not referring to structural design but rather structure such as: “something (such as a house, tower, bridge, etc.) that is built by putting parts together and that usually stands on its own”

12. Section 5.2.6 states: “Coordinate and monitor accomplishment of milestones for construction projects such as preparation and review of Charrette documents, criteria packages, design submittals, and design schedules, monitors project construction status and presents project status…” Please clarify if this is part of this scope of work, or if it is a scope that is assigned to another contractor performing scheduling activities.

ANSWER: This is part of this scope of work. The Contractor will coordinate with the scheduler regarding their assigned projects.

13. Section 7.4.2 states: “Knowledge of the overall mission, organization, functions, capabilities, administration, and operations of the Marine Corps in general, and the Futenma Replacement Facility in particular.” This single paragraph reduces the competitive field to a sole provider which is the incumbent. There is only one firm that has experience with Futenma Replacement Facility. No other competitor can match this qualification. This requirement restricts competition. Please remove the specific requirement of FRF experience.

ANSWER: This is a new requirement and therefore there is no incumbent. Additionally, this section only requires knowledge and not experience. The requirement will remain in the solicitation.

14. Page 51 of 58 states ”The following table is provided for informational purposes only and contains the Government’s estimate with regard to the labor categories and hours required for successful performance.” The RFP indicates that the offeror needs to determine the level of effort and the size of the staff while also indicating that a certain number of staff and number of hours per staff are fixed. If the offeror needs to determine the size of the most appropriate staff and the amount of hours associated with the workload information, it follows that the offeror needs information to enable them to quantify the workload required. The current scope of work describes well the nature of work but it is totally silent about the quantity of work expected to be delivered or provides any information that would allow an objective estimate of the level of effort. Please provide additional information that will assist the offeror in the quantification of the level of effort required.

ANSWER: If further information is required a pre-proposal meeting can be scheduled.

15: Section 7.9 states that Security Clearance is NOT required while section 7.6.6.1 alludes that a security clearance is required. Does that mean that a Secret clearance is not required but a background check (JAPAS) for the purpose of assigning access to government computers and network will be required? Please clarify.

ANSWER: A Secret clearance is not requirement. Section 7.6.6.1 discusses the issuing of a Common Access Card (CAC) which does requirement a background check. This section uses the term “security clearance” and is always followed with “background check” or “/background check.” This means that if no security clearance is required by the solicitation (which in this case it is not required) then the term “background check” is to be used in place of “security clearance.” Additionally, the contractor is required to initiate the background clearance and obtain proof of background check (see highlighted section):

7.6.6.1 Requirements for Issuance of a CAC the following conditions must be met prior to issuance of a CAC to any contractor employees for limited privilege/non privileged access:

· The SOFA status of the employee shall be verified, and approved by the office of Staff Judge Advocate (SJA).

· The Contractor shall be registered in the Contractor Verification System (CVS) with a valid record of security clearance (background check) on Joint Personnel Adjudication System (JPAS). The CVS is conducted at MCB Installation Personnel Administration Center (IPAC) USMC S.D. Butler, Tel No. 098-970-0875, Bldg. #5699.

· The Contractor shall obtain proof of security clearance (background check) on JPAS at Security Management Office, USMC S.D. Butler, Tel No. 098-970-7892/8412, Bldg. #1.

· When applying for a CAC at MCB IPAC, the Contractor shall show two original forms of Identification and submit 1) contract document, 2) passport [reviewed by SJA office and SOFA stamp required], 3) letter of employment, 4) letter of authorization from the Contracting Officer [as applicable], and 5) a valid record of JPAS (proof of background check).

· All Contractor employees who will be assigned to work in Okinawa must have an active clearance/background check or must have initiated a background check before coming to Okinawa.

NOTE: Prior to applying for CVS, Contractor personnel must initiate a background check on JPAS at the Security Management Office and a record of JPAS enrollment verification (e-mail) must be submitted to the Trusted Agent (TA) for MCB Butler IPAC. http://www.marines.mil/unit/mcbbutler/Pages/IPAC/CTRCACAppt.aspx

File details come from the government source that posted it. Updated .