Q As.pdf

PDF 91 KB Posted

Attached to
CCV System Replacement - Sacramento, CA
Solicitation number
HSHQW9-16-Q-00008
Issued by

About this file

Government Provided Answers to Contractor Asked Questions

View the file

Other files

File Type Posted
HSHQW9-16-Q-00008_-_0001.pdf PDF
HSHQW9-16-Q-00008.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FPS Questions & Answers

HSHQW9-16-Q-00008

for Replacement CCV System Installation at GSA Complex – Sacramento, CA

1. It appears from the RFP that the contractor will be utilizing the existing coax cables to each of the cameras. Please confirm that the existing coax infrastructure will be utilized in this project.

Answer: From the RFQ HSHQW9-16-Q-00008, the Contractor shall not utilize existing coax cables to each of the cameras. All existing wiring, cabling, inclusive of coax, shall be removed, and new wiring, cabling shall be installed. Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 2.0, Sub-Section 2.3 and Section 8.0, Sub-Section 8.9 and Section 12.0, Sub-Section 12.16.

2. If existing coax is found to be damaged or not testing out will contract be allowed to submit a change order to run a new cable?

Answer: No existing coax shall be utilized. All new coax shall be installed. Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 2.0, Sub-Section 2.2 and Section 8.0, Sub- Section 8.9 and Section 12.0, Sub-Section 12.16

3. Do all Coax Cables go back to the Control Room?

Answer: Yes, Reference Attachment A from, Section 8.9.

4. Is there a lift on-site that can be used by contractor for this project?

Answer: No, there shall be no lift on-site provided to the Contractor. It is the Contractor’s responsibility to furnish the means to install equipment which cannot be accessed by ladder. Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 21.0, Sub- Section 21.5.

5. Is it possible to get copies of all current views of each camera?

Answer: No, it is not possible to get copies of all current views of each camera because all existing cameras shall be removed. Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 2.0, Sub-Section 2.3. The field-of-view (FoV) of the Contractor provided and installed cameras shall be determined by the FPS SSTS at the time of installation.

Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 8.0, Sub-Section 8.11.

6. Is there an Existing Power outlet for the New UPS?

Answer: Yes, there is an existing power outlet located next to the existing CCV Equipment rack in the Security Control room #S-08-E located at the Utility Wing of the Federal Building marked “CONTROL ROOM” on Attachment C.

7. Do all Existing Cameras work?

Answer: Yes.

8. Are all Existing Camera Video feeds work and viewable from the Control Room?

Answer: Yes.

9. Were any camera locations Existing Conduit ID for replacement on the job walk? If so, what camera locations needed new Conduit?

Answer: It is not for certain what “Existing Conduit ID” means. The Contractor shall provide and install new conduit as required to new cameras. New conduit shall be EMT.

Contractor shall use existing conduit where provided, if deemed usable. Usability of existing conduit will be determined by the FPS SSTS. If the existing conduit deemed unusable, the Contractor shall provide and install new conduit. Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 8.0, Sub-Section 8.8.

10. Are the new cameras being placed in the exact locations as the existing cameras? If cameras are moving what camera locations are moving?

Answer: Some of the new cameras shall be placed in the exact locations as some of the existing cameras. If cameras are moving the new cameras locations have been explicitly referenced within the Statement of Work (SOW) as well as Attachment C – Floor Plans.

Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 13.0, Sub-Section 13.1, Part b), Sub-Parts 1. through 17., and Part c), Sub-Parts 1. and 2., and Part d), Sub-Parts 1.

through 3.

11. Can any of the existing cabling be used?

Answer: No, all of the existing cabling shall not be used, and shall be removed.

Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 2.0, Sub-Section 2.3, and Section 8.0, Sub-Section 8.9 and Section 12.0, Sub-Section 12.16.

12. Can a camera be removed, if replaced that same day?

Answer: Yes, a camera can be removed, if replaced that same day, but has to be completed only one at a time to provide seamless video coverage. Reference Attachment A from, Section 8.13.

13. Can proposal assume that existing conduits have room, and not clogged or broken for the proposal sake?

Answer: No, the Contractor cannot assume existing conduit has room, and not clogged or broken. Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 8.0, Sub-Section 8.8.

14. Is the client computer (in the security control room) to be rack mounted in the new CCV rack? or is a desktop computer OK ?

Answer: Reference Amendment 0001, Attachment A, Section 13.0, Sub-Section 13.1, Part e), Sub-Part 1.

File details come from the government source that posted it. Updated .