HSSS01-16-Q-0058_-_Questions_and_Answers.docx

DOCX document 27 KB Posted

Attached to
Specimen Collections (Drug Testing Services)
Solicitation number
HSSS01-16-Q-0058
Issued by

About this file

HSSS01-16-Q-0058 - Questions and Answers

View the file

Other files

File Type Posted
HSSS01-16-Q-0058_-_Questions_and_Answers__3.docx DOCX document
HSSS01-16-Q-0058_-_Questions_and_Answers__2.docx DOCX document
HSSS01-16-Q-0058_-_Attachment_3_-Pricing.xlsx XLSX spreadsheet
RFQ_HSSS01-16-Q-0058.pdf PDF
Wage_and_Hour_Determination.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

HSSS01-16-Q-0058

March 2, 2016

Question 1:Is this contract a follow-on or new requirement?
Answer 1:This is a follow-on contract.
Question 2:What is the incumbent contract name?
Answer 2:U.S. Drug Testing Services, Inc.
Question 3:What is the incumbent contract number?
Answer 3:HSSS01-09-C-0034
Question 4:What was the incumbent’s total contract value?
Answer 4:$132,404.00
Question 5:Addendum to 52.212-1 - Instruction to Offerors - Commercial Items. (OCT 2015) 1.0 & 2.0 - In part 1.0 it states that "The Government anticipates awarding a Firm Fixed Priced Contract on the lowest price technically acceptable quotes." However, section 2.0 states that the award will be made based on "...best value/lowest technically acceptable.
Answer 5:Lowest Price Technically Acceptable
Question 6:SOW, Section 2, Paragraph 1 - How many collections did the USSS perform in FY14 and FY15?
Answer 6:(Collections in the WDC area) FY 14 632; FY15 1019
Question 7:SOW, Section 4, Subsection 4.1 - What are the addresses of the 3 primary Duty Locations in the DC Metro area?
Answer 7:Should read 2 primary duty locations to include Washington, DC and Beltsville, MD.
Question 8:SOW, Section 5, Subsection 5.5(b) - States that in event of a shy bladder the collector shall wait no longer than 4 hours after the last collection. This would seem to directly conflict with the DHHS Specimen Collection Handbook which dictates that a donor shall have 3 hours from the time of the first failed attempt to provide a specimen. Is this an oversight by the USSS or still the procedure that the USSS wishes to follow?
Answer 8:This is an oversight and should read 3 hours is considered reasonable
Question 9:SOW, Section 5, Subsection 5.1 - How many donors are typically a part of a collection event?
Answer 9:An estimate of 60 to 100 per month.
Question 10:SOW, Section 5, Subsection 5.1 - What are the average number of collection events per month/week?
Answer 10:Anywhere from 2 to 3 a month.
Question 11:When is the expected date for services under this contract?
Answer 11:From date of award for a period of one year with four one-year options. Expected date of award is April 1, 2016.
Question 12:SOW, Section 2 - Accounting for all types of testing scenarios (random testing, pre-employment, post-accident, and reasonable suspicion), what is the total estimated volume of collections annually?
Answer 12:An estimated 1200 collections annually.
Question 13:SOW, Section 2 - Of the total estimated annual collections, how many are estimated to be after hours?
Answer 13:Collections done after hours estimate 40 annually (midnight testing).

1 | Page

File details come from the government source that posted it. Updated .